Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

KaLyPsO

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Lütfen bu şekilde düşünmeyin . Çalışmaları görüp daha çok kendinize hırs yaparsanız inanın bir zaman sonra sizinde çalışmalarınız buradaki çalışmalar gibi olabilir..

Saygılar

böyle cesaret alırsam hırs yapıcam en iyisi olucam galiba teşekkürler :))

Gökhan TEKİN

ARTniyetli
👑Efsanevi Grafiker👑
böyle cesaret alırsam hırs yapıcam en iyisi olucam galiba teşekkürler :))

Amacımızda bu zaten en iyilerini burada görmek
Misyonumuz: Eğitim & Öğretim .
Hedefimiz : TÜRKİYENİN BU CAMİAA DA ADINI TÜM DÜNYAYA DUYURACAK KİŞİLER. =)
Herneyse konumuz Grafikerlik & Hayalgücü konu bölünmesin.

Sahadagiy

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
sahadagiy.net
evet arkadaşlar ben bir şey için düşünme yeni bir iş geldiğinde sadece gezer ve müzik dinlerim iş yerinin balkonundandeniz görünüz ve orda outur sigara içerim sonra beni ışık hızıyla bilgisayara koşarken görürler ve işim en fazla yarım saat sürer ve daha beğenmeyen çıkmadı yaptığım tasarımlarda değişiklik hiç yapmadım deneyein işi değil başka şeyler düşünün çıkıyo bir yerlerden

mavitayfa

🏆Pro Tasarımcı🏆
Hayal gücünü ilerletmek için sınırları yok saymak gerekiyo ve biraz da hayata tersinden bakmak gerekiyo. Normal düşüncenin dışına çıkmak biçimi zorlamak + maddeyi zorlamak... Çizgi film izlemek çoğu kimse için basit bir şey olabilir ama şunu unutmamak lazım ki çocukların sahip olduğu henüz sınırları çizilmemiş evrende hayal gücü kendine çok daha geniş yer bulur... Özellikle animasyon sineması (örn.Yürüyen Şato) ve genelinde sinemayı (örn.Amelie) sana tavsiye edebilirim bunun için.. Bu arada şiir de kelimelerin sınırlarının zorlandığı hayal gücünün sınırlarının zorlandığı bir alan olarak es geçilmemelidir bence:::

akk33

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.vektorelindir.com
teşekkürler ilginizden dolayı iyi bir GRAFİKER olmayı umut ediyorum herkez ayrı ayrı fikirlerini sunuyor ama benim bu konulardan çıkardığım bazı şeyler var " dünyaya tersinden bakmak" ve düşüncen için mücadele etmek... yani arkadaşımız verdiği bir örnek...:
Örneğin arabayı düşün tekerlek yerine daha farklı bir obje atıyorum elma koymayı düşün, kare olduğunu düşün traktörün tekerinin takside olduğunu düşün, futbol topu koymayı düşün.. devamlı düşün ne kadar anlamsı olursa olsun.. bir hafta böyle inan alışkanlık haline gelecektir, ben hergün düşünmekten kafayı sıyırdım valla.. neler geliyor aklıma bir bilseniz.. Sonra bu düşündüklerini bir eskiz defterine çizin ya da not alın.. sonra da tasarımı yaparken bu düşündüklerini derleyip toparlayıp işine aktarırsın..

bende bu gibi düşüncelerden yola çıkarak daha iyi fikirler elde edeceğimi umuyorum...

bu arada
biraz yetenekli olduğuma inansam hayal gücüm geniş kullanacağım çok çalışmam lazım ama burdaki çalışmaları görünce biraz umudumu yitirdim
:(
bence umudunu yitirmene gerek yok ben de ilk geldiğimde hiç birşey bilmiyordum ve şuan da hiç birşey bilmiyorum denilir.... (birşeyi bilmiyorum fakat bir iş yerinin en önemli personeliyim...=) ) ve bildiğim kadarıyla hiç bir grafikiker ben tam bir grafikerim demez..... ama sürekli bir mücalele peşindedir.... bende bir mücadele peşindeyim... senin de içinde bir heves varsa merak etme olmaz desende kendiliğinden birşeyler oluyorr...

bu yolda herkeze başarılar diliyorum...
ve herkeze yorumlarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum....

:cool1: :cool1: :cool1: :cool1: :cool1: :cool1: :cool1:

mavitayfa

🏆Pro Tasarımcı🏆
Bence Hayal GÜcÜ İnsanin O Ankİ DuygusalliĞina BaĞli HerŞey Bİ Anda Olmaz Ama MÜzİkle Tasaim Yaparsan Çok Daha İtİ Şeyler Çikarabİlİrsİn Özellİklede Kİtaro Tafsİye Ederİm..

müzik konusuna ben de katılıyorum. düşünceyi + duyguyu + hayali tetikliyo:)

gizemcosgun

🌱Yeni Üye🌱
yetenek sonradan kazanılmaz.bazılarındabu iş için yetenek vardır bazılarında yoktur.

muss

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
çok açık sözlüsün: bence çalışınca ve isteyince herkes birşeyler çıkartabilir...

selimen

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Hayalgücünü geliştirmek için 3.boyutta düşünmelisin, yani matematikteki xy düzleminin birde z aksisi olduğunu ve o doğrultuda ekrandan yada basılmış olan tasarımdan fırlayıp o tasarıma bakan kişiyi alıp biyerlere götürebilmesi gerekli bence, yani sadece senin hayal ettiğini herkes yaşamalı. Arkadaşlar çok güzel anlatmış limonu sıktığını ve ağzının sulandığını nasıl yaşıyorsan veya diğer örneklerdeki suyu hissedebiliyorsan işte 3. Boyut bu bakınca yada düşününce yaşadıkların ve yaşattıkların.

Herkese Saygılar

linecraft

🌱Yeni Üye🌱
bilgi paylaştıkça güzeldir..:)
herkese teşekkürler..

htc82

🏅Acemi Tasarımcı🏅
valla harikasınız bazen bende tıkandığımı hissederim ve sanki çerçevelerimi hissediyorum ama kırmak için dezorluyorum iste harika örnekler o kitapları bulmaya çalışıcam üstad sağolun

Elsi

🌟Usta Tasarımcı🌟
hayal gücü için kursa falan gitme hayal et sadece mesela bugün uzayda yeşillikler içinde olduğunu sonra gece olduğunu yeşilliklerin yok olup heryerin sularla kaplı biyer olduğunu düşün ama sen ıslanmıyorsun nasıl bi resim olurdu bu o anda kulağına müzik sesi geliyor gözünü aç bulaşık makinesi su kaçırmış ve oturduğun yer ıslanmış sen yeşillik sanıosun o windows un duvar kağıdı uyan .. bilg. kurtar... hayal gücü böle bişi işte dalıp git bak neler çıkıo

aynen :peace1:

bizim hoca yaptırıyor bazen bize gözlermi kapatıyoruz gitmek istediğimiz yere gidiyoruz bulutlarda falan gezdiriyor bizi:D sonra okulun en üst katından aşağıya baktıkmı ne gördüğümüzü hemen çizdiriyor bize ne görüyorsak çıkıyor zaten :eek:::eek:::peace1::peace1:

deren

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bize hep hocamız grafikerlikte dusunce yoktur,bir seye baslarken oturup ne yapsam acaba dıe dusunursenız o calısma basarısız olur herseyı sezgılerınıze bırakın der...

mgrafik

🌟Usta Tasarımcı🌟
Hayal gücünü geliştirebilmen için işe gözlem ile başlaman lazım gözlemi hayatının her anına yayman lazım atıyorum sokakta gezerken gördüğün "bir bakkal tabelası" gzetenin herhangi bir köşesinde hazırlanmış küçük bir grafik hiçbirini yadırgamadan küçümsemeden dikkate alarak hepsinde harman oluşturmak.....:) en azından ben böyle yapıyorum

Faro

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Tabi bu sölenenlerin dışında bi olay daha varki o hepsinden önemli bence;) hayal gücün ne kadar iyi olursa olsun önemli olan onu yeteneklerinle birleştirmeyi başarabilmektir. Yetenek olmassa hayalgücü hiç bişeye yaramaz

toprakasi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
hayal gücü aslında yetenek gibi birşey ama sonradan da olur bence yüzüklerin efendisini seyret bulutların rüzgarla dansını denizi balıkçı teknelerine bak eğer hayal etmek istiyosan hayalleri görmelesin bir simitçi çocuğun hayallerii bir sosyetenin parfüm kokusundan gideceği mekanı bir emlakçını kro görünüşündeki çakallığı hayal etmezlisin ama şizofreni olmadan tabi fazlada dalmıcan :) ama hayal edeceksin yıldızları soğuğu sultan ahmette gezerken sen olsan napardın diceksin kendine bir padişahın cübbesibdeki gizli sanatı göreceksin ve sen hep kendini bir adım ilerde hissedeceksin hayal edeceksin ve kimse sana yetişemicek bir işi yapmaya başlıcaksın düşünmeden ölesine mausla oynıcaksın resimlerle çizgilerle konuşacaksın birden aklına damlıcak hayaller ve biyerden bir ışık yakalayacaksın ve sonra peş peşe yağacak herşey bir bakmışsın hayallerini çizmişsin .... Hayal etmek güzeldir ama unutmamak gerek içinizdeki çocuğu öldürmeyin çünkü hayallerin en güzelini çocuklar kurar :)

silver_grafik

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.teknosg.tr.cx
bize hep hocamız grafikerlikte dusunce yoktur,bir seye baslarken oturup ne yapsam acaba dıe dusunursenız o calısma basarısız olur herseyı sezgılerınıze bırakın der...

En güzel yöntemde budur bence
İnsanın duyguları aslında o kadr güçlü ve yogundur ki bazen bunu fark edemeyiz hatta zorlarız kendimizi halbuki o ztn ordadır yanı başımızda
yapmamız gereken tek şey içimizden geleni yapmaktır.

semih_88_13

🏅Acemi Tasarımcı🏅
benımde hayal gücü konusunda problemım var burdakı arkadaslar sağolsun hemen yardımcı oluyorlar ve bende tavsıye etiiklerini uygulayacagım kitap+dergi+gezmek farklı bir bakıs açısı yakalamak herkesten bir adım değişik düşünmek ve her tasarımda son noktayı koymak