Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Grafik Tasarım, Reklamcılıkta Matbaa Ne Kadar Önemli ?

Von_Aihonen

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba herkeze.

Foruma yeni üye oldum, ve uzunca bir süredir grafiker ve çizer arkadaşlarımla tartıştığım bir konuya burda bir cevap bulmak istiyorum. Bir reklamcı yada bir grafik tasarımcı yada çizer olarak, matbu işlerde günümüz tekniklerine ve teknolojisine göre matba bilgisinin bir tasarımcıya teknik ve bilgi açısından ne kadar gerekli ve lazım olduğunu merak ediyorum.
Yani özetle eğer bu gün bölümünden yeni mezun olmuş bir grafiker olsam matbaa bilgisi bana ne fayda getirir ?

Teşekkürler, herkeze iyi çalışmalar.

aybala

🏅Acemi Tasarımcı🏅
merhaba bence grafikerlik yada reklamcılıkda matbaa broşür yada afiş çıktısı alırken resimlerinizin , çizimlerinizin kaliteli bozulmadan çıkartılmasında ciddi bir önem taşıyor.Ancak şöyle bir durumda var çok kaliteli bir grafikersinizdir ve çizimlerinize ciddi şekilde güveniyorsunuz ama matbaa bilginiz zayıf o zaman guwenılır kalıtelı bır matbaa ıle calısırsınız yada çıktıdaki isteklerinizi tam anlamıyla matbaacıya anlattığınızda yine aynı kaliteyi elde edebilirsiniz bu anlamda bakıldığındada matbaa bılgısı cok onemlı durmuyor. yanı 2 açıdan bakıldığında ortada bir karmaşa çıkıo sonuc olarak bence çok detaylı değil ama konunuz hakkında bilgi yeterlı olucak.

pınar67

🌟Usta Tasarımcı🌟
grafiker olarak mezun oluyorsun fakat okulda ne matbaa bilgisini tam olarak veriyorlar nede program olarak ancak sen bir yerde çalışırsan bu bilgileri öğreniyorsun bende şahsen böyle oldu bence matbaa bilgisi önemli grafiker için fotoğrafın cmyk ayarları renk bilgileri sayfa yapıları broşür kartvizit bıçak kesimi...vs bence matbaa ile grafik birbirleriyle örtüşüyor.iyi çalışmalar

panco2634

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.korhanyilmaz.com.tr
Grafiker hem görsel hemde teknik bilgileri bilmelidir. Yıllardan beri matbaaların film çıkış ünitelerinin tasarım departmanlarının içindeyim. Alaylı denen tabir ile değil okuyarak girdim bu mesleğe hem matbaa meslek lisesi hem matbaa bölümü.Okullarda teknik bilgi veriyorlar vermiyorlar değil ancak piyasada kullanılanların hepsini değil. Grafiker bir işin kesim payını pilyajı perforajı veya bıçak hazırlamayı taşırmayı montajı negatif pozitif tram ayarlarını bilmelidir.benim düşüncem bundan yanadır.ARtık Grafikerliği ayağa düşürdüler 450 Tl grafik kursu veriyorlar sonra grafikersin diyip ortaya atıyorlar peki okuyanların bunlardan bi farkı olmalı.işte o farkta burada karşımıza çıkıyor:)

Freelens

🌟Usta Tasarımcı🌟
Merhaba herkeze.

Foruma yeni üye oldum, ve uzunca bir süredir grafiker ve çizer arkadaşlarımla tartıştığım bir konuya burda bir cevap bulmak istiyorum. Bir reklamcı yada bir grafik tasarımcı yada çizer olarak, matbu işlerde günümüz tekniklerine ve teknolojisine göre matba bilgisinin bir tasarımcıya teknik ve bilgi açısından ne kadar gerekli ve lazım olduğunu merak ediyorum.
Yani özetle eğer bu gün bölümünden yeni mezun olmuş bir grafiker olsam matbaa bilgisi bana ne fayda getirir ?

Teşekkürler, herkeze iyi çalışmalar.

Bu soru su anlama gelir. Ben sana bir elbise dikecem boyunun ne onemi var.

scalatrava

🌱Yeni Üye🌱
merhaba 3d max indirmek istiyorum bir link werebilecek olan war mı we eğitim wideosu weya notu werebilecek arkadaşlar acilll

HAWAI

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bende arkadaş gibi Matbaa meslek lisesi mezunuyum. Benim zamanımda dev gibi yeşil ekranlı bir bilgisayar vardı. Haftada 2 gün meslek dersi. Ve toplam 40 kişi sınıf mevcutundan haftada bilgisayarda oturma saati 30 dk. idi. Milimetrik kartonlara ilkokul 1. sınıf gibi yatay dikey çizgiler çekip, yaşı 30 civarında olan matbaacılar bilir hurufatlar vardı. Onları kumpaslara dizip el makinasında basardık. Matbaayı bu şekilde öğrendik. 10 senedir matbaada çalışıyordum, artık allaha şükür bir inşaat şirketinin grafikeriyim matbaa ortamından kurtuldum. Matbaadayken stabaşı ile biz bir bütündük. Ben grafikerlik bilgimi oda matbaa bilgisini birleştiriyorduk. Ortaya sorunsuz baskılar çıkıyordu. Matbaada basılacak kağıt cinsine göre bile vereceğin cmyk ayarları değişiyor. Overprint işlemi değişiyor. İşin bıçağını, pilyajını, taşırma, overprint işi filme yollama renklerini ayarlama bunları bir grafikerin bilmesi lazım. Matbaada çalışmanlarında çok iyi bir matbaa ayarlaması lazımki bende öyle yaptım. Çok ünlü bir matbaayla çalışıyorum. Katalog yaptığım zaman artık montajyla bile uğraşmıyorum. Direk convert edip veriyorum. Gerisi onlara kalıyor. Hem matbaa bilgisinin eksiksiz hemde photoshop, illustrator freehand gibi programlara hakim bir grafiker görmedim şimdiye kadar. Olan mutlaka vardır. Onlarada allah sabır versin kolay bir iş değil çünkü. Hem stresli hemde çok zaman isteyen esnek çalışma saatleri olan bir meslek bizimkisi.
Biraz uzun yazdım. Baya dolmuşum:rofl::rofl::rofl: