Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Grafik Tasarımcı Olacağım

h.salma

🌟Usta Tasarımcı🌟
Az önce bir üyenin uzun zaman önce açtığı ama hiç cevap almadığı bir konuyu okudum ve biraz düşündüm "ben ne yapıyorum" diye.

Kendi yaptığım çalışmalara tasarım demeye bile çekinirken; yaptığımız işin
kurallarının, bilmemiz ve izlememiz gereken yolların ne kadar farkındayız diye
sordum kendime. Her yaptığım çalışmayı yayınlıyorum diye kızdım, bir logonun
üzerinden geçip kopyasını çıkarıyorum ve bunu yayınlıyorum diye. Renkten,
çizgiden, lekeden, tipografiden, fotoğraftan, resimden, espastan, psikolojiden, anatomiden,
felsefeden, imlâdan, edebiyattan anlamadığım için kızdım kendime.
Sonra düşündüm ki bunları öğrenebilirim. Hepsini araştırıp bulabilirim
ve o zaman çok usta bir tasarımcı grafiker olabilirim. Kararımı verdim,
bunların hepsini öğreneceğim. Tıpkı bir sünger gibi bilgiyi dolduracağım
kafama dedim kendime. Eğer bunları öğrenirsem tamam olacak mı?
Evet evet kesinlikle olacak. Nasılsa photoshop var, freehand var,
illustrator var, corel, 3dmax, dreamweaver, flash var. Bunları da öğrendiğimde
hiçbir engel kalmaz değil mi?

Ama eksik kalan birşey olmamalı, hepsini öğrenmeliyim. Bir makine gibi çalışırım
o zaman. Zaten grafikerlik de öyle birşey değil mi? Tasarım işi kolay zaten,
yazıları yaz ama kocaman olsun, resmi koy ama bolca koy, janjanlı renkler
kullan böyle çok parlak renkler kullanacaksın, oldu sana tasarım.
Beş dakkalık iş, tasarımcı olmak bu devirde tam beş dakkalık iş...

Benzer konular

Gelpcpc

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Gerçekler acıtır insanı.. Ondan yazılmamıştır..
Arkadaş içini samimi bir şekilde dökmüş. yada günah çıkarmış ama baya iyi taşlamış..

Siteye 5 dk yaptım 10 dk yaptım
gibi çok çalışma ile karşılaşıyorum.. Garip geliyor..Bu kadar basitmi gercekten benmi cok ugrasıyorum yada bunlar cok iyi grafikerde benmi cok berbatım elim yavaş diyorum..

sdtr

🏅Acemi Tasarımcı🏅
5-10 dakkikada tasarım nasıl yapılır?

öyle kısa sürelerde tasarım yapıp bunun tasarımını ben yaptım demek için aşağıdaki vasıflara sahip olmak gerekiyor.

1- İkna kabililiyetin çok yüksektir; fil resmi çizersin müşteriyi bunun timsah olduğuna inandırırsın,

2- Müşteriyi ve hedef kitlesini çok iyi tanıyorsundur; şip şak yaparsın biter,

3- Ne müşteriyi tanıyorsundur ne kitlesini, elinde o iş için uygun internetten indirdiğin bir şablon vardır. Yazarsın adamın bilgilerini hooop tamamdır,

4- Kendine grafiker yada tasarımcı diyorsundur ama hiçbirşey bilmiyorsundur;
müşteri tamam ya lanet olsun çok güzel oldu der tamam,

5- Müşterin tam bi mehmet ağadır; büyükçe adımız olsun bir de şu resmi şuraya büyükçe koydunmu haaaah tamamdır çok güzel oldu der biter,

6- Ermişsindir :lol:

bu işlere başladığımda corel5 ve photoshop 3 vardı. sanırım sene 1996 idi.
o günden bu güne uğraşıyorum. ama hala kendime tasarımcıyım diyemedim. umarım sen başarırsın.:(

Sahadagiy

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
sahadagiy.net
5- Müşterin tam bi mehmet ağadır; büyükçe adımız olsun bir de şu resmi şuraya büyükçe koydunmu haaaah tamamdır çok güzel oldu der biter,

şu madde hariç katılıyorum
ama unutma müşteri sen yönlendirisin bak sen doğalgazdan anlarmısın (az önce kart yaptım o kaldı) anlamzsın bilen biri vardır dostundur sorarsın
ama bu işin dostu olmaz arabayı baktırrsın usta bakar bu arab teiz motor iyi der arabayı alırsın ama müşteriye yaptığın tasarım en fazla müşlteri oğlunu amcasının oğlunu getiri onların için tasarım ismini görünmesidir. Ve sende başından savmak için yalan söler evert abi güzel oldu dersen o Mehmet Ağalı sen yapmış olursun.

H salma da katılıyorum

RYUDORF

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.adobegrafik.com
tasarım yapabilmek için değişik bakış açısıda önemlidir.. birgün bir tasarım yapacaktım.. günlerimi alacak sandım. dergiye reklam sayfasıydı. hiç sevmediğim kırmızı renkten başlamak istedim. komple zemin attım.. iğrençti. sonra üstünü karaladım. ama bişeyler çağrıştırdı. ve karaladığımı silip boydan boya kıvrımlı bir çizik attım. altınada logosunu ve sloganını çaktım. aman yarabbim üzerinden geçseniz 15 saniyenizi alır. ama benim gözümde müthişti. müşteri beğenmesede onu sunacaktım.. tek bir cümle söyledi müşteri.. "işte bu"

ufak bir konuyla pekişirim.. zaten çoğunuz biliyosunuzdur..

bir felsefe kompozisyonu istendi öğrencilerden.. kompozisyonun konusu "risk nedir" düşününki felsefe kompozisyonu yazmak 5 dk lık iş değildir. ama en öndeki çocuk için 5sn idi. kağıdı verdi ve çıktı. sınıfta tek 100 alan öğrenci o oldu.. çünkü kağıdında "risk budur" yazmıştı.

tasarlayanadam

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Profesyonelsen herşeyi bileceksin. Her konuda bi fikrin olacak. Ama amatör ruhu kaybetmeden...

Öyle onlarca programı bilmenede gerek yok. Mümkünse bir konuda uzmanlaşmaya çalışacaksın. Reklamcılık, Yayıncılık, Matbaacılık, Dijital baskı vs. o zaman müşterinin derdinin ne olduğunu önceden tahmin etmen hiç de zor olmayacak..

Hee bu arada işleri de kendine göre kafanda ayırmaya başlayacaksın zamanla. Bununla 5 dk. onunla 1 gün, diğeriyle 1 hafta uğraşırım demeye ve uygulamaya başlayacaksın. Yeri geldiğinde adamına göre tasarım yapacaksın. Yeri geldiğinde keyfince...

Bazen bir ilanı gerçekten 10 dk. çıkaracaksın. Bazen bir kitabı 1 haftada bitireceksin. Ama yeri gelecek bir kapakla 3 hafta uğraşacaksın sırf içine sinmediği için...

Şanslıysan reklam ve yayıncılık gibi işlerle uğraşırsan devamlı mücadele etmen gerektiği için kendine sürekli birşeyler katmaya çalışacaksın. Ondan sonra bu kadar düşünmene gerek kalmayacak :))

Tasarım güzeldir. Hiçbir işi küçümsememek gerekir....

MiKrOp

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Tüm yazılanları tek tek okudum. bende kendi çapımca bu işe gönül koyanlardanım.ve başaracagım. h.salma : harikasın çok cesursun inanıyorumki o söylediklerini tek tek başaracaksın.seninle aynı yoldayım. öğrenmenin sonu olmadığı gibi ne istediğini bilmekte önemli. seninle aynı yolda aynı düşüncelerde aynı heyacandayım. evet aLayLısından da olsa bir gün artık ben bu işin üztesinden gele biliyorum diyeceğim. şunu da belirtmek isterim ki yukardaki bir arkadasımız demişki ''hala kendime grafikerim diyemiyorum'' oysaki yıllarını vermiş.ne güzel söylemiş hala kendinde eksikler varoldugunu düşünüyor çünki bu hiç bitmicek teknoloji ilerledikçe hiç birimizde bunu tam olarak söyleyemiceğiz. ama öğrenmekten te hiç vaz geçmeyeceğiz...

çok güzel di h.salma yolun açık olsun arkadasım...