Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

goblinnsrp

🌱Yeni Üye🌱
doğru anladınız evet almam gerekiyor çünkü baskı makinasının rip uzantısı tıff olmak zorunda diğer formatları kabul etmiyor ajanslar genellikle dosyalarını freehand olarak gönderdikleri içinde çevirmem gerekiyor.yok bütün msjları okudum ama benim sorunumu çözücek bişey yoktu

macscream

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
pc'de bu hatayı verdiği doğru... ama sebebini bende çözemedim... bu hatayla karşılaşan arkadaşlar vardı forumda ama çözüme ulaştılar mı bilemiyorum... sanırım photoshop konusunda bahsi geçmişti...

bu durumda kopyala - yapıştır yapamadığınıza göre diğer yolları denemekte haklısınız tabi... belki jpeg veya tif kaydederken bir sorun oluşuyor olabilir... yalnız benim kafama takılan şu... freehand'de yaptığınız bir işi neden baskı için photoshop'a alıyorsunuz? yoksa ben mi yanlış anladım?

adeta yazmak istediğmi yazmışsınız... freehand'eki bi fotografı neden photoshop'a atıyorsunuz... atacaksanız neden fotograf halini yani tif, jpg artık neyse onu kullanmıyorsunuz?

goblinnsrp

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar fotoğrafı niye alayımki:) dosya yazdım ben gözünüzden kaçtı sanırım vektörel bir dosyadan bahsediyordum

macscream

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
İllustrator de açıp ordan photoshop'a atmayı deneyin bence. Adobe grubu kendi arasında daha uyumlu. Bu arada Vektörel bi dosya olduğunu ilk kez açıkladınız. Kopyala yapıştırda sorun olduğunu bir kaç arkadaşımdan duymuştum öyle bişey olmaz demiştim :D muhakkak bi ayarı vardır demiştim, halende aynı görüşteyim... Ben pc kullanmıyorum ama kullanan arkadaşlar ayarlarını sizinle paylaşırlarsa sorununuz çözülebilir...

goblinnsrp

🌱Yeni Üye🌱
vektörel dosya olduğunu ilk kez açıkladım ama fotoğraf olduğunu hiç söylemedim:) aslında yüksek dpi da jpegte işimi görüyor ama başka bir yolu vardır diye düşündüm birde dediğim gibi dosyanın rgb gelmesi kötü çünkü cmyk yaptığım zaman renkte oynama oluyor.yinede teşekkür ederim umarım bu sorunu çözmüş biri vardır

Önder Adem

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.istanbulletiket.com
Freehand'ten Photoshopa obje taşımanın yolları

1. Objeyi grup yapıp File - Export seçeneği ile tiff formatında kaydedebilirsiniz...

2. could not complete the paste comman because the parser module cannot parse the clipboard.. Bu hata şu anlama geliyor olabilir, kopyaladığınız obje çok büyük ise clipboard hafızası yetersiz kalıyor olabilir, küçültüp tekrar deneyin...

3. Yine export seçeneği ile Adobe illustratör 7x formatında kaydedebilir ve bunu photoshop'a aktarabilirsiniz ki en uygun yöntem bu olur, renkler birebir gider...

GRAFİMERVE

♾️Grafik Gurusu♾️
photoshopta dekupe yaptığım işi freehandde nasıl açarım
tuff diye kaydedip freedantte import ettim ama hata veriyor.

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
Tiff kaydınızı yapmadan önce flatten image'dan (tek layer) ve paths kısmında herhangi bir path çizim olmadığından emin olun.

flutus

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
ben freehand mx 11.02 sürümünü yükledim, fakat yine de bir kısım toolları göremiyorum. mesela polygon aracını göremiyorum, rectangle aracını değiştirmem için herhangi bir ayar değişikliği mi yapmam gerekiyor?

yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

teşekkürler...

Önder Adem

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.istanbulletiket.com
ben freehand mx 11.02 sürümünü yükledim, fakat yine de bir kısım toolları göremiyorum. mesela polygon aracını göremiyorum, rectangle aracını değiştirmem için herhangi bir ayar değişikliği mi yapmam gerekiyor?

yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

teşekkürler...

Rectangle aracına basılı tutarsanız yanında bir buton daha açılır, bu polygon aracıdır, bunu seçip çift tıklarsanız polygon ayarları penceresini açabilirsiniz, ayrıca object sekmesinden de diğer ayarları yapabilirsiniz...

picture10vz3.png

okan~52

🌱Yeni Üye🌱
çok tşk ederim, emeğinize, yüreğinize sağlık, yalnız ben bişi anlamadım, bir çizim var karışık bişey ve bunu ayırıpta en baştan çizilcekmiş, bunu nasıl yapabilirim, bana yardımcı olabilir misiniz? Resmini yarın koyucam link olarak bakıpta yardımcı olabilirseniz sevinirim...

Önder Adem

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.istanbulletiket.com
çok tşk ederim, emeğinize, yüreğinize sağlık, yalnız ben bişi anlamadım, bir çizim var karışık bişey ve bunu ayırıpta en baştan çizilcekmiş, bunu nasıl yapabilirim, bana yardımcı olabilir misiniz? Resmini yarın koyucam link olarak bakıpta yardımcı olabilirseniz sevinirim...

Yarın görseli eklediğiniz zaman değerlendirelim.

reklamciagbi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar merhaba bir sorum olacak freehandden photoshopa tıff veya eps dosya aldığım zaman o dosya tamamen bozuluyor çizgi çizgi geliyor.jpeg almak zorunda kalıyorum ama oda ne yaparsam yapayım kaydederken cmyk seçsem bile rgb geliyor tabi baskıya cmyk göndermek zorunda olduğum için rgbyi cmyk'ya tekrardan çevirmek yerine(ki renkler değişiyor haliyle)direk cmyk nasıl yapıcam setuptan cmyk yaptım olmadı bir türlü.bide jpeg dışında dosyayı orjinali bozulmadan almamın başka bir yöntemi var mıdır? yardımcı olursanız sevinirim.şimdiden teşekkür ederim.

Bende dijitale fh dosyaları photoshopa yolluyarak basıyorum. FH ta işi açıp save as yapıyorsunuz 3 seçenek çıkıyor en üstteki editable eps yi seçin ve kaydedin, kaydettiğiniz dosyayı photoshopa sürükleyin. Dikkat etmeniz gereken tek şey birden fazla sayfa olmaması tek sayfayı yolluyor. Export seçeneğini kullanmayın problem çıkıyor.

reklamciagbi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Benimde bir sorum var Ai 8 kaydettiğim dosya FH mx te açılıyorda FH 10 da neden boş kutu çıkıyor. Sende mx te aç diyeceksiniz ama takıldı kafama işte, mx yokken FH9 da bile açıyorduk.

Önder Adem

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.istanbulletiket.com
Benimde bir sorum var Ai 8 kaydettiğim dosya FH mx te açılıyorda FH 10 da neden boş kutu çıkıyor. Sende mx te aç diyeceksiniz ama takıldı kafama işte, mx yokken FH9 da bile açıyorduk.

Fh10 ara sürüm niteliğindedir, yani Fh9 dan FhMX'e geçiş sürecinde üretilmiştir. Dolayısıyla bu tip hatalara rastlanılabiliyor. Bir de tabi Ai'nin sürümü de önemli, bende CS3 var ve bildiğim kadarıyla farklı kaydedilmiş Ai 8 dosyasını tüm Fh versiyonları açabiliyor. Bende FH10 olmadığı için test edemiyorum ama bir sorun olmaması gerekiyor. Size tavsiyem Aİ'de basit bir çizimi aktarmaya çalışın deneme maksadıyla. Illustratörde kullanılmış yeni sürümlere has özel bir efekti FH10 destekleyemiyor olabilir. Yani Aİ dosyasının çizim ve tasarımıyla ilgili bir problem olabilir.

Elipsis

🏅Acemi Tasarımcı🏅
paylaşımın için teşekkürler. emeğine, eline sağlık....

xmikropx

🌱Yeni Üye🌱
Paylaşımın çok Güzel ben birşey rica etsem anlatırmısınız acaba freehand de master sayfa hazırlamayı anlatırsanız sevinirim resimli görsel olarak şimdiden çok teşekkürler!!!

seldayucel

🏅Acemi Tasarımcı🏅
emeğinize sağlık elleriniz dert görmesin :)
öyle çok işime yaradı ki bilgiler...
Yalnız bişi sorcam hani Corel de Ctrl+K yani Break Apart yaparak kelimeleri kırıyoruz ya yazılar convert edilmeden yani onu Frehand da yapabiliyor muyuz? Yardımcı olursanız sevinirim...
İyi çalışmalar

Önder Adem

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.istanbulletiket.com
emeğinize sağlık elleriniz dert görmesin :)
öyle çok işime yaradı ki bilgiler...
Yalnız bişi sorcam hani Corel de Ctrl+K yani Break Apart yaparak kelimeleri kırıyoruz ya yazılar convert edilmeden yani onu Frehand da yapabiliyor muyuz? Yardımcı olursanız sevinirim...
İyi çalışmalar

Freehand'te convert etmeden yazıları birbirinden ayırmak için bir komut yok. Ancak başta farklı yazı alanları açarak bu işlem yapılabilir.