Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

ercemehmet

🌱Yeni Üye🌱
Export problemi cmy-rgb oluyor

Merhaba arkadaşlar degredeli bi resmi export etmek istiyorum renk değerleri cmyk yanlız export yaptğım zaman photoshopta rgb geliyor bunun çözumu nedir ? Cmyk çevirdiğim zamanda freehand deki verdiğim deeğerler olmuyor.Eps olarak export ediyorum photoshopta açıyorum bu seferde Could not coplete your request because the parser module cannot parse the file diye hata veriyor dosya açılmıyor kafayı yiyecem saatlerdir uğraşıyorum bi yardım ederseniz çok sevinirim

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
Merhaba arkadaşlar degredeli bi resmi export etmek istiyorum renk değerleri cmyk yanlız export yaptğım zaman photoshopta rgb geliyor bunun çözumu nedir ? Cmyk çevirdiğim zamanda freehand deki verdiğim deeğerler olmuyor.Eps olarak export ediyorum o zamanda Could not coplete your request because the parser module cannot parse the file diye hata veriyor dosya açılmıyor kafayı yiyecem saatlerdir uğraşıyorum bi yardım ederseniz çok sevinirim

Resminizi export etmek istediğiniz format bilgisiyle fh olarak rapidshare ye yüklerseniz bir bakabilirim.

ercemehmet

🌱Yeni Üye🌱
rapide nasıl yukleyeceğim birde dosya ebatı buyuk yanlız yani ben corel kullanıcısıyım aslında dosyayı cmyk olarak export yapmak istiyorum çok zor bişey olmaması lazım aslında da bilmediğimden dolayı ??

suefze

🌱Yeni Üye🌱
yakında g3 bit notebook a sahip olacağım fakat bilgisayarda hiç bir program yok bana söylenen göre eski sürümleri kullanmalıymışım ben bu bilgisayara programları nerden bulacağıım lütfen yardımcı olurmusunuz bu arada ilk defa mac kullanacağım

aDoBe

🏆Pro Tasarımcı🏆
Merhaba arkadaşlar degredeli bi resmi export etmek istiyorum renk değerleri cmyk yanlız export yaptğım zaman photoshopta rgb geliyor bunun çözumu nedir ? Cmyk çevirdiğim zamanda freehand deki verdiğim deeğerler olmuyor.Eps olarak export ediyorum photoshopta açıyorum bu seferde Could not coplete your request because the parser module cannot parse the file diye hata veriyor dosya açılmıyor kafayı yiyecem saatlerdir uğraşıyorum bi yardım ederseniz çok sevinirim

Export'lamak istediğin çizimlerinizi seçin ve üstte FILE menüsünden EXPORT komutunu verin. SELECTED ONLY seçeneğini işaretledikten sonra dosyanıza bir isim verin ve dosya formatı olarak GENERIC EPS deyin ve yanındaki SETUP seçeneği yardımıyla CMYK formunu seçip onaylayın. Artık PS'te açarken size rezolasyon sorar ve sizde bunu en uygun değerde verin ve açın belgeniz CMYK.

kolay gelsin

neslisah

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Freehande internetten indirdiğimiz bi yazı tipini nasıl yüklüyoruz... Bi tasarım yapıyorum ve onun için bi yazı tipi buldum ama nasıl eklicem bilmiyorum... bütün sayfaları inceleme imkanım olmadı eğer anlattıysanız özür dilerim şimdiden...

:::AmbrosiA:::

♾️Grafik Gurusu♾️
Freehande internetten indirdiğimiz bi yazı tipini nasıl yüklüyoruz... Bi tasarım yapıyorum ve onun için bi yazı tipi buldum ama nasıl eklicem bilmiyorum... bütün sayfaları inceleme imkanım olmadı eğer anlattıysanız özür dilerim şimdiden...

pc kullanıyorsanız yazı tipleri klasörüne fontunuzu koyun... sonra suitcase'i açıp fontu buraya atın... ve aktif hale getirin...

mac kullanıyorsanız indirdiğiniz fontu fontlar klasörünüze alın ve yine suitcase ya da hangi font programını kullanıyorsanız oraya atın ve yine aktif hale getirin... daha sonra freehand programınızdan fontunuzu görüp kullanabilirsiniz...

g.ecglr

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Herkese merhabalar.
Freehand de bir uygulama yapıyorum.Komik bir orman çizdim.Ama ağaçları içine yerleştirerek gömmem gerekiyor.Fakat ctrl+x (kes) ve sonra da şekle tıklayıp ctrl+shift+v (içe göm) yapınca; ağaçları en arkaya atıyor ve doğal olarak görünmüyor (bütün objeleri sıralayarak yerleştirdim) Agaçların biraz ucu görünüyor fakat ne yapsam onu en üste (en öne) alamıyorum.Deli olcam çizim yarım kaldı.Bilen varsa yardım edebilir mi?

:::AmbrosiA:::

♾️Grafik Gurusu♾️
sorunuzu anlamaya çalışıyorum... eğer ctrl + shift + v yaptığınızda içe gömmek yerine arkaya atıyorsa o zaman keyboard shortcuts ayarlarınızı düzeltin (örneğin freehand 9 ayarında yapabilirsiniz seçeneklerden)
ama sorunuz arkadaki bir objeyi öne almaksa daha önce burada açıklaması yapılmıştı... ctrl + F yaparsanız en öne alırsınız arkadaki bir objeyi...

diderot

🏅Acemi Tasarımcı🏅
fpc de freehand de font yüklemeyi bilmiyorum cünkü mac kullanıcısıyım.. bu konuda bana yardım edebilecek biri var mı acaba buralardaaaa????

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
C sürücüsünde windows dosyasının içinde font klasörü var. Oraya fontları kopyala yapıştır yapın. Freehandde çalışır fontlar ve bütün programlarda...

muhasebeci

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar merhaba benim bir sorunum var matbaacı arkadaşımdan fiyat listemin convertsiz halini aldım ancak benim makine pc olduğu için açtığım dosya da yazılar çok karışıyor pc uyumlu hale nasıl getirebilirim bi yardım eli uzatın size zahmet .....

elkor84

🏆Pro Tasarımcı🏆
anladığım kadarıyla sıkıntı fontları görmemesinden kaynaklanıyor.belgeyi açarken size font soracaktır büyük ihtimalle.buradan fontları seçerek,başka bir fontla değiştiririseniz sorunsuz açılması lazım.

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
Arkadaşlar merhaba benim bir sorunum var matbaacı arkadaşımdan fiyat listemin convertsiz halini aldım ancak benim makine pc olduğu için açtığım dosya da yazılar çok karışıyor pc uyumlu hale nasıl getirebilirim bi yardım eli uzatın size zahmet .....

Matbaacı arkadaşınız size yazının konvertli halini gönderirse çok daha iyi olur...

muhasebeci

🌱Yeni Üye🌱
Matbaacı arkadaşınız size yazının konvertli halini gönderirse çok daha iyi olur...

öyle ama o zaman üzerinde değişiklik yapamıyorum ben fiyatları değiştirip tekrar yollayacağım baskıya yani kısacası düzenlemeleri ilk elden yapıp zaman kazanmak istiyorum

anladığım kadarıyla sıkıntı fontları görmemesinden kaynaklanıyor.belgeyi açarken size font soracaktır büyük ihtimalle.buradan fontları seçerek,başka bir fontla değiştiririseniz sorunsuz açılması lazım.

helvetica ya da times seçiyorum ama yazılar ya iç içe giriyor yada kocaman çıkıyor işime yaramıyor

Moderatör tarafında düzenlendi:

muhasebeci

🌱Yeni Üye🌱
Konvertli gelmesi şart... Ya da dökumanı Word dosyası olarak isteyin... Onlar için o kadar zaman almayacaktır. Yazı karakterini değiştirmeden önceki yazı karakterleri nedir?

Benim PC de tanımlanamayan bir karakter olduğu kesin yazılar karışıyor işin kötü yanı şimdi ben sıfırdan düzeltsem bu seferde düzenlemeden sonra acaba MAC te uyumsuzluk yaparmı .......

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
Konvertleyin... Ya da sadece bir fiyat listesi pdf olarak bile kullanabilirsiniz... Sizde fh durur başka yerlere resim olarak atarsınız, bu bile çözüm. Jpeg yapın, tiff yapın... önemli olan karşı tarafın alması değil mi?