Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

freehand resim sorunu

noyfa

🏅Acemi Tasarımcı🏅
merhaba arkadaşlar...
freehand proğramında hazırlanmıs bir katalog var elimde 12 sayfalık bir kataloğ. daha doğrusu şirkette benden önce calışan arkadaş freehand de hazırlamıs ama ben freehand kullanmayı bilmiyorum. phtoshop ve corel biliyorum. sorunum şu:
katalogu freehande acıyorum ama resimlerin yerlerinde kutucuklar var ve iclerinde carpı (X) işareti var. bunu nasıl düzelte bilirim.
resimlerin hepsi tif halinde hazırlanmıs ve katoloğun bulunduğu dosyanın içinde kayıtlı..
ve çok acil düzenlemem gerekiyor bu kataloğu.
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

İbrahim KOKULU

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Dokümanı açarken resim sormuyorsa tif gözükmesi gerekiyor.

grafike

🏆Pro Tasarımcı🏆
sayfa kyline da kalmış olabilir onu preview yap sayfanın altında sol köşede

yada cntrl + k

noyfa

🏅Acemi Tasarımcı🏅
dosyayı acarken hata veriyor ve resimleri soruyor. ama yaklasım 300 adet resim var ve hangisi hangi sayfada cok karısık olacak tek tek yerleştirmesi.
bi çözümünü bulamazsam butun katologu corelde baştan sona yapacağım artık.

grafike

🏆Pro Tasarımcı🏆
açarken soran resimleri tanıt daha kolay olur

larana

🏆Pro Tasarımcı🏆
resimler embedli değil. Ben corel pek bilmiyorum ama o programda da embed olayı vardır kesin. Tüm programlar aynıdır zaten fazla fark yoktur. yapmanız gereken tek tek resimleri embedlemek. Sağ tarafta link butonundan halledebilirsiniz.

iyi çalışmalar........

noyfa

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ctrl +K komutunu denedim olmadı ve resimleri tanıtmaya calıstım her resim farklı yerde cıkıyor.
link eklemek istedim onuda yapamadım sayfaların her yerinde onlarca resim var. :(
cevaplarınız için teşekkürler.
ben yavaştan başlayayım yeni bi kataloğ yapmaya ::)

İbrahim KOKULU

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
beyaz ok ile resmi seçersen sağ tarafta üstte link çıkar oradan resimleri tek tek isimlerine bakarak tanıtabilirsin.

noyfa

🏅Acemi Tasarımcı🏅
corel yada photoshop ta kullandıgım resimler o sayfada kalıyor yani resmi dosyadan silmisim yada yerini değiştirmişim önemli değil ama freehand öyle değil anladıgım kadarıyla. Allah freehand kullanıçılarına sabır versin.

larana

🏆Pro Tasarımcı🏆
Freehand dünyanın en kolay programı, kullanmayı bilmek lazım tabi. Bu katalogu yapan arkadaş maalesef bilmiyormuş onun sıkıntısını çekiyorsunuz. burda anlatılacak bir konu değil ama o kadar basitki sorunun çözümü, boşuna baştan başlayacaksınız.

kolay gele!

İbrahim KOKULU

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
corel embedli çalışıyor doküman ağırlaşıyor. ama freehand linkli çalıştığından doküman ağırlaşmıyor.

gency

🏅Acemi Tasarımcı🏅
aynı sorunla geçenlerde bende karşılaştım freehand de embed yapmassan resimleri link olarak görüyor ve çalışma dosyandan resmi farklı bir yere taşıdığında görmüyor link mantığı demek istediğim.

chabalco

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Freehand ileaçtığınız dosyalarda link halindeki dosyaları tek tek çağırmanıza hacet yoktur..
bunu için freehand bir kolaylık sağlamış zaten bunu gözden kaçırıyorsunuz...
Freehand ilk resim linkini istediğinde bu resmi bulun ve "Aç"düğmesine basmadan önce
"Search the current folder for missing links" kısmını işeratli olmasına dikkat ediniz değilse işaretleyiniz...