Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Grafikerlik Kursuna Gitsem mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Harika Yıldız

🌟Usta Tasarımcı🌟
Temelinde Kağıt, kalem kullanmadan, sadece teknoloji yardımıyla grafikerlik..Yani aslında yapmak istediğin başkalarının yapıtlarından, işlerinden %98 oranında etkilenerek(%2 lik kısmı her işte farklı kullanacağın fontlara ve bilgilere veriyorum..)bazı işler yapmak istiyorsun..Dostum bırak bu işi heves olarak kalsın istersen..
bir işin varmış ne güzel..O iş alanıyla alakalı seni yükseltebilecek bir kursa gitmeni öneriyorum..
Olay heves kırmak degil ama bu işte ya çıraklıkla erken zamanlarda olucak, yada lise ve dengi okullarından eğitime başlıyacaksın..
Bende başbakan olmak istiyorum..kursu varsa gideyim diye bir mantık..zamanını daha olumlu işlerde kullanman senin yararına....
iyi günler dilerim

Akadaşlar konu benim grafiker olup olmamam değildi, sadece grafikerlik eğitimimin zor olup olmadığını sormak, bırakında olup olmayacağımı ben karar vereyim sizlerde bir yerlerden eğitim almışsınız bazı kurslar varki okulardan daha iyi eğitim veriyorlar, okul hayatı benim için çok geç okul olmazsa olmaz diye bir kanunda yok sanırım bu meslek için, örnek ben ingilizce kursuna gittim çokta iyi eğitim verdiler okuldaki arkadaşlarım her sene aldıkları ingilizce eğitimini biz bir senede gördük ha iyi çalışan öğrendi dersleri cidiye almayanlarda boş geldi boş gitti ,creedwar arkadaşım yazdığın yazı benim hayat felsefeme ters,emin olabilirsiniz ben zamanımı çok iyi bir şekilde değerlendiriyorum, başbakan olmak istiyorsan olabilirsin kendine güvendikten sonra Türkiyede başbakan olmak grafiker olmaktan daha kolay emin olabilirsin, teşekürler arkadaşlar

Son düzenleme:

qaqa

🏅Acemi Tasarımcı🏅
grakikerliğin okulu varmı..diplomasında grafiker yazan varmı içinizde..

Nüket HOTALI

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.hotali.com.tr
grakikerliğin okulu varmı..diplomasında grafiker yazan varmı içinizde..

Bu nasıl bir soru?:angry: Ben hakaret olarak algiliyorum?
Elbette grafik tasarım bölümü, yazar.........

Harika Yıldız "bazı kurslar varki okulardan daha iyi eğitim veriyorlar, "
Bu kursların egitim programini, egitim süresini ögrenebilirmiyim?
(forum kuralı geregi, sadece kursların isimlerini özel mesaj yolu ile gönderirseniz sevinirim)

Son düzenleme:

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Ben yazinizin tamamını okudum. Fakat bu cümeyi anlamadım. Lütfen detaylı açıklar mısınız?

Temelinde çizim olarak, yaratıcılık olarak, gördüğü objeleri herhangibi bir çizime dönüştüremiyorsa hayal gücü varmıdır? Kanımca yoktur..Yapabileceği tek şey benzer çalışmalar yapmak..Bir yerden diger yere farklı koyucak..çizgisini yaptığı işlerde ve iş duruşunda belli edebilmesi için hayal gücüne ihtiyacı bunun içinde direk bir grafikerlik yada ayrı ayrı programların bulunduğu kurslar yerine kara kalmeden başlamalıki makina gibi çalışmasın arkadaş..

Akadaşlar konu benim grafiker olup olmamam değildi, sadece grafikerlik eğitimimin zor olup olmadığını sormak, bırakında olup olmayacağımı ben karar vereyim sizlerde bir yerlerden eğitim almışsınız bazı kurslar varki okulardan daha iyi eğitim veriyorlar, okul hayatı benim için çok geç okul olmazsa olmaz diye bir kanunda yok sanırım bu meslek için, örnek ben ingilizce kursuna gittim çokta iyi eğitim verdiler okuldaki arkadaşlarım her sene aldıkları ingilizce eğitimini biz bir senede gördük ha iyi çalışan öğrendi dersleri cidiye almayanlarda boş geldi boş gitti ,creedwar arkadaşım yazdığın yazı benim hayat felsefeme ters,emin olabilirsiniz ben zamanımı çok iyi bir şekilde değerlendiriyorum, başbakan olmak istiyorsan olabilirsin kendine güvendikten sonra Türkiyede başbakan olmak grafiker olmaktan daha kolay emin olabilirsin, teşekürler arkadaşlar

:) Heves uğruna bazıları işsizlikten, bazılarının da genel kursların artmasıyla herkesin grafiker olduğu bir zamanda yapma arkadaşım..heves için önü pırıl pırıl olan gençlerin bu işte ben de varım diyenlerin önünü kesme benim senden ricam bu..Ve evet Grafikerlik eğitimi zordur..Ama elinde Güzel sanatlara ait bir eğilim yoksa daha da zordur..
Başbakan olmakta istemiyorum zaten..dandik bir örnekti kabul ediyorum:)

qaqa

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bu nasıl bir soru?:angry: Ben hakaret olarak algiliyorum?
Elbette grafik tasarım bölümü, yazar.........

Harika Yıldız "bazı kurslar varki okulardan daha iyi eğitim veriyorlar, "
Bu kursların egitim programini, egitim süresini ögrenebilirmiyim?
(forum kuralı geregi, sadece kursların isimlerini özel mesaj yolu ile gönderirseniz sevinirim)

estagf. hakaret kesinlikle deil sadece sordum yani soruydu yani :emo1:

Harika Yıldız

🌟Usta Tasarımcı🌟
:) Heves uğruna bazıları işsizlikten, bazılarının da genel kursların artmasıyla herkesin grafiker olduğu bir zamanda yapma arkadaşım..heves için önü pırıl pırıl olan gençlerin bu işte ben de varım diyenlerin önünü kesme benim senden ricam bu..Ve evet Grafikerlik eğitimi zordur..Ama elinde Güzel sanatlara ait bir eğilim yoksa daha da zordur..
Başnakan olmakta istemiyorum zaten..dandik bir örnekti kabul ediyorum:)

Ne yazıki işsizliğin sebebini kendimizden arıyoruz eminimki insanlar neden işsiz kalıyor siz benden daha iyi biliyorsunuz, işin sorumlularını eleştirmek yerine hep birbirimizi suçluyoruz ben grafiker olsamda olmasamda Türkiyedeki işzizlik gerçeğini ortadan kaldırmaz bir tek grafikerlik bölümünde değil Türkiyede her alanda işzizler çok buda Tükiyemizin bir gerçeği.

Cahit GÜLDEN

Eğitimci Grafiker
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.cahitgulden.com
Arkadaşlar alaylı ve okullu diye bir kavram vardır, bu kavram sanat işin içine girdiği zaman kullanılır. Müzikten örnek verecek olursak bir çok sanatçı ait oldukları sanata ait herhangi bir okul okumadan belli yerlere gelmişlerdir. Ama sonuçta kendilerini ait hissettikleri sanata ait yetenekleri vardı. Yani sende bir cevher varsa zorda olsa kendi çabanla veya kurs gibi takviyelerle bir yerlere gelebilirsin, bu cevher varsa zaten bu işin eğitiminide alabilirsin.
Bizim işin cevheride çizimdir. İyi bir çizim yeteneğiniz yoksa çok başarılı bir grafiker olma şansınız yok gibidir, isterseniz tüm grafik programlarını konuşturun yinede boştur. Grafik tasarım kurslarının müfredatını (eğitim programı) pek bilmiyorum ama bu kurslarda çizimle ilgili bir müfredat uygulandığını pek sanmıyorum. Anlayacağınız önemli olan bilgisayarımızdaki donanım değil beynimizdeki donanımdır. Eğer beynimizi donatamıyor veya var olan donanımızı kullanamıyorsak, bu işin olmazsa olmazsa olmazlarından olan ilk giriş maddesi yok demektirki, bu bağlamda ne kadar uğraşırsak uğraşalım, doğru dürüst birşeyler üretemeyiz.

erdemcagla

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.erdemcagla.com
Ben grafikerlik kursuna gideceğim bazı arkadaşlarım çok zor diyorlar gerçekten zormu, biraz çekiniyorum gitsemi gitmesemi kararsız kaldım, zorsa zor olan ne yardım bu kunuda bilgisi olan arkadaşlarımızın fikirlerini öğrenmek isterim.

Piyasada bi siz eksiktiniz. Grafikerlik kursuna giden gerçekten bir GRAFİKER olabiliyor mu?

Grafikerlik kurslarında yarım yamalak freehand photoshop öğrenip grafiker olunur mu?

Tasarım bilmeyen grafiker olabilir mi?

Kurslarda gösterilen eğitim eğitim midir?

Bu mesleğe alaylı olarak girmek istiyorsanız piyasada yeterince deneyim kazanmalı ve iyi bir ustanın yanında pişmelisiniz yeteneğiniz varsa grafiker, yoksa mac operatoru olmalısınız.

Tasarım yapamayıp Grafik Tasarımcıyım dememelisiniz!

Grafikerlik dünyadaki tek meslek mi? Size daha çok para kazandırabilecek meslekler var. Daha başlamadan bırakın bence. Grafikerlik mesleği de milletin ağzında sakız olmaktan çıkar böylece.

Tasarımını yaptığınız işin 3 boyutlu ışıklı gölgeli adeta masaya konup fotoğrafı çekilmiş gibi sunun yapamıyorsanız (yapabileceğinize inanmıyorsanız), gerektiğinde kağıdı kalemi alıp tasarım yapamıyorsanız grafiker olamazsınız. Mac operatorleri kendilerini grafiker sanıyorlar. Söylemesi kolay ya. "grafikerim" nesin abi? "grafiker". Ne yapar grafiker? tasarım yapar, peki sen ne yaparsın?
- Eh işte freehandde fatura çizerim. Başka ?? Tasarım yapar mısın? Tasarım.... Onu da yaparım.

Son düzenleme:

Jakoben

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bu konuya şöyle katılmak istiyorum... Kursa gidip ögrenecegin bilgi sadece program bilgisidir... Bunun matbaa bilgisi baskı sonrası bilgisi sadece ama sadece tecrübeyle olacaktır ki grafikerlik konusunda stajyer olarak 6-7 ayını harcamak durumunda kalabilirsin.. İşin acı tarafı stajyerlere artık Türkiye piyasasında herhangi bi ücrette verilmiyor. Belki yol parası alabilirsin.Bi müddet sonra bu durumdan sıkılmış vaziyette sadece arkadaşlarının fotograflarına efektler yapar yada kendine msn için şık avatarlar tasarlar halde evde pinekler bulabilirsin.
Ben bir matbaa grafikerim. Gelen işi baskıya hazır hale getiriyorum ve işim bitiyor. Ama bunu görenmen için bile herhangi bir matbaada birkaç ay stajyer olarak çalışmış olman gerekecek. Tasarımcıyım diyemiyorum çünkü bunu söylemek çok zor. Haa çok yetenekli olup harika işler çıkaracaksan bile Türkiyede çogu ajans alaylı degil okullu ve hatta belli başlı okulların mezunlarını kabul edip iş teslim ediyorlar... Sakın verecegin kararı basite alma. Ve kursa yazılmadan önce sana anlatılacaklara sakın olaki inanma :) Seviglerle...

Harika Yıldız

🌟Usta Tasarımcı🌟
Piyasada bi siz eksiktiniz.

bu yazıya yorum yazmayan bi siz eksiktiniz diye bir cevap yazsam çok kabaca olur değilmi ama ben bunu yapmayacağım:angry:, benim sorum farklıydı ama çok sağolsun arkadaşlarımız kendi kişisel sorunlarını tartışmaktan pek doğru dürüst bilgi veremediler (bir kaçı hariç) bende Türkiyede yaşayan bir birey olarak bana işlerin nasıl yürüdüğünü öğretmeyiniz lütfen, sizin eğitimini eksik gördüğünüz kurslar, bir sürü öğrenci O kurslar sayesinde öss sınavını kazanıyor, bence burda bir soru işareti, neden özel kurslar, O eksik kursların hocalarıda sizin gibi okulardan mezun olmuşlar, yoksa benmi haberim yok onlar başka okullardanmı, eminimki aranızda özel ders verende vardır, eleştirmek çok basit ama iş mezun olmakla bitmiyormuş öğrendim, yazılara yorum yazarken usluba dikat edelim lütfen ve sizlerden ricam artık bu konuyu kapatalım yoksa birbirimizi kıracağız, gitim işin ehliyle konuştum vede gereken bilgiyi aldım yinede paylaşımlarınız için teşekürler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...