Meslegimle, 16 yaşımda tanıştım...20'li yaşlarımda sedat17 gibi telaşlanmıştım.... Çok iyi hatirliyorum. Bu meslek mankenlige benziyor elimi çabuk tutmam gerek fobim olmuştu
Eh doğanın gereği bende yaşlanıyorum...Benim için yaş tecrübe demektir.
Her meslekte oldugu gibi bizim meslegimizdede yaş ilerledikçe tecrübe kazanan kişi meslek hayatında da yükseliyor. Art oluyor, iş sahibi oluyor gibi...Bu doğal bir süreç.
Bende meslegime, masa silerek, çay servisi yaparak fotokopi çektirmeye giderek başladım. 10 yıl bu meslege ben verdim. ikinci 10 yılık bölümü bitirmek üzereyim. Bu dönemde artık maddi ve manevi olarak ben kazanmaya başladım.
Meslek hayatim boyunca çok çeşitli grafiker modelleri gördüm...En güzelide tekloji gelişmesi aşamasini birebir yaşadım. Ben meslege basladigimda bilgisayarlar sektörümüze yeni yeni giriyordu. Bir takım grafikler korktu ve bu bilgisayar programlarını red ederek mesleki hayatlarına son verdiler...
Yeni nesil ise çok daha sanslı 5 yasinda bilgisayar oyunu oynarak el pratigi olarak bu meslege basliyor. Tek hatasi ise mesleginin tamanını bilgisayar ötesine götürememek...
Gençler benim nesilimden çok daha uzun süre bu meslekte kalacaklar. Çünkü benim nesilimden çok daha cesurlar ve kendilerine güveniyorlar.
Uzun lafın kısası,
Günümüzde bir patron,
35 yasında tecrubeli bir elemana ödeyecegi yüklü maas yerine, 3 tane toy grafikeri tercih eder... (bende tercih ederim). Nedeni ise, güç her zaman kutsaldır. Günümüzde ucuz ve genç grafiker bulmakta çok kolay...
İstisna gerçeklerde var. Benim yakın cevremde var olan meslektaslarım ne yazik ki bu forum sayfalarına henuz gelmediler. 35 ile 50 yas arası hala sektorde çok iyi firmalarda çok güzel fiyatlara sanat yönetmeni, müdür, şef biçiminde emek veriyorlar. Sessiz sakin kendi köselerinde....
İnsanlar ne yazıkki ki bütün hayatı kendi yaşadıkları kadar, çevreleri kadar biliyor...
Benim görevim, yeni yetisen nesile yol vermektir. Hatta benim yanımda üç beş kişi alıp yetiştirmemdir. Gerçekten innandim kişiler bulursam bunu yapacagimdan emin olabilirsiniz..