Neler yeni

gerçek bir tavsiye gerek bana

umutsuztasarim

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Merhaba... Ben iletişim mezunuyum grafik tasarımı kendi çabalarım ve kurslarla geliştirdim...4 yıldır grafikerim, çalıştığım yerlerde fena değilim ancak ben gerçek bir tasarımcı olamıyorum. kendimi sahte gibi hissediyorum... Sanatın birçok alanıyla ilgiliyimdir ama çizim yeteneğim malesef yok! bu mesleğe aşığım program kullanımımda çok iyi ancak kendimde hep bir eziklik hissediyorum ve bazen bu stresle çok basit tasarımlarda iş çıkaramıyorum... şuanda ekmeğimi bundan kazanıyorum ama cidden ne yapmalıyım bilmiyorum. sizce bıramalı mıyım? Buradaki hocalarım, meslektaşlarım (nekadar kendimi layık görmesemde) bana bir iki nasihatınız olursa çok memnun olurum saygılarımla...

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Merhaba... Ben iletişim mezunuyum grafik tasarımı kendi çabalarım ve kurslarla geliştirdim...4 yıldır grafikerim, çalıştığım yerlerde fena değilim ancak ben gerçek bir tasarımcı olamıyorum. kendimi sahte gibi hissediyorum... Sanatın birçok alanıyla ilgiliyimdir ama çizim yeteneğim malesef yok! bu mesleğe aşığım program kullanımımda çok iyi ancak kendimde hep bir eziklik hissediyorum ve bazen bu stresle çok basit tasarımlarda iş çıkaramıyorum... şuanda ekmeğimi bundan kazanıyorum ama cidden ne yapmalıyım bilmiyorum. sizce bıramalı mıyım? Buradaki hocalarım, meslektaşlarım (nekadar kendimi layık görmesemde) bana bir iki nasihatınız olursa çok memnun olurum saygılarımla...

Tatile çıkmalısınız.

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
teşekkür ederim ama henüz hakkettiğimi düşünmemekteyim:)

Kime göre neye göre göre kendinize bir kriter oluşturduğunuzu bilmiyorum ama stresli ve karamsarlığınızın önüne geçmenin tek yolu kısa bile olsa herşeyden uzaklaşmaktır. Balık tutmaya gidin, başka bir şehri kısa bir turla gezin, bilmediğiniz bir yere fotoğraf makineniz ile gidip alakasız fotolar çekin...

Yapmış olduğunuz çalışmalardan uzaklaşıp kafanızı toplamanız en hayırlısı.

umutsuztasarim

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Kime göre neye göre göre kendinize bir kriter oluşturduğunuzu bilmiyorum ama stresli ve karamsarlığınızın önüne geçmenin tek yolu kısa bile olsa herşeyden uzaklaşmaktır. Balık tutmaya gidin, başka bir şehri kısa bir turla gezin, bilmediğiniz bir yere fotoğraf makineniz ile gidip alakasız fotolar çekin...

Yapmış olduğunuz çalışmalardan uzaklaşıp kafanızı toplamanız en hayırlısı.

Çok teşekkür ederim... Farklı bir bakış açısı. Ancak bu nekadar kalıcı olur bilemiyorum. Kriterlerimi özgün çalışmalara göre belirlediğimde çok yetersiz olduğumu düşünüyorum. Yani ilistrasyon, gerçek sanatsal tasarımlar. Bu tür tasarımları çoğu zaman hayal edebiliyorum, yorumlayabiliyorum; ancak gerçek anlamda ortaya birşey çıkaramıyorum.27 yaşındayım çok geç olmadan bu alaylı olmanın verdiği, belkide yersiz kompleksten kendimi geliştirerek kurtulmam gerek . Ama nasıl bilemiyorum. Başarabilirmiyim bilemiyorum...gene de teşekkür ederim.

YuBayer

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐

Elmasla Pırlanta arasındaki farkı biliyormusun?
Eğer biliyorsan sana yardımcı olabilirim...

umutsuztasarim

🏅Acemi Tasarımcı🏅

biraz biliyorum evet pırlanta daha ince işçilikle kesilip işlenir ve daha parlaktır; daha da pahalı. elmasın daha düz kesimleri vardır gibi sanırım:)

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
credwar güzel demiş. çizim eksikliği büyük eksiklik. velhasıl olmazsa olmaz değil. heleki teknolojinin bu kadar ilerlediği bir dönemde... iyi tasarımlar çıkaramamanızın 2 sebebi olabilir.

1. yeteneksizsinizdir.
2. iyi tasarımın ne olduğuna dair bir fikriniz yoktur.

ilk madde aşılamaz. derhal meslek değiştirmeniz gerekir.
ikinci madde çok fazla gözlem yaparak, inceleyerek. akıl yorarak kolayca aşılabilir.

ama bende herşeyden önce, bi tatile çıkmanızı öneriyorum.

umutsuztasarim

🏅Acemi Tasarımcı🏅
credwar güzel demiş. çizim eksikliği büyük eksiklik. velhasıl olmazsa olmaz değil. heleki teknolojinin bu kadar ilerlediği bir dönemde... iyi tasarımlar çıkaramamanızın 2 sebebi olabilir.

1. yeteneksizsinizdir.
2. iyi tasarımın ne olduğuna dair bir fikriniz yoktur.

ilk madde aşılamaz. derhal meslek değiştirmeniz gerekir.
ikinci madde çok fazla gözlem yaparak, inceleyerek. akıl yorarak kolayca aşılabilir.

ama bende herşeyden önce, bi tatile çıkmanızı öneriyorum.

ne olduğunu bilmiyorum... hayatımı hevesle bu şiin üstüne kurdum 5 yıldır vasat düzeyde işlerle çalışıyorum. Ama ben müzisyenim aynı zamanda; ek olarak dersler veririm ve bugüne kadar en yeteneksiz öğrencimi bile azçok başarıya ulaştırdım. Buna bağlayarak yeteneksizliği hiç kabullenmemeye çalıştım. Ama bilmiyorum. Bu saatten sonra ne iş yaparım. Kabullenebilmek çok güç...

YuBayer

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
biraz biliyorum evet pırlanta daha ince işçilikle kesilip işlenir ve daha parlaktır; daha da pahalı. elmasın daha düz kesimleri vardır gibi sanırım:)

Sorduğum, konuyla alakasız gibi görünen çelişkili/tuzak soruya doğru yanıt aldım. Doğru yanıt derken verdiğin yanıt değil, aradaki farkı bilmediğini anlamamdır.
Buda bana hangi konuda sana yardım edebileceğimi netleştirdi.

Senin için birşeyler hazırlıyorum, biraz zaman alabilir. sabırlı ol...

umutsuztasarim

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Sorduğum, konuyla alakasız gibi görünen çelişkili/tuzak soruya doğru yanıt aldım. Doğru yanıt derken verdiğin yanıt değil, aradaki farkı bilmediğini anlamamdır.
Buda bana hangi konuda sana yardım edebileceğimi netleştirdi.

Senin için birşeyler hazırlıyorum, biraz zaman alabilir. sabırlı ol...

tamam teşekkür ederim ne olursa olsun her türlü yardıma açığım... :)

grafiker_emrah

♾️Grafik Gurusu♾️

Pırlantanın işlenmeden önceki ham haline elmas denir.

Yani hani bir laf daha vardır taş taşlıktan çıkmadıkça parmaklara yüzük olamaz diye işte onunla bu sorun arasındaki fark bu sorununda cevabı bence kısacası baya bi pişmesi gerek arkadaşın ;)

YuBayer

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Pırlantanın işlenmeden önceki ham haline elmas denir.

Yani hani bir laf daha vardır taş taşlıktan çıkmadıkça parmaklara yüzük olamaz diye işte onunla bu sorun arasındaki fark bu sorununda cevabı bence kısacası baya bi pişmesi gerek arkadaşın ;)

Süpersin :peace1:

Ben de arkadaşımıza ocağa/fırına giden yolu göstermeye çalışacağım ;)

Yasmin Yeter

🏅Acemi Tasarımcı🏅
4 yıl kısa bir zaman değil kendini duygusala bağlamaman gerekiyor. Zamanla çok daha iyi olacaksın senin tek sorunun öz güven eksikliğin silkelen ve kendine güven :)

umutsuztasarim

🏅Acemi Tasarımcı🏅
4 yıl kısa bir zaman değil kendini duygusala bağlamaman gerekiyor. Zamanla çok daha iyi olacaksın senin tek sorunun öz güven eksikliğin silkelen ve kendine güven :)

teşekkür ederim öyle yada böyle başarabildiğimin en iyisini başarmak için sabredeceğim... en azından hiç olmadığımdan daha iyi olmak için:)

Alleyezonme

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Mükemmel grafiker yoktur
Ayrıca grafiker ressam değildir çizim yeteneği çok iyi olacak diye bir kaide de yoktur.
Farklı düşünebiliyosan kimsenin göremediği detayları farkedebiliyosan ve eğitimini de aldıysan grafikersindir. Gerisini boşver

Yasmin Yeter

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Kendini övmeni tavsiye ediyorum. Ben bir işi başardığımda yada sorunsuz basıldığında afferin diyorum yapamayıncada 1-2 saat karamsar olup tekrar kendime geliyorum. Kimse 4 dörtlük iş yapmaz hatalar ve eksikler bizler içindir :)

Mukadderat

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Önce sizi boğan bu karamsarlıktan uzaklaşmanızı tavsiye ederim. Bu da ancak diğer arkadaşların tavsiye ettiği gibi kısa süreli de olsa tatile çıkın.
Fikirleriniz ve istekleriniz bu işe olan sevginiz sizi mükemmele programlamış ne yazık ki.
Yaptığınız iş çoğunlukla aynı tekdüze gidiyorsa o da sıkıcı ve monoton hale gelmiş demektir.
Bunun için farklı bir proje oluşturun kafanızda onu uygulayın.(Bu bir nevi hobi gibi) zihninizi farklı yöne çevirecektir.
Müzisyenlik yönünüzü de ihmal etmeyin.
Teşhis uzun zaman aynı işi yapanlarda görülen kronik karamsarlık (tavsiyelere uyun) geçer bişeyciğiniz kalmaz.