Bu ne gereksiz bir tartışmadır, ne lakayık cevaplar, sataşmalar.
Sanki bütün işi programlar yapıyor, bizde en iyi tasarımcı programı seçiyoruz.
Eskiden bu kadar program yoktu, iyi tasarımcı da mı yoktu?
Bütün programlar birer araç bizler için, yeri gelir birisini, yeri gelir hepsini birden kullanırız, ihtiyacımıza, keyfimize, işin durumuna, kolaylığına göre...
Yok Corel'e laf söyletmem, yok Freehand ölemez...,Ben şahsen son 6 aya kadar çok yoğun şekilde Corel kullandım. Corelin klasik hataları yüzünden çok dilim yandı, ama kullanımındaki kolaylıktan dolayı ( hoş gerçi freehand yada illustratör kullanana da onlar kolay) diğerlerine çok önem vermedim. Demek istediğim bu işin içindeysek ve bu program yada programları kullanarak ekmek yiyorsak böyle bir kıyaslamanın, yarışın içine girmek son derece yersiz ve gereksiz. Herkes kendine kolay olanı, kullanışlı geleni seçiyor...
Şu olabilir, herkes tecrübe ettiği kadarıyla programların kolaylıklarını, eksik yönlerini, avantajlarını, sorunların çözümlerini dile getirir, ve paylaşırsa ihtiyacı olan herkeste bundan faydalanır, zaten forumda bunun yüzlerce örneği var.
Ama zaman zaman bu tür saçma bir konu yada başlık açılıp, arkasından da birbirine hakarete varan çirkin sataşmalara kadar uzayıp giden bir ilgi benim hiçmi hiç hoşuma gitmedi.
Unutmayın at sahibine göre kişner, herkes kullandığı programla harikalar yaratabilir. Yeterki tasarım bilgisi, sanat ilgisi, hayal gücü, teknik bilgisi yeterli olsun...
Yoksa karşımda ekranda bütün programların ikonları duruyor ve kendi başlarına hiç birşey ifade etmiyorlar, biz kullanmadığımız / kullanamadığımız sürece ölüler bizim için.