Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

gazete şablon örneği

Benzer konular

pramier

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Hİç yorum yok mu arkadaşlar. Biz çalışmalarımızı neden paylaşıyoruz? Sizlerden fikirsel anlamda yararlanabilmek için. 40- 50 kişi çalıpşmayı açıp trene bakar gibi baktıktan sonra burada bir şeyler paylaşmak anlamsız.

FlameDance

♾️Grafik Gurusu♾️
Hoş duruyor kullanılmıyacak gibi ama çok iyide denemez bu söylememdeki amaç her zaman en iyiyi yapabilmek elinize sağlık. Başarılar.

resat761

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bu işi 1 yıldır yapan biri olarak naçizane fikirlerimi paylaşayım.

Font seçimlerin bence olmamış. Ayrıca türkçe karakterler kaybolmuş sanki... Yazı ve resimlerin hepsi iç içe, hangi manşet hangi haberin, hangi resim hangi yazının belli değil. Biraz daha çalışman lazım dostum.

https://img41.imageshack.us/img41/6412/sayfa1ubatbtt.jpg
Yaptığım son sayının görseli bu linkte... Biraz incele, belki sana fikir verebilir...
Çalışmalarında başarılar dilerim, kolay gelsin.....

Son düzenleme:

domino

🌱Yeni Üye🌱
Bu işi 1 yıldır yapan biri olarak naçizane fikirlerimi paylaşayım.

Font seçimlerin bence olmamış. Ayrıca türkçe karakterler kaybolmuş sanki... Yazı ve resimlerin hepsi iç içe, hangi manşet hangi haberin, hangi resim hangi yazının belli değil. Biraz daha çalışman lazım dostum.

https://img41.imageshack.us/img41/6412/sayfa1ubatbtt.jpg
Yaptığım son sayının görseli bu linkte... Biraz incele, belki sana fikir verebilir...
Çalışmalarında başarılar dilerim, kolay gelsin.....

Katılıyorum...

Bence yukarıdaki linkte verilen çalışmada olduğu gibi haberlerin arkasına biraz hareket katılabilir. düz diktörtgenden kurtulmalı tasarım.

ferruha

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bu gazete mi dergi mi ona göre yorum yapmak lazım gerçi her halıkarda olmamış ama yine de ne oldugunu anlamak gerek başlkta gazete şablonu diyor ben şablon göremedim bir tane görsel var görselde magazın degisi diyor eğer dergiyse olmamış iç sayfa belki olur da kapak olarak çok yetersiz hatta alakası yok gazete olarak bakarsak gazetenin ismi güzel evet hakkını vermek lazım geri kalan kısımlarda ise haber başlıkları ilkokullarda olan ilkbahar yaz yazan mevsim tablosu gibi duruyor başlık olmakla ilişkili bir ip ucu sadece büyük yazılmaları o da olmasa anlasılmayacak kaybolmus sayfa nizampajı uyumsuz paragraf lar acemice daha iyi olmalı haberlerin yerleşim şekilleri haber önceliği diye birşey vardır manşet sür manşet diye birşey vardır arkadaşım öyle tirene bakar gibi bakmıyoruz böyle acemice işlere yorum yapmaktan insanlar sıkıldı herhalde ayrıca desinatörsün sanırım sen o işi yap arkadaşım

pramier

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
bu gazete mi dergi mi ona göre yorum yapmak lazım gerçi her halıkarda olmamış ama yine de ne oldugunu anlamak gerek başlkta gazete şablonu diyor ben şablon göremedim bir tane görsel var görselde magazın degisi diyor eğer dergiyse olmamış iç sayfa belki olur da kapak olarak çok yetersiz hatta alakası yok gazete olarak bakarsak gazetenin ismi güzel evet hakkını vermek lazım geri kalan kısımlarda ise haber başlıkları ilkokullarda olan ilkbahar yaz yazan mevsim tablosu gibi duruyor başlık olmakla ilişkili bir ip ucu sadece büyük yazılmaları o da olmasa anlasılmayacak kaybolmus sayfa nizampajı uyumsuz paragraf lar acemice daha iyi olmalı haberlerin yerleşim şekilleri haber önceliği diye birşey vardır manşet sür manşet diye birşey vardır arkadaşım öyle tirene bakar gibi bakmıyoruz böyle acemice işlere yorum yapmaktan insanlar sıkıldı herhalde ayrıca desinatörsün sanırım sen o işi yap arkadaşım

arkadaşlar bu hali hazırda çıkmış bir gazete değil. üstte dergi yazıyor altta gazete yazıyor haberler kötü gibi yorumlar yazarak konuyu anlamadığınız anlaşılıyor. Bu bu çalışma örnek. HABERLER ÖRNEK. FONTLAR ÖRNEK. FOTOLAR ÖRNEK. RENKLER ÖRNEK. ÇALIŞMA BİTMİŞ BİR ÇALIŞAMADA DEĞİL. SİZİN YORUMLARINIZLA DÜZELTMELERİ YAPIP BİTİRECEĞİM ÇALIŞMAYI VE TEKRAR ATACAĞIM.

ferruha

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar bu hali hazırda çıkmış bir gazete değil. üstte dergi yazıyor altta gazete yazıyor haberler kötü gibi yorumlar yazarak konuyu anlamadığınız anlaşılıyor. Bu bu çalışma örnek. HABERLER ÖRNEK. FONTLAR ÖRNEK. FOTOLAR ÖRNEK. RENKLER ÖRNEK. ÇALIŞMA BİTMİŞ BİR ÇALIŞAMADA DEĞİL. SİZİN YORUMLARINIZLA DÜZELTMELERİ YAPIP BİTİRECEĞİM ÇALIŞMAYI VE TEKRAR ATACAĞIM.

Arkadaşım ben biraz fazla sert bir yorum mu yaptım bilmiyorum ama dürüst olayım o trene bakar gibi cümlesi beni gerdi bu gibi benzetmeler hiç hoş değil şimdi örnek çalışmaya gelelim bu gibi gazete tasarımlarında öncelikli olarak sayfa düzeninde iyice düşünmek gerekir şimdi yapman gereken haber değeri yüksek olan ve insanların ilgisini çekecek olan gündem konularından birini alıp o habere güzel bir başlık bulmak onu yönetmen yapar diyelim herşey hazır başlık manşet büyük puntolar la yazılmalı ve mümkün olduğunca ilgi çekici olmalı haberin fotoğrafini da biraz manipüle ederek konuya daha hakim oluna bilir kes kırp gibi sonra sur manşeti ayarlarız zaten en başta gazetede haberler kaç sütun olmalı onu ayarlamak gerekli ki bu da görseli ilgi çekici hale getirir sütun aralığı ne çok nede az olmalı ortası yarim santim gibi ideal insanların gözleri yorulmasın olurken diye font seçimin arial olursa fena olmaz haberleri birbirinden ayırmak için zemin renkleri farklı kullanılsada çok aşırı renk kalabalığı yorucu olur ama manşetler çok dikkatli seçilmeli ilgiçekici olmalı bir gazeteyi okutan haber basliklaridir kolay gelsin bir önceki yorum için kusura bakma

pramier

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Tüm eleştirilerinize saygım var. 5 yıl farklı gazetelerde sayfa mizampajı hazırladım. Gazete dizgisinin tüm inceliklerinin farkındayım. Hazıladığım son çalışmada font seçimi , sütun sayısı, görsel hizalama ve hareket sınırlama gibi bir çok hatayı üst üste ve bilerek tekrarladım. Amacım ne gündelik bir gazete nede bir dergi konsepti ortaya çıkarmaktı. Amacım dergiyle gazete arasında yeni bir tarz oluşturmaktı. Şu anda görmüş olduğunuz görsel, bimiş olan bir çalışma değil. Akılda alt yapısı bitmiş ama uygulamada ekisiği olan tamamlanmamış bir iş. Sizlerin yorumlarıyla kaliteli bir emeğin ortaya çıkacağına inanıyorum. İyi yada kötü sitede olan herkese bir sanatçı gözüyle bakmak gerekir. Burada henüz ham olan bir çok arkadaşımız yorumlarla pişip geleceğe yeni renkler katacaktır. Bende sizler gibi yorum yazıp okuyorum. Şu bir gerçek ki kimse en değerli varlığını paylaşmaz. Bizler içinde çalışmalarımız çok değerli. Ama paylaşabiliyoruz. Siteyi yapan hazırlayan arkadaşları kutluyurum. YAPICI ELEŞTİRİLERİMİZİ SAKLAMAYALIM. ONLAR BİZE YARAMAZ.