Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Freehand'deki "Find and Replace and Select" panelinin karşılığını bilen var mı?

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
Şimdi söyle ki olmama ihtimali var. Çünkü Freehand çoklu sayfalar için orada metnin haddi hesabı olmayabilir. Ama Illustrator ancak extra bir işlemle çoklu çalışma alanı sağlıyor. Ve bu bizi Indesign'a yönlendiriyor.

zeylem

🌱Yeni Üye🌱
Coklu sayfa olmasi ile pek ilgili degil bu. Eger yoksa (ki arastirdigim kadariyla yok) buyuk eksiklik. Simdi dusunun ki bir dunya haritasi var elimizde (benim belam bu) ve ulkeler baskentler vs farkli boyutlarda fontlar kullanilmis. Bunlari degistirmek isterseniz delirirsiniz sanirim.

Yayinlanmasina izin verilir mi bilmiyorum. Ben sahsen kendi sorunuma cozum buldum. find and replace fonts Kelso’s Corner
Bu linkten indirip cekinmeden kurdum ve dunya haritamdaki 10 farkli font boyutunu degistirdim:) Ustelik herseyi ayni yerden bul degistir yapabiliyorsunuz.

Ama AI icinde bir cozum var ise ve bilen arkadaslar paylasirsa guzel olur tabii ki.

kadiror

🌟Usta Tasarımcı🌟
arabalara benzetirsek freehand çok hızlı bir yarış arabası illustratör ise lüks ama ağır bir mercedes gibi..Şu sıralar illustratör kullanmaya başladım. İllustratörün fazlası var eksiği yok. Hatta bazı uygulamaları hayranlık uyandırıcı. Mesela yapılacak işe göre hazır renk şablonları olması bende hayranlık uyandırıcı gerçekten

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
Arkadaşlar, özellikle benim gibi eski fh ci arkadaşlar. Aslında aobe find and replace i koymayı biliyordur elbette... Ancak fh de alıştığımız ve çalışma mantığını bırakmanız gerekiyor. Ai de, layer ları kullandığınızda same menüsü find and replace den çok daha fazlasını veriyor mesela. yani demek istediğim fontları fontlar adında bir layer da çalıştığınızı varsayın. :) bu gün cs4 te, gelen seçilen objeye göre hizalama olayı aslında cs3 te de vardı, fakat sırf bun bilinmediğinden sürekli hizalama ile ilgili şikayette bulunuluyordu. Aslında Ai kullanıcısını kendisini anlamaya zorlayan bi program, direnmeyin, çünkü bu direnme arttıkça eski sevgiliye olan özlem de doğru orantılı artıyor.

Ayrıca freehand gibi kullanmak istiyorsanız illaki, indesing kullanın. zannedilenin aksine ai freehande rakip değil. bambaşka bir yerde duruyor. bu yüzden ai kullanırken, yepyeni birşey öğreniyormuşçasına komple hafızayı sıfırlamakta fayda var.

ondan sonra herşey çok kolay olacak. göreceksiniz.

Son düzenleme:

kadiror

🌟Usta Tasarımcı🌟
Coklu sayfa olmasi ile pek ilgili degil bu. Eger yoksa (ki arastirdigim kadariyla yok) buyuk eksiklik. Simdi dusunun ki bir dunya haritasi var elimizde (benim belam bu) ve ulkeler baskentler vs farkli boyutlarda fontlar kullanilmis. Bunlari degistirmek isterseniz delirirsiniz sanirim.

Yayinlanmasina izin verilir mi bilmiyorum. Ben sahsen kendi sorunuma cozum buldum. find and replace fonts Kelso’s Corner
Bu linkten indirip cekinmeden kurdum ve dunya haritamdaki 10 farkli font boyutunu degistirdim:) Ustelik herseyi ayni yerden bul degistir yapabiliyorsunuz.

Ama AI icinde bir cozum var ise ve bilen arkadaslar paylasirsa guzel olur tabii ki.

gerçekten süper bir paylaşım ancak script bende çalışmadı. Zamanı dolmuş diyor. Bu scriptin sizde çalışanını almamız mümkünmü. Şimdiden teşekkürler..

fberber

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Aslında Adobe, Macromedia'yı kökten satın aldı. Ortada telif hakkı durumu da kalmadı zannedersem. FreeHand deki Find-Replace aracını olduğu gibi Illustrator'e adapte etseler elleri mi aşınır bilmiyorum; ama kanaatimce FreeHand kullananların birçoğu, belki de hepsi Illustratore geçer.
FH'i en çok bu panel cazip hale getiriyor.

kadiror

🌟Usta Tasarımcı🌟
bu programı indirdim.. gerçekten müthiş bir program fakat scriptleri klasöre atıp kullanmaya çalıştığm zaman " süresi bitti " diyor. Sizde de böyle bir şey oldumu..

josef29

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.bayrakci.com
same fil color da degrade renkleri seçemiyoruz pantoneleri belli olan bi degrade işi seçip rengini degiştiremiyoruz hepsini birden olmuyor degradeli filan hepsini aynı anda degiştirebilmenin bi yöntemi varmı...

kadiror

🌟Usta Tasarımcı🌟
eski bir fh kulanıcısı olarak illustratörde sadece bir minik eksik buldum. Umuyorum ben gözden kaçırmışımdır çözümünü. Fhmx deki farklı köşelere farklı radiüsler vermek veya bazı köşelere radiüs verip bazı köşeleri köşe olarak bırakmak illustratörde yok. Tabi ilüstratörde bunu effect ve pathfinder ile yapıyorsunuz ama zaman harcayarak