Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Iİndesign Link Paneli

sokrades

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Merhaba Arkadaşlar indesign de kullanmak için bir çok resim aktardım link panelinde bazı resimlerin önünde soru işareti var bu ne anlama geliyor ve ne yapmam gerek nasıl kullanılır. Baskıda sorun olur? Yardımcı olabilecek arkadaş varmı

Benzer konular

Safari

♾️Grafik Gurusu♾️
Kırmızı soru işareti.. Bu resim kayıp anlamına geliyor
Sarı soru işareti.. Bu resim dökümana çekildikten sonra başka bir programla üzerinde değişiklik yapılmış anlamındadır.

Baskıya göndermeden önce bunlardan kurtulmak gerekir..
Link menüsünde Bu hatalı görünen resimlerin üzerine tıklayıp düzeltebilirsiniz

sokrades

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
link panelindeki resimlerin karşılarındaki soru işareterline tıklıyorum ama çıkan pencere bana resimlerin yerini soruyor oysa ben o resimlerin olduğu dosyayı sildim.sayfaya aldığım resimleri nasıl linkini kaldırabilirim

tarzan45

🌟Usta Tasarımcı🌟
Sildiysen yapacak bişey yok. Eğer fotolar gerekliyse kurtarma programlarıyla bir dene bence. Çünkü indesign onları bulmadan hiç birşey yaptırmaz eğer lazımsa...

sokrades

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
resimleri sayfaya gömemezmiyim ben corel de resmi aldığım anda işi biter indesign neden böyle yapıyor anlamadım

Safari

♾️Grafik Gurusu♾️
link panelindeki resimlerin karşılarındaki soru işareterline tıklıyorum ama çıkan pencere bana resimlerin yerini soruyor oysa ben o resimlerin olduğu dosyayı sildim.sayfaya aldığım resimleri nasıl linkini kaldırabilirim

resimleri sayfaya gömemezmiyim ben corel de resmi aldığım anda işi biter indesign neden böyle yapıyor anlamadım

Sildiysen yapacak birşey yok aynı resimleri tedarik edebilirsin.. Yada görüntü olarak resmini çekip koyabilirsin (bu şekil resmin çözünürlüğünü bozar)
Indesign bu şekilde çalışıyor.. İşin bittiğinde Package yaptığında tüm resimlerine toplu müdehale etme şansın var..
Ve resimleri link yolu ile çektiğin için dökümanın yüzlerce MB'a çıkmaz..

sokrades

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
muhammet ilgin için teşekkür ederim.gazete hazırlamaya çalışıyorum.gazete için uygun pdf nasıl hazırlayabilirim

ErenFahri

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşım indesign bir mizampaj programı corel ise bir vektörel çizim programı ikisinin kullanım mantığı farklı ilk önce bunu bilmelisin sonra indesign programına resimleri aldığında indisegin resimlerin sadece preview görüntü olarak alır ve resmin orjinalini bir klasöre koyman ve iş bitene kadar orda tutman gerekir eğer tutmazsan veya o klasörün adını bile değiştirsen indesign resimlerin yerini sorar o yüzden ilk önce yapacağın işe göre program kullanmalısın ve kullandığın programında mantığını anlamalısın.