Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

sekoya_

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Hocam cetveli nasıl cıkarıyorduk ? Ben onu anlamadım.Bi anlatabilirmisiniz ???

merhaba bahtinur arakdaşım verdigin bilgiler muhteşem emğine saglık ama burdaki link bozuk tekrar yeni bir link verirmisiniz herşey için tekrar tşk kolay gelsin

Hocam arkadaş haklı o link ölü onu bi yeniden upload edermisiniz? Merakla bekliyorum.

Bahtınur YILDIZ

♾️Grafik Gurusu♾️
sayın ufuk dural
evet convert edince efektler kayboluyor dolayısıyla film dede çıkmıyor freehand kendini geliştiremedi:S

sayın sekoya linki ekleyeceğim. cetvelde ctrl shift R

sekoya_

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Resmi kaydediyor o zamanda o kısayola getirdiğim zaman.Tesekkür ederim saolun.

sheker

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
ya benim büyük bir sorunum var. Bilgisayarıma indirdiğim ve bilgisayarımın kendi fontları freehand de açılmıyor.Fakat photoshop ta indirdiklerimi açabiliyoum.Freehand deki klasik fontlar hiçbir işime yaramıyor. Yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.

pokerart

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar ben Freehand'de çok yeniyim. Soracağım sorulara "yuh bu da sorulur mu?" diyebilirsiniz ama 3 yıldır Flash, 1 yıldır Photoshop kullanıyorum. Freehand'e yeni başladım. Takdir edersiniz ki soracağım iki soru direk, sadece Freehand yada bilmediğim diğer vektörel çizim programlarının muhatabı. Bu basit ve bulamamaktan dolayı beni utandıran sorular şunlar:
1- Freehand'de önce içi boş bir kare/dikdörtgen çizdim. Sonra bu dikdörtgeni line tool ile ikiye bölecek şekilde bir stroke(çizgi) ekledim. Şimdi oluşan bu iki objenin (1 dikdörtgen ve 1 çizgi) stroke'larını nasıl tek stroke haline getirebilirim? Yani 1 obje haline getirebilirim. Amacım objeleri grup yapmak değil. Stroke'ları birleştirmek...
2- Ruler ayarları ile saatlerce oynamama rağmen hala ekranda pixel cinsinden 10, 20, 30,... şeklinde değerlerin yer aldığı bir ayar tutturamadım. Pixel'e geçince 0, 32, 64, 96 gibi abuk subuk bir cetvel çıkıyor. Değiştiremiyorum. Hayattan soğudum artık.
Lütfen yardımcı olun. Şimdiden teşekkür ederim.

Bahtınur YILDIZ

♾️Grafik Gurusu♾️
1: menülerden Window-toolbars-customize-modify bu bölümde üst üste binmiş daireler göreceksin mavi. union/punch/divide filan yazar üsüe gelince onların dördünü tutup yukarda araç çubuğuna sürükleçizgiyi ve kareni seç bunlara tektek tıkla hangisinde işin görülürse artık.

2:cetvel ctrl+alt+R YAPtın cetvel çıktı
sonra muhtemelen sende yoktur yine menuden
window tolbars-status işaretle aşağı bir araç çubuğu açılır burda ki değerlier
priwiev ve centimetres diye değiştir
iyigünler

SempatiC

🌱Yeni Üye🌱
Mbr arkadaşlar bende freehande yeni başladım kendi çabalarımla bu sitedende aldığım bilgilerle öğreniyorum herşey için teşekkür ediyorum..çalışma yaparken ZOOM aracım kayboldu hızlı çalışırken alt basılımıydı elim veya shift e hatırlamıyorum büyüteçi seçtim ekrana tıklayım dedim tool paletinden kayboldu nasıl bulabilirim yardımcı olursanız sevinirim..birde corelde resimleri ve yazıları convertlemek yetiyor freehande yaptığımız bir çalışmayı yazıları convert ettitikten sonra resimleri de embed etmek yeterli oluyormu?

SempatiC

🌱Yeni Üye🌱
yaa birde freehand mx kullanıyorum tool aracı çok yer kaplıyor photoshoptaki gibi coreldeki gibi sol tarafta sabit kalma gibi bir düzenlemesi yapılabilir mi tool araç çubuklarının acaba?

pokerart

🌱Yeni Üye🌱
1: menülerden Window-toolbars-customize-modify bu bölümde üst üste binmiş daireler göreceksin mavi. union/punch/divide filan yazar üsüe gelince onların dördünü tutup yukarda araç çubuğuna sürükleçizgiyi ve kareni seç bunlara tektek tıkla hangisinde işin görülürse artık.

2:cetvel ctrl+alt+R YAPtın cetvel çıktı
sonra muhtemelen sende yoktur yine menuden
window tolbars-status işaretle aşağı bir araç çubuğu açılır burda ki değerlier
priwiev ve centimetres diye değiştir
iyigünler

dostum teşekkür ederim. sayende birinci problemim çözüldü. Ellerine sağlık. Ama ikincisi (cetvel olayı) aradığım cevap bu değil. Eğer Status'tan santimetreyi seçersem, cetvel de santimetre'yi gösterir. Ben pixel istediğime göre pixel'i seçmem gerekir. Sorun şu ki pixel'i seçtiğimde cetvele ait rakamlar 0, 32, 64 şeklinde yer alıyor. Bunları diğer her programda olduğu gibi 10, 20, 30,..., 50, 100 şeklinde görmek istiyorum. Belki de anlatamadım ama cevabı bulabilirsem buradan paylaşırım.

Tekrar teşekkürler :)

cetvelsh4.th.jpg

Son düzenleme:

igoala

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Peki freehandde yazı rengi nasıldı? Yani registration mu yoksa siyah mı veriyorduk?

ufukdural

♾️Grafik Gurusu♾️
Kesinlikle siyah veriyorsunuz. Bu sadece Freehand için değil tüm tasarım programları için geçerli.
Registration baskı için gerekli bir renk seçeneğidir.
Sakın registration kullanmayın.

saygılarımla

s3limm

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.forum53.com
arkadaşlar freehandde balık ağı nasıl yapabiliriz cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler

Bahtınur YILDIZ

♾️Grafik Gurusu♾️
alt alta ama uzak yatak 2çizgi çekin derim ikisinide seçip ctrl shift b yapın

bunu dikey olarakta yapınız. kareli bi alan çıkar ortaya balık ağıda böyle birşey değilmidi.
eğer değilse istediğinizin bir resmini koyunuz

saldalı

🏅Acemi Tasarımcı🏅
merhaba
ben freehand daha yeni kullanmaya başladım
başka bi yerden freehand dosyası geldi ve dosya içindeki resimler çarpı şeklinde o resimleri nasıl görebilirim
sayfayı resimleriyle birlikte almam gerek

ADAMINbiri

🌟Usta Tasarımcı🌟
o çarpıların anlamı şu demek... bu işi yapan kişi belgenin içinde kullandığı resimleri sana göndermemiş... yapman gereken tez elden bi telefon açıp karşıdaki vatandaştan resimleri göndermesini istemen... çarpı şeklinde çıkan yerlerdeki resimler gönderilen cd veya flash disk gibi şeylerin içinde yoksa resimleri istemen gerek... şayet resimler gönderildi, sende bilgisayara yükledin ancak freehand belgesini tuttun ayrı bir klasörde veya masaüstünde açtın... o zamanda bu sorunu çıkarır ve edit menüsünden links e geldiğin zaman işin içinde kullanılan resimlerin isimlerini görürsün.. resimleri temin ettikten sonra ordan resimleri tek tek tanıtırsın olur biter...

crazyglad

👑Efsanevi Grafiker👑
selam
merhaba bana freehand mx 11 lazım aradım ama bulamdım sanırım yardımcı olurmusunuz forumda varmı

efsunlu_kizz

🏆Pro Tasarımcı🏆
peki aldığımız kesilmiyorsa dün çok denedim ama olmuyor sanırım bazı sitelerden alınan resimler izin vermiyor bugün freehandde bir broşür hazırlamam gerek ama resime mudahele edemiyorum