Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Grafik Tasarım Okumak İstiyorum

Selin ATEŞ

🌱Yeni Üye🌱
İyi günler ben lise 4 ‘ e gidiyorum üniversitede grafik tasarım okumak istiyorum 2 yıllık direk geçiş hakkımız varmı acaba, birde 2 yıllık’dan mezun olunca iş imkanı olur mu
Abilerim ablalarım yardım ve bilgilerinizi bekliyorum
Teşekkürler..

fatihcee

♾️Grafik Gurusu♾️
oku :p

aslında okumak, 2 yıllık okumak, 4 yıllık okumak vs mesele değil yada programları çok iyi bilmek, yani önemsiz gereksiz demiyırum yanlış anlama, önemli gerekli ama asıl mevzu o değil, asıl mevzu hayal gücünü, konulara bakış açını, betimlemelerini geniş tutmak farık görebilmek yansıtabilmek, her zman bir fikre sahip olmak, hangi konuya nasıl yaklaşacağını insanları neyin cezbedeceğini, can alıcı noktaları bilmek, gerisi tasarım ilkeleri ve program bilginle gelir zaten. Tabi program bilgini kendin geliştireceksin kurs veya okulda seni profeyonel kullanıcı yapmıyorlar, ama üniversite ortamı gereği enerjisi gereği her zaman bir katkı sağlamıştır bence grafikerlere,tasarımcılara vs. o sebeple okuma imkanını sahipsen mtlaka okumalısın aa okuyup yukarıda dediklerimide yapmlasın yapmalıyız ( ben bunları söylüyorum bildiğim iiçin yoksa ben çok ahım şahım bir tasarımcı değilim olmaya çalışyoruz hep beraber ) Ben yeditepe görsel iletişim gibi bir bölümden ( balmumu yazıcısına bile sahip, 90 mac bilgisayarlı bulunan laborutuarlara vs ) 5 yıl okyup bitiren ama aval aval gezen kendini geliştiremeyen insanda tanıyorum. Aynı zamanda torna tesviyeden mezun 5 milyar maaşla eğitim veren v e işini gerçekten iyi yapan insanda anıyorum:) demek istediğim herşey senin elinde sana bağlı

kolay gelsin umarım yardımcı olaiblmişimdir

Selin ATEŞ

🌱Yeni Üye🌱
İlgilendiğin için teşekkür ederim ama ben soruma cevap alamadım :(

fatihcee

♾️Grafik Gurusu♾️
İlgilendiğin için teşekkür ederim ama ben soruma cevap alamadım

ilginç bende tam geçiş hariç diğer sorularını cevapladığımı düşünmüştüm neyse demekkş boşa konuşmuşuz

Selin ATEŞ

🌱Yeni Üye🌱
ilginç bende tam geçiş hariç diğer sorularını cevapladığımı düşünmüştüm neyse demekkş boşa konuşmuşuz

Yok olurmu öle şey boşa konuşmadınız tabikide sizin anlattıklarınızdan da çok şey çıkardım yardımız oldu tabiki, 2 yıllık direk geçiş hakkımız var mı acaba onuda sormuştum da ondan öle dedim ben lütfen yanlış anlamayın..

art director

🏅Acemi Tasarımcı🏅
2 yıllık direk geçiş hakları kaldırılmak üzere diye biliyorum sanıyorsam bu sene kaldırılacak. Hem siz bu bölüme geçmek istiyorsanız lisede mesleki eğitim almanız gerekiyor. Son olarak size tabiki faydası olur grafik tasarım bölümünün ama okumak yeterli değil her meslekte olduğu gibi kendini geliştirmen gerekiyor.

Selin ATEŞ

🌱Yeni Üye🌱
2 yıllık direk geçiş hakları kaldırılmak üzere diye biliyorum sanıyorsam bu sene kaldırılacak. Hem siz bu bölüme geçmek istiyorsanız lisede mesleki eğitim almanız gerekiyor. Son olarak size tabiki faydası olur grafik tasarım bölümünün ama okumak yeterli değil her meslekte olduğu gibi kendini geliştirmen gerekiyor.

Yardımın İçin Teşekkür ederim " art director ", evet bende direk geçiş kalkcak diye duydum ama bazı hocalar sizi etkilemez diyo benimde aklım karıştı

YaWuZz

🌱Yeni Üye🌱
Selin sen lise 4 isen seni etkilemez ne yasa gelirse gelsin.ben lise 4 seneye çıktığı sene lise 3 okuyordum bizi ektilemedi mesela.Çünkü senin artık tek düşüncen ÖSS olmuş sana tutupta bir sene daha vermezler.Bu hep böyle oldu yani.Diploma tabiki herzaman senin için bir artı olacaktır fakat meslek birazda düşünce yeteğini istiyor.grafik tasarım bölümüne hazırlanırken kendini birazda yaratıcılık olarak geliştirmeye bak derim.Son olarakta imkanın varsa her bölümü oku..Başarılar.