Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Görüntüye şekil verme

AYDINS

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Merhabalar, soru: Görüntümüzü içbükey yada dış bükey hale getirebilirmiyiz. Sanki üzerinden oval bir mercek geçiyor gibi yada oval bir çerçeve şeklinde....
Ayrıca ufak bir sorunum var, geçiş efekti olarak dissolve atıyorum, aynı görüntünün ses izine lineer atıyor, yani aynı anda iki efekt atıyor, bunu nasıl halledebilirim, eminim çok basit ama işin içinden çıkamadım.

Şimdiden çok teşekkürler

MIY1988

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Sadece ses sorununa yanıt verecek bilgiye sahibim.Anlatayım hemen;

timeline satırında edit etmek istediğin videoyu VA bölümüne koy,ki zaten öyle yapıyorsundur.Üstüne tıkla ve sağ tıklayıp açılan menüden "unlink" komutuna tıkla.Ses ve Görüntü ayrılmış olacak.Böylece ses ve görüntüyü ayrı ayrı editleyebileceksin.

Görüntüyü iç bükey falan yapmak için ise efektler sana yardımcı olacak ancak tam anlamı ile bilmediğim için yanlış yönlendirmek istemiyorum.

poyrazhan55

🏆Pro Tasarımcı🏆
Merhabalar, soru: Görüntümüzü içbükey yada dış bükey hale getirebilirmiyiz. Sanki üzerinden oval bir mercek geçiyor gibi yada oval bir çerçeve şeklinde....
Ayrıca ufak bir sorunum var, geçiş efekti olarak dissolve atıyorum, aynı görüntünün ses izine lineer atıyor, yani aynı anda iki efekt atıyor, bunu nasıl halledebilirim, eminim çok basit ama işin içinden çıkamadım.

Şimdiden çok teşekkürler

görüntüyü 3 boyutlu hale getirmek istiyorsun sanırım. yani mesela bir küp oluşturacaksın diyelim o zaman tımeline a attığın görüntünün üzerine efeckt paletinde keyers bölümüne tıkla ve açılan pencereden 3dpip seçeneğini görüntünün üzerine at, daha sonra information palette seçeneğiyle 3dpip içine girerek ordan halledebilirsin eğer halledemezsen tekrar yaz daha detaylı anlatayım dostum

AYDINS

🏅Acemi Tasarımcı🏅
İlginize çok teşekkür ederim. Poyrazhan hocam, clibin hareket ve boyutunu 3pip le veriyorum, sorun yok. Fakat istediğim şey, görüntüm (sağdan sola vs.) hareket ederken izleyiciye en yakın olduğu anda üzerine büyüteç tutmuş gibi olması. Şöyle ifade edeyim kıvrımlı, alttan ve üsten bombeli bir film şeridin (hareketli, kayan) içinde yada bir kürenin içinde küre gibi bombeli olması. Bir nevi görüntünün bozulması.

Bu arada unlink yapınca sorunum çözüldü, sadece v kanalına dissolveyi atıyorum, herhalde bir ayarı bozdum önceden unlink yapmadığım halde dissolve yi atarken linear out diye ayrı bir efekti ses izine atmıyordu.
Tekrar teşekkür ederim, sıkılmadan ilgilendiğiniz için bu acemi edius kullanıcısıyla...

poyrazhan55

🏆Pro Tasarımcı🏆
İlginize çok teşekkür ederim. Poyrazhan hocam, clibin hareket ve boyutunu 3pip le veriyorum, sorun yok. Fakat istediğim şey, görüntüm (sağdan sola vs.) hareket ederken izleyiciye en yakın olduğu anda üzerine büyüteç tutmuş gibi olması. Şöyle ifade edeyim kıvrımlı, alttan ve üsten bombeli bir film şeridin (hareketli, kayan) içinde yada bir kürenin içinde küre gibi bombeli olması. Bir nevi görüntünün bozulması.

Bu arada unlink yapınca sorunum çözüldü, sadece v kanalına dissolveyi atıyorum, herhalde bir ayarı bozdum önceden unlink yapmadığım halde dissolve yi atarken linear out diye ayrı bir efekti ses izine atmıyordu.
Tekrar teşekkür ederim, sıkılmadan ilgilendiğiniz için bu acemi edius kullanıcısıyla...

olurmu dostum ne demek tabii ki ilgileneceğiz, ayrıca hiçbirimiz doğarken edius operatörü olarak doğmadık, burada paylaşımın amacı zaten herkesin birbirine bişeyler katması ve bu programı öğrenmesi. bombeli görüntü konusuna gelince ben dediğini anladım ama bu dediğin türde bi çalışma ben kendi adıma hiç yapmadım, ama bildiğim kadarıyla normal bir görüntüyü 3d penceresincen bombeli yapıp hareket ederkende büyüteç gibi bir görüntü oluşturmak sanırım yok. ama yine söylüyorum ben o tür bir çalışma yapmadım. bununla ilgili plug-in ler varsada ben görmedim :))

AYDINS

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Teşekkür ederim, sağolun, paylaşmak güzel de keşke ben de katkıda bulunabilsem...