oku
aslında okumak, 2 yıllık okumak, 4 yıllık okumak vs mesele değil yada programları çok iyi bilmek, yani önemsiz gereksiz demiyırum yanlış anlama, önemli gerekli ama asıl mevzu o değil, asıl mevzu hayal gücünü, konulara bakış açını, betimlemelerini geniş tutmak farık görebilmek yansıtabilmek, her zman bir fikre sahip olmak, hangi konuya nasıl yaklaşacağını insanları neyin cezbedeceğini, can alıcı noktaları bilmek, gerisi tasarım ilkeleri ve program bilginle gelir zaten. Tabi program bilgini kendin geliştireceksin kurs veya okulda seni profeyonel kullanıcı yapmıyorlar, ama üniversite ortamı gereği enerjisi gereği her zaman bir katkı sağlamıştır bence grafikerlere,tasarımcılara vs. o sebeple okuma imkanını sahipsen mtlaka okumalısın aa okuyup yukarıda dediklerimide yapmlasın yapmalıyız ( ben bunları söylüyorum bildiğim iiçin yoksa ben çok ahım şahım bir tasarımcı değilim olmaya çalışyoruz hep beraber ) Ben yeditepe görsel iletişim gibi bir bölümden ( balmumu yazıcısına bile sahip, 90 mac bilgisayarlı bulunan laborutuarlara vs ) 5 yıl okyup bitiren ama aval aval gezen kendini geliştiremeyen insanda tanıyorum. Aynı zamanda torna tesviyeden mezun 5 milyar maaşla eğitim veren v e işini gerçekten iyi yapan insanda anıyorum
demek istediğim herşey senin elinde sana bağlı
kolay gelsin umarım yardımcı olaiblmişimdir