Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Ali KASAPOĞLU

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.alikasapoglu.com
Bi'de şöyle bir şey var gibi geliyor bana;Beyninizi 12 saatten fazla miskin tutmayın..Kan pompalanması lazım..Size saçma gelebilir ama matematiksel düşünme,pratik zeka ve hafıza oyunları üzerine az da olsa vakit ayırdığınızda kendinizde olacak değişimin farkına varacaksınız..Ayrıca spor yürüyüş vb. gibi aktiviteler özgüven doğurur insanda ve bütün duyu organlarının çanaklarını tabiata açar...Tabi spor yaparken kulağınıza top kaçmazsa..:)
Sırrı keşfedin farkı hissedin...The Secret kitabı gibi oldu:)

Koyu_Beyaz

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bir kişisel gelişim kitabı okumuştum, ağırlıklı olarak yaratıcılığı geliştirmenin yollarını aktaran bir kitaptı. Kitapta; "eve dönerken aynı yollardan gelmeyin, farklı yollardan gelerek çağırışımlarınızı çoğaltın" diyordu. Çağırışımlar çok önemli gerçekten insan beyni çağırışımlardan yola çıkarak yaratıcılığı buluyor ve bu çağırışımlar insan beynine resim olarak düşüyor yani şekiller daha akılda kalıcı oluyor, gezmek o yüzden önemli, farklı şeyler görerek çağırışımları çoğaltmak ve daha üretken olabilmeyi sağlamak.

Bunun yanında akıl haritalama diye birşeyden söz ediliyor ki, bu birçok büyük firmada insanlara uygulanmış, dünyaca ünlü bilim adamları tarafından kullanılan bir yöntem. Belki çoğumuz zaman ayırmaz ama denemekte fayda var. Örneğin üzerinde düşündüğünüz konuyu bir kağıdın tam ortasına, sizin için o konuyu anlatan anlamlı yada anlamsız bir şekil çizin, önemli olan sizin o şekli anlamanız. Ardından o şeklin etrafına oklar çıkarak o konunun size yaptığı çağırışımları yine anlayabileceğiniz şekillerle belirtin, ardından bu çıkardığınız birçok şekil için de oklar çıkararak aynısını tekrarlayın, aklımız da tam böyle çalışıyormuş, insan beyni hızlı çalıştığı için düşünürken de aceleci davranıyor, arada kaçan ayrıntıları belki böyle yakalayabiliriz, yani planlı düşünme yöntemi de denilebilir belki.

Ayrıca beynin sağ ve sol loblarını çalıştırmanın yolları da anlatılıyor, insanların çoğunun ya sağ ya da sol lobu ağırlıklı olarak çalışıyor ikisinin de eşit kullanımı yaratıcılığı ve dahiliği beraberinde getiriyor Picasso, Albert Einstein gibi dahilerin durumu da bu. Bunu geliştirebilmek için de örneğin sağ elimizle yazı yazıyorsak, sol elle yazı yazmayı veya şekil çizmeyi denemek veya her iki elinizle farklı yönlere doğru yazı yazmak, dişlerinizi diğer elinizle fırçalamak, diğer elinizle yemek yemek vs. Biraz başınız ağrıyabilir ama normaldir:)

Umarım işe yarar bir bilgi olmuştur...

Son düzenleme:

byimaj

🌟Usta Tasarımcı🌟
bakmak değil görmek lazım, görmek değil hissetmek lazım, hissetmek değilk yaşamak lazım. hayal gücü durmadan bişeyler ister insandan, durmadan değişir. düşüncenin ve hayal gücünün sınırı yoktur ve zamanla hissedilir. yani zaman gerekli bence...

genau

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
enris.deviantart.com
düşünebilmeyi öğrenmek demektir bu. hayal gücümü nasıl geliştiririm sorusu, kişisel gelişim kitaplarına işi bırakn çaresizliği demlendirir...

hayata bakış açısını değiştirmesi gerekir bir insanın. farklı bakmak farklı görmeyi doğuracaktır. ee gerisi zaten kendisine kalır insanın..yok ben yanılıyor muyum?

Koyu_Beyaz

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Sence kişisel gelişim kitapları insanları çaresizliğe mi mahkum ediyor? Çok enteresan... Kişisel gelişim kitapları seni yaratıcı yapmaz sadece içinde var olan yaratıcılığı, sende zaten var olan bazı şeyleri ortaya çıkarmana yardımcı olur, bunun için öneriler sunar, öncelikle bunu doğru anlamak gerekir...

N/A9

🏆Pro Tasarımcı🏆
Hayalgücünü geliştirebilmenin tek yolu olabildiğince hayal etmektir... Her seferinde hayal gücünün sınırlarının biraz daha zorlayarak hayal etmek... Önce hiçbirşey düşünmemeyi beynini tamamen boşaltmayı öğrenmelisin... Bunu yapabilmek zordur. Sessiz bir ortam loş bir ışık.. Beynini boşalt hiçbişey düşünmeden ne kadar durabilirsin... Bu süreyi uzattığında ve bunu gerçekten başardığına inandığında.. Sadece bir şeyi düşün, onun üzerinde yoğunlaş kafanda bir algoritma çiz.. Enine boyuna düşün.. Ama başka hiçbişey düşünme, Bunu yapmak biraz daha zordur... 3. aşama ise iki farklı konuyu aynı anda düşünmek ve çözüme ulaştırmak... Bu üç egzersiz hayalgücünü inanılmaz geliştirir.. Ama çok zordur ve vakit alır.. Eğer bu işe gönül koyduysan bunu yapabilirsin... Geri kalanıda biraz görsel araştırmak ve uygulamayı öğrenmek onlar en kolayı...

hondarslan

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
beyninin sağ lobu sabah kalktığında dişlerini sa değil de sol elinle fırçalarsan mozartdinlersen gelişebilir

emmose

🌱Yeni Üye🌱
hayal gücü konusunda zorlanmanı anlayabiliyorum ve bazen ben de tıkanıyorum yaklaşık 3 aydır şövalemdeki tuvalim beni bekliyor:) ben de bekliyorum; ama ilhamı...
neresinden başlarsan o kadarı kardır bu sebeple grafik alanında kendini geliştirmek istiyorsan bütün görselleri görebilmeyi hadefle,bunlar zamanla sana herşeyden sentezler oluşturup yaratıcılık kazandıracaktır.

wolki1907

🌱Yeni Üye🌱
Bence Dale Carnegie' nin "dost kazanma ve insanları etkileme sanati" kitabini oku hayata ve işine olan bakiş açini tamamiyle değiştircek mükemmel bi kitapdir. Kitabi bulamassanda yilma gayret et istersen bulursun istediğin sürece herşey senin elinde;) pozitif enerjini hiçbi zaman kaybetme...

buket1

🏅Acemi Tasarımcı🏅
form daki yazıları okudukça görsellere baktıkça insan dahada bi hevesleniyo gerçekten imkansız diye bişey yoktur dünya senin içinde

Yasemin

Belgisiz Sıfat
👑Efsanevi Grafiker👑
bende hayal ediyorum bulutların üstünde degilde altında kayak yapan zurafaları düşünüyorum bir elmadan ev yapmayı sineklerin dünyayı ele gecirdigini bir deniz atının ormanda otladıgını insanların agaca dönüştügünü evin çatısında piknik yaptıgımızı gemide kilim fuarının acıldıgını:p
agaçtan düşen her yapragın melege dönüştügünü
ozon tabakasının delindini ve bizim ilerde igrenç bi dünyada yaşayacagımızı patronumun çalışan olup benim patron oldugumu :rapp:ya şöle bişeyde var artık çok guzel şeyler yokki kötü bi zamanda yaşıyoruz bakın hayal kurarken dunyanın kötuye gidecegi geldi aklıma artık insanlar gencler hayalleri pek iyi degil kafa sakin degil hayal olarak kurmak istedikleri hep kötü şeyler var şavaş var kirlilik var insanların hayal kurmaları için temiz hava gerekli doga gerekli ve kocaman binaların arasından kucucuk bi dunyaya bakıyorlar ve hayal gucude hayal etmekte kısıtlanıyor

emredlgr

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşım bazı şeyleri öğretmenlerden değil hissiyatından ögrenirsin.Sana nacizane tavsiyem ;

Sürekli takip et yapılan grafikleri incele nerelere ne koyulmuş nelere dikkat edilmiş bunun sınırları standartları nelerdir bunları araştır.

sezer.meltem

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bu soruyu sorman bile çok mantıklı değil hayal gücü .....
hiç olurmu kursu falan tamamen allahu tealanın verdiği özellik

Marka

🌱Yeni Üye🌱
merhaba ben sadece;

kitap tavsiye etmek istiyorum. BÜYÜK DÜŞÜNMENİN BÜYÜSÜ
Ayrıca katia arkadşın söylediğide çok doğru dergiler bul, tasarımlara bak ve o tasarımlarda hangi tekniklerin kullanıldığına dikkat et. başka bir tavsiyemde, dışarıda tonla olan tasarımları al hepsini boz ve onlardan yeni şeyler türetmeye bak. kolay gelsin.

diyecektim. :)

broken_wings

🏆Pro Tasarımcı🏆
Arkadaşım bazı şeyleri öğretmenlerden değil hissiyatından ögrenirsin.Sana nacizane tavsiyem ;

Sürekli takip et yapılan grafikleri incele nerelere ne koyulmuş nelere dikkat edilmiş bunun sınırları standartları nelerdir bunları araştır.
Herşey tamamda sizin dediğiniz gibi yaparsa standartları öğrenir ve piyasa olur.Hayal gücü daha çokkafandakini dışarı yansıtmak değilmidir.

emredlgr

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Herşey tamamda sizin dediğiniz gibi yaparsa standartları öğrenir ve piyasa olur.Hayal gücü daha çokkafandakini dışarı yansıtmak değilmidir.

Standartlar ögrenilir o belirlenen dar alanda hayal gücünüz devreye girer.İşte buda sizin seviyenizi belirler .. Müziktede aynı durum söz konusudur.

32 lik 64 nota parça yaparsınız 33-yada65 olmaz olamaz. bu dar alana sıgdırırsınız dagarcıgınızı.

dolunay_m83

🏅Acemi Tasarımcı🏅
gece sessizliğinde ya da çok hafif bi müzik esliğinde düsün yine ii seylar çıkabilir. ya da denizin kıyıya vurduğu köpük seslerinde benim çğu kez bu gibi yerlerde hayal gücüm depreşir....