mavi erkek, pembe kız. o zaman bu bütün yaşlar için geçerli de olabilir. yani her giyim firması kullansın bu renkleri. "herkes öyle yapıyor, genel kanı bu ben de öyle yapmalıyım" diyen tasarımcı mıdır? siz değişik bir tasarım gördüğünüzde "vay bee adam ne güzel düşünmüş!!" demiyor musunuz? işte orada adam herkes gibi mavi ve pembe kullanan zihniyette olmadığı için diyorsunuz
bakın şu aşağıdaki çocuk giyim firmalarının logolarına, kaç tanesinde bu denli göze batan pembe ve mavi var;
özellikle 2 yerli iki yabancı seçtim. yerlilerden birisi de yerel bir firma, kullanılan tipgrafinin sadeceliğine bakın (Kidjoy). Ceylan ise, hiç mavi ve pembe kullanmamış, renk ve sembollerle gençliği vermiş. Lc Waikiki ve Chicco'nun renkleri ise bildiğimiz amerikan bayrağı laciverti.
sonuç olarak ne dediğimi anlatabildim umarım? mavi ve pembe kullanılmadan da çocuk giyim yapılabiliyormuş. hele o onerim'in kullandığı cırtlak sarı ve yeşil nereden geldi onu hiç anlamadım, ben öyle bir renk söylememiştim. Anlaşılan arkadaş ilk yaptığı tasarımı çok sevdi ve uğraşmak istemedi, iki kötü renk seçti bile bile, bir tasarım faciasına yol açtı, sonra da "tahmin ettiğim gibi olmadı" dedi.
yani bir insan bir işe umutsuz başlıyorsa o işten zaten hayır gelmez. tasarımdaki o harfinin maskotunu kaldırıp, "o" harfinin espas arasını düzeltmeye bile tenezzül etmemesinden hiç uğraşmak istemediği anlaşılıyor. o halde verin böyle canım. biz de iyi niyetli yorum yazıyoruz.