Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Görüntülü türkçe edius dersi 1.bölüm arayüz tanıtımı

poyrazhan55

🏆Pro Tasarımcı🏆
poyrazhan çok tşk ederim kardeşim,ellerine-emeklerine sağlık...

Benimde bir sorum olucak...
Edius 4.02 kullanıyorum şimdilik,yalnız timeline'a .jpg foto ekleyemiyorum buna rağmen .bmp ekleyebiliyorum bir sorun yokkk....
Bu versiyonda .jpg uzantılı dosyalarda eklenerek montaj yapılamıyor mu acaba,yoksa ben mi bir yerde hata yapıyorum...
Yardımların için şimdiden tşk ler....

Herkeze iyi çalışmalar dilerim....
yazdıkların için çok teşekür ederim dostum amacıma ulaştığımı görmek beni mutlu ediyor gerçekten.soruna gelince;

aynı sorunu bende dünden itibaren yaşamaya başladım ))halletmeye çalışıyorum ama çok detaylı uğraşmadım sorunu bulup çözümünü sana yazacağım.

Mürsel Dedeoğlu

🌱Yeni Üye🌱
yazdıkların için çok teşekür ederim dostum amacıma ulaştığımı görmek beni mutlu ediyor gerçekten.soruna gelince;

aynı sorunu bende dünden itibaren yaşamaya başladım ))halletmeye çalışıyorum ama çok detaylı uğraşmadım sorunu bulup çözümünü sana yazacağım.

tamam poyrazhan bekleyelim o zaman,sana da kolay gelsin.....

demircan256

🏅Acemi Tasarımcı🏅
güzel kardeşim eğer forumu incelersen benim 5 adet dersimide bulabilirsin hepside temelden başlayanlar için yapılmış anlatımlardır. zaten amacım hiç bilmeyenleri bile en azından küçükte olsa kurgu-montaj yapabilecek seviyeye getirmektir.

kolay gelsin

Peki abi..bişey sorabilirmiyim...ben aslında FİNAL CUT ile başlııcaktım yani ilk hedefim bunu (final cut) öğrenem..ancak mac bilgisayarı ayarlayamadığım için şu anda onu askıya aldım...mac alır ala zona gerçicem..bu zaman diliminde montaj mantığını yani sonuçta farklı bir program ilede olsa bu işi yapmaya başlamak yani öğrenmeye başlamak istiyorum kiiiçok usta bir montaj cı arkadaşım bana AFTER EFFECT cs ile başlaamı söyledi..ama bende hemen araştırdım ve gördümki after effect programımontaj işi için değilmiş..acaba benmi yanlıyorum bu konuda bilginiz varsa bana yardımcı olurmusunuz...

saygılar...

demircan256

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar yokmu yardım edecek biri Allah için :(

Mürsel Dedeoğlu

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar yokmu yardım edecek biri Allah için :(

dostum şu an senin için belki çok erken olabilir seviye olarak ama biraz kafayı çalıştırmak ve kurcalamak bişiler öğrenmeni sağlar elbette....edius u tabii ki profesyonel arkadaşlarda sana önereceklerdir...

kesme ekleme yapıştırma ve kendi tasarımını yaratma açısından edius en üst seviyede uzman bir program tabii ki,diğerleri edius un gerisinde kalıyor ne yazık ki,ha diğerleri kullanılmaz mı kullanılır elbette,Ulead VideoStudio 11 i başlangıç açısından önerebilirim,bir takım düzenleme ve temel bilgi ve becerileri elde ettikten sonra daha gelişmiş bir programa yani edius a geçebilirsin...senin yazdığın programlarda elbette kullanılabilir ama bahsettiğin tarzda başlangıç için ben önermem..

poyrazhan arkadaşımız edius için amatör seviyesindeki dersleri-resimli anlatımlarını çok güzel bir şekilde yapmış saolsun,çok faydalı bir iş...
burada bulabilirsin biraz araştır....

demircan256

🏅Acemi Tasarımcı🏅
dostum şu an senin için belki çok erken olabilir seviye olarak ama biraz kafayı çalıştırmak ve kurcalamak bişiler öğrenmeni sağlar elbette....edius u tabii ki profesyonel arkadaşlarda sana önereceklerdir...

kesme ekleme yapıştırma ve kendi tasarımını yaratma açısından edius en üst seviyede uzman bir program tabii ki,diğerleri edius un gerisinde kalıyor ne yazık ki,ha diğerleri kullanılmaz mı kullanılır elbette,Ulead VideoStudio 11 i başlangıç açısından önerebilirim,bir takım düzenleme ve temel bilgi ve becerileri elde ettikten sonra daha gelişmiş bir programa yani edius a geçebilirsin...senin yazdığın programlarda elbette kullanılabilir ama bahsettiğin tarzda başlangıç için ben önermem..

poyrazhan arkadaşımız edius için amatör seviyesindeki dersleri-resimli anlatımlarını çok güzel bir şekilde yapmış saolsun,çok faydalı bir iş...
burada bulabilirsin biraz araştır....

Öncelikle teşekkür ederim...evet bende poyrazhan ..arkdaşın..derslerini takipteyim..var olduğunuda biliyorum...onlara kararı verdikten sonra geçicem...benim çalıştığım şirkette edıus ve final cut kullanılmakta...o zmaan ben edıus ile başlıyayım...montaj mantığını öğrendişkten sonra daha gelişmiş bir programla daha iyi şeyler yaparım o halde...kısacası kaybım olmayacak...

saygılar...

Mürsel Dedeoğlu

🌱Yeni Üye🌱
Öncelikle teşekkür ederim...evet bende poyrazhan ..arkdaşın..derslerini takipteyim..var olduğunuda biliyorum...onlara kararı verdikten sonra geçicem...benim çalıştığım şirkette edıus ve final cut kullanılmakta...o zmaan ben edıus ile başlıyayım...montaj mantığını öğrendişkten sonra daha gelişmiş bir programla daha iyi şeyler yaparım o halde...kısacası kaybım olmayacak...

saygılar...

evet aynen öyle,boş zamanlarında (yada çalışırken) otur bol bol kurcala,menülere gir çık,kısa çıktılar al,tekrar tekrar dene,birkaç geceni feda et,eminim şu an bulunduğun noktadan daha ileri kısa sürede gidiceksin...

birde dediğim gibi Ulead VideoStudio 11 ile de belki tatmin edici sonuçlar alabilirsin,ama tabii en üst seviyede yani edius ile başlamanda sana çok zaman kazandırır...

iyi çalışmalar dilerim.....

demircan256

🏅Acemi Tasarımcı🏅
evet aynen öyle,boş zamanlarında (yada çalışırken) otur bol bol kurcala,menülere gir çık,kısa çıktılar al,tekrar tekrar dene,birkaç geceni feda et,eminim şu an bulunduğun noktadan daha ileri kısa sürede gidiceksin...

birde dediğim gibi Ulead VideoStudio 11 ile de belki tatmin edici sonuçlar alabilirsin,ama tabii en üst seviyede yani edius ile başlamanda sana çok zaman kazandırır...

iyi çalışmalar dilerim.....

Son olarak ..yani edıus ile başlmam avantajıma olacaktır değilmi..yoksa ulead ilemi başlıyayım...?

saygılar...

Mürsel Dedeoğlu

🌱Yeni Üye🌱
Son olarak ..yani edıus ile başlmam avantajıma olacaktır değilmi..yoksa ulead ilemi başlıyayım...?

saygılar...

başlangıçta biraz kolaylık olsun diyorsan ve tatmin edici sonuçlara ulaştıkça ben artık edius a yani uzman bir programa geçerim bunu hissediyorum diyene kadar ben rahatlıkla Ulead VideoStudio 11 i önerebilirim...

ben öyle geçiş yaptım çünkü...
neden dersen,programı açtığında simge ve işaretlerden en azından neye yarayabileceğini anlayabilirsin,sağ tık ile bir sürü işlemi kolayca yapabilirsin...

ama uzman bir program hangisi diyorsan sende anlayacaksın hiç başka bir program arama,tek program edius.......
tr deki sektörde ve dünyada en profesyonel program bu....

çok acele etme,dediğim gibi biraz ağırlık ver,birkaç gece geç yatman gerekicek....

seçimi sen yap,zaman kısıtlı ise şimdiden edius u kurcalamaya başla...

kolay gelsin....

demircan256

🏅Acemi Tasarımcı🏅
başlangıçta biraz kolaylık olsun diyorsan ve tatmin edici sonuçlara ulaştıkça ben artık edius a yani uzman bir programa geçerim bunu hissediyorum diyene kadar ben rahatlıkla Ulead VideoStudio 11 i önerebilirim...

ben öyle geçiş yaptım çünkü...
neden dersen,programı açtığında simge ve işaretlerden en azından neye yarayabileceğini anlayabilirsin,sağ tık ile bir sürü işlemi kolayca yapabilirsin...

ama uzman bir program hangisi diyorsan sende anlayacaksın hiç başka bir program arama,tek program edius.......
tr deki sektörde ve dünyada en profesyonel program bu....

çok acele etme,dediğim gibi biraz ağırlık ver,birkaç gece geç yatman gerekicek....

seçimi sen yap,zaman kısıtlı ise şimdiden edius u kurcalamaya başla...

kolay gelsin....

Yok aslında acelem ama..ben yinede senin de güven oyu verdiğin edıus ile başlıyayım o zman artık burdayım yarın kuruyorum inşallah...emeğine sağlık...

bu arada bu konuma bakabilirmisin..belki yardımın dokunur...

33782455.jpg

yukardaki resim edıus dosyam...ben kurucam ancak 2 tane setup var..ve hem serial hem crack var..tam olarak nasıl kurmam gerek bilginiz varmı acaba...

saygılar...

Mürsel Dedeoğlu

🌱Yeni Üye🌱
Yok aslında acelem ama..ben yinede senin de güven oyu verdiğin edıus ile başlıyayım o zman artık burdayım yarın kuruyorum inşallah...emeğine sağlık...

bu arada bu konuma bakabilirmisin..belki yardımın dokunur...

33782455.jpg

yukardaki resim edıus dosyam...ben kurucam ancak 2 tane setup var..ve hem serial hem crack var..tam olarak nasıl kurmam gerek bilginiz varmı acaba...

saygılar...

edius klasörünü açıp tekrar resim alırmısın...

demircan256

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Ben evde değil işteyim ama i,şyerindede buna benzer aynı edıus 5 klasörü var ve istediğiniz dosyanın içeriğinin resmini çekip yolluyorum size..umarım aynıdır...

27452137.jpg

saygılar...

Mürsel Dedeoğlu

🌱Yeni Üye🌱
Ben evde değil işteyim ama i,şyerindede buna benzer aynı edıus 5 klasörü var ve istediğiniz dosyanın içeriğinin resmini çekip yolluyorum size..umarım aynıdır...

27452137.jpg

saygılar...

ya ben edius 4.02 kullanıyorum çok uzun zaman oldu kuralı ama bende serial+carck var,kurulumu tamamlıyorum (carck ile verilen Serial ile) sonrasında kurulum pc yi yeniden başlatmak istiyor,bu aşamada pc yi yeniden başlatmadan crack i uyguluyorum ve yeniden başlatıyorum,ardından sorunsuz kullanıyorum...

yeni bir resim daha istememin sebebi 1.resimde bir setup yöneticisi gördüm onunla kurulumu başlatabilirsin diye düşünüyorum bir dene istersen..yani amacım gereksiz başka bir programı da beraberinde yüklememen....
ama en fazla birkaç defa silme ve kurma yaparsın bişi olmaz..şu durumda 2.resimde bir setup,yani kurulum paketi var,oradan bir dene bakalım,ben halen ayaktayım yazarsınnnn.....

demircan256

🏅Acemi Tasarımcı🏅
O zaman ben sizi yarın rahatsız ederim..evden yükliicem...size yazarım ...Çok teşekkür ederim...

Mürsel Dedeoğlu

🌱Yeni Üye🌱
O zaman ben sizi yarın rahatsız ederim..evden yükliicem...size yazarım ...Çok teşekkür ederim...

önemli diil rica ederim,dikkat etmek gereken önemli konulardan biri de bilgisayar isminde Türkçe karakter bulunmaması yoksa kurulumu yapamazsınnnnn...

örneğin bilgisayar ismin ve açtığın hesap "Dedeoğlu" ise "Dedeoglu" şeklinde değiştirmen gerekir....bilirsin kod kaynakları bazen Türkçe karakterlere izin vermiyor,bu edius içinde geçerli....

peki,elimden geldiği kadar yardımcı olurum.....

kolay gelsin...

poyrazhan55

🏆Pro Tasarımcı🏆
peki abi..bişey sorabilirmiyim...ben aslında final cut ile başlııcaktım yani ilk hedefim bunu (final cut) öğrenem..ancak mac bilgisayarı ayarlayamadığım için şu anda onu askıya aldım...mac alır ala zona gerçicem..bu zaman diliminde montaj mantığını yani sonuçta farklı bir program ilede olsa bu işi yapmaya başlamak yani öğrenmeye başlamak istiyorum kiiiçok usta bir montaj cı arkadaşım bana after effect cs ile başlaamı söyledi..ama bende hemen araştırdım ve gördümki after effect programımontaj işi için değilmiş..acaba benmi yanlıyorum bu konuda bilginiz varsa bana yardımcı olurmusunuz...

Saygılar...

sevgili kardeşim eğer kurgu montaj a ilk başlayacaksan ne final cut nede after efeckt tabii ki edius derim ama burada şunu belirtmeden geçemeyeceğim bu tarifi yapmam edius çok basit bir programdır anlamına gelmesin. Sadece diğerlerine göre daha anlaşılır ve basit bir arayüze sahip ve kullanımıda bir o kadar zevkli ve akılda kalıcıdır.

AMA ASIL OLAN SENİN HEVESİNİN NE KADAR OLDUĞUDUR BEN BU PROGRAMI PC YE KURDUĞUMDA 1 GÜN BOYUNCA BİRBİRİMİZE BAKTIK DURDUK :) İNTERNETTEN TÜRKÇE KAYNAK ARADIM AMA BULAMADIM SONRA HIRS YAPTIM KENDİME BİRKAÇ AY SABAHLARA KADAR KARIŞTIRDIM PROGRAMI Kİ SANA DA ŞİDDETLE KARIŞTIRMANI TAVSİYE EDERİM, EN SONUNDA DERS ANLATABİLECEK SEVİYEYE GELDİĞİMDE DE BENİM ÇEKTİĞİM SIKINTILARI BAŞKALARI ÇEKMESİN DİYE DERS HAZIRLAYIP PAYLAŞMAYA BAŞLADIM Kİ BU DERSLER ÇOK ALT SEVİYEDE HATTA YENİ BAŞLAYANLARA YÖNELİK OLARAK BAŞLADI VE YAVAŞ YAVAŞ PROFESYONEL KURGU DERSLERİNE DOĞRU GİDECEK. İNSANLAR TÜM DERSLERİ PEŞPEŞE YAYINLAMAMI BEKLİYORLAR AMA BEN YAPMIYORUM ÇÜNKÜ BİRDEN BU TARZ BİR YÜKLEME BAŞARAMAYAN ARKADAŞLARI PROGRAMDAN VE KURGU ZEVKİNDEN SOĞUTABİLİR, O YÜZDEN DERSLERİM TAM KAVRANDIĞINA İNANDIĞIMDA DAHA PROFESYONEL KURGU DERSLERİNİ KOYMAYA BAŞLAYACAĞIM SIRAYLA.
SAKIN UNUTMA HERŞEY SENİN HEVESİNLE BAŞLAR VE BİTER. AMA HİÇ KURGU YAPMADIYSAN DAHA ÖNCE İSTER İSTEMEZ BİRAZ ZORLANACAKSINDIR.

ŞİMDİDEN KOLAY GELSİN..

Son düzenleme:

demircan256

🏅Acemi Tasarımcı🏅
sevgili kardeşim eğer kurgu montaj a ilk başlayacaksan ne final cut nede after efeckt tabii ki edius derim ama burada şunu belirtmeden geçemeyeceğim bu tarifi yapmam edius çok basit bir programdır anlamına gelmesin. Sadece diğerlerine göre daha anlaşılır ve basit bir arayüze sahip ve kullanımıda bir o kadar zevkli ve akılda kalıcıdır.

AMA ASIL OLAN SENİN HEVESİNİN NE KADAR OLDUĞUDUR BEN BU PROGRAMI PC YE KURDUĞUMDA 1 GÜN BOYUNCA BİRBİRİMİZE BAKTIK DURDUK :) İNTERNETTEN TÜRKÇE KAYNAK ARADIM AMA BULAMADIM SONRA HIRS YAPTIM KENDİME BİRKAÇ AY SABAHLARA KADAR KARIŞTIRDIM PROGRAMI Kİ SANA DA ŞİDDETLE KARIŞTIRMANI TAVSİYE EDERİM, EN SONUNDA DERS ANLATABİLECEK SEVİYEYE GELDİĞİMDE DE BENİM ÇEKTİĞİM SIKINTILARI BAŞKALARI ÇEKMESİN DİYE DERS HAZIRLAYIP PAYLAŞMAYA BAŞLADIM Kİ BU DERSLER ÇOK ALT SEVİYEDE HATTA YENİ BAŞLAYANLARA YÖNELİK OLARAK BAŞLADI VE YAVAŞ YAVAŞ PROFESYONEL KURGU DERSLERİNE DOĞRU GİDECEK. İNSANLAR TÜM DERSLERİ PEŞPEŞE YAYINLAMAMI BEKLİYORLAR AMA BEN YAPMIYORUM ÇÜNKÜ BİRDEN BU TARZ BİR YÜKLEME BAŞARAMAYAN ARKADAŞLARI PROGRAMDAN VE KURGU ZEVKİNDEN SOĞUTABİLİR, O YÜZDEN DERSLERİM TAM KAVRANDIĞINA İNANDIĞIMDA DAHA PROFESYONEL KURGU DERSLERİNİ KOYMAYA BAŞLAYACAĞIM SIRAYLA.
SAKIN UNUTMA HERŞEY SENİN HEVESİNLE BAŞLAR VE BİTER. AMA HİÇ KURGU YAPMADIYSAN DAHA ÖNCE İSTER İSTEMEZ BİRAZ ZORLANACAKSINDIR.

ŞİMDİDEN KOLAY GELSİN..

Abi .ok teşekkür ediyorum bilgilendirmen için...şöyle dim o zman kendi pc mi feda ettim final cut kurmak için heves dersen anlatamam...ben bu işi meslek edincem..kafaya koydum birdefa..kaöarı yok ..ha bu 3 ay olur 1 yıl olur ama öğrencem ....bu arada abii dersleriden sanırım 2.dersi indiremedim..orayada yazdım bi bakarmısınız..(3.drste olabilir)

saygılar..

poyrazhan55

🏆Pro Tasarımcı🏆
Abi .ok teşekkür ediyorum bilgilendirmen için...şöyle dim o zman kendi pc mi feda ettim final cut kurmak için heves dersen anlatamam...ben bu işi meslek edincem..kafaya koydum birdefa..kaöarı yok ..ha bu 3 ay olur 1 yıl olur ama öğrencem ....bu arada abii dersleriden sanırım 2.dersi indiremedim..orayada yazdım bi bakarmısınız..(3.drste olabilir)

saygılar..

ben başaracağına inanıyorum. ama bana sorarsan en zorundan başlayarak bu hevesini kırma çünkü her başarısız denemen sonunda biraz daha kendine olan güvenin azalacaktır, brde diğer yönden bak daha basit proramla basit ama kendi yaptığın bir kurguyu izlemek çok daha zevklidir ki bu hep o seviyede kalmanı gerektirmez yaptıkça daha fazlasını isteyeceksin ve heveste varsa ki ben olduğuna inanıyorum sende o hevesin işte o zaman öğrendikçe sana ne efter efeckt nede final cut vız gelecektir. ama sakın acele etme hemen öğreneyim hemen başarayım diye kendini kasma.:)

demircan256

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Abi..ben edıusla başlııcam kii kurdum da şu anda bu konuda bir kaç sorum olacak hazır sizide yakalamışken buradan...

Şimdi..ben programı kurdum..kurulum aşamasında serial istedi ve bende dosyada var olan seriali girerk kurulumu tamamaldım...pc resart etti..programı açmak için tıkladığımda 30 günlük olduğunu belirten bir ufak uyarı resmi geldi..neyse onada tamam dedim programda projelerin kaydedliceği alanı seçmemi istedi (sanırım) masaüstünü seçtikten sonra aşşağıdaki resim geldi karşıma..bu resim ilk başlangıçta bumudur..yani bana eksik bişey yapmışım gibi geldi..acaba yanılıyormuyum...çünkü dosyada hem crack hem serial var..acaba ben neden crack i kullanmadım...ve nasıl kullanmam gerekli...

resim...

59014423.jpg

saygılar...

poyrazhan55

🏆Pro Tasarımcı🏆
Abi..ben edıusla başlııcam kii kurdum da şu anda bu konuda bir kaç sorum olacak hazır sizide yakalamışken buradan...

Şimdi..ben programı kurdum..kurulum aşamasında serial istedi ve bende dosyada var olan seriali girerk kurulumu tamamaldım...pc resart etti..programı açmak için tıkladığımda 30 günlük olduğunu belirten bir ufak uyarı resmi geldi..neyse onada tamam dedim programda projelerin kaydedliceği alanı seçmemi istedi (sanırım) masaüstünü seçtikten sonra aşşağıdaki resim geldi karşıma..bu resim ilk başlangıçta bumudur..yani bana eksik bişey yapmışım gibi geldi..acaba yanılıyormuyum...çünkü dosyada hem crack hem serial var..acaba ben neden crack i kullanmadım...ve nasıl kullanmam gerekli...

resim...

59014423.jpg

saygılar...

eksik birşey yok şu an 30 günlük deneme sürümünü kurmuşsun ama crack yapmamışsın. her neyse konumuz koyduğun resimdeki pencere burdan profile yazan kısımda new profile ye tıklayıp kendine bir profil yapabilirsin, ortadaki bölümde open project yazan kısımda daha önce yaptığın bir proje görünür ve sen istersen bunlardan istediğini açabilirsin ama sende şu an yeni kurulduğu için boş alttaki new project ise yeni bir proje açmanı sağlar bunun için nev preset e tıklaman yeter ama sana yine birtakım ayarlar ile ilgili diyalog penceresi açılacaktır