Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Google Frame

D2bilisim

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.d2bilisim.com
merhaba ben frame ile bir kaç site yaptım aramalarda sitemi tıkladıkların google bunları ayrı ayrı algılayıp ayrı arrı gösterdiğinden segdece gelen sayfayı buluyor kullanıcı bunu önlemek için ne gibi bir kod eklemem lazım

asp ye yeni başladığımdan şuanlık dağdece html tabanlı siteler yapabiliyorum

Sorunu biraz daha açiyim örneğin elma armut :) diye ürünlerimiz olsun elmaya tıklandığında ortaya elmageliyor armuta tıklandığında orta frame bölümüne armut geliyor kullanıcı google de arama esnasına elma yazdığı zaman alma sayfasını açıyor ama ana sayfayı açmıyor sanki bunların birbirleri ile ilişkisi yokmuş gibi davranıyor bu sorunu gidermenin bir yolu varmı frame diye bişey yapmışlara bunu cözmekiçin google da bişey yapmıştır.

sevimsli

🌟Usta Tasarımcı🌟
Arkadaşım bu durumu google in ayırt etmesinin en güzel ve en garantili yöntemi kullandığın dil ne olursa olsun site haritanı oluşturmaktır. Düzgün ve doğru bir site haritasını google sitenin içerisinde ne olursa olsun ayırt eder. Site haritalarında xml oluştururken hiçbir zaman xml içine frame olgusu koymayacaksın ve google da site haritanda gördüğü linkleri senin tarafından istenilen alana gönderdiğin kısımda açar . Örnek site haritaları zaten internette mevcut . Birde daha iyi sonuç almak istiyorsan yükselmek gibi ,sitene google webmaster dizininden- robotunu google ile çıkarttır ve kontrol et orda gerekli açıklamalara göre robot.txt ana dizinde olursa üst sıralara yükselme imkanın vardır. Ayrıyeten son zamanlarda xml yayını yapan güzel rss yöntemleri çıktı bu rss yöntemiyle yaptığın yazılımı yada portalın tüm görsellerini hatta adında kullandığın virgül işaretlerine kadar igoogle , google ekranlarında çıkartabilirsin . site haritası , robot yazımı ve rss yöntemleri internette mevcuttur. Buralardan bakıp araştırırsan siten ne olursa olsun rahatlıkla okunacak , pagerankine göre otomatik yükselme eğilime geçeçek ve google robotlarının siteni daha hızlı okuyup sıralamaya kısa zamanda koymasını sağlayacaksın.

Son düzenleme: