Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

İlk gazete çalışmam ile ilgili eleştirilerinizi bekliyorum

resat761

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Quark ile tanışalı 1 hafta oldu arkadaşlar, kurcalaya kurcalaya öğrendiğim bu programda yaptığım ilk çalışmadır, yorumlarınızı bekliyorum...
1sayfajpeghali.jpg

Benzer konular

serhendi

🌟Usta Tasarımcı🌟
resimi fazla büyütemediğim için fazla yorum yapamıyorum ama manşet haberinin başlığı olmamış çok boşluk var ve ezmissin...

zamanı biraz daha incele derim :) emeğine sağlık

ulala

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.guneyege.net
'Zaman' kokan hareket bunlar... :)
Espiri bir tarafa, ilk çalışma dediğin bir iş için kötü denilemeyecek bir çalışma. Hatalar var tabii, Boşluk olayına bende katılıyorum insanı rahatsız ediyor. Sündürme olayına da aynen. Kesinlikle yapma, yapacaksan bile belli belirsiz yap, onun yerine ince manşete uygun karakterler kullan.
Birde spotlardaki renk o değil dimi. Yani mor bir spot atmadın dimi, o sadece jpg'e çevirirken öyle bir hal aldı dimi!!!!
birde spotlarda düz karakterler kullanmaya çalış (bu benim fikrim) arial gibi. Altına çizgi ise atma... Zaman'ı biraz daha ince (cümlesine de aynen katılıyorum)...

karaböcek

🏆Pro Tasarımcı🏆
valla yorumlarınız sayesinde profesyonel olarak bakmayı öğreniyorum :)
yorumlara bende katılıyorum

gra-pixel

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşım tamam "esin" olurda bu kadar"arak" ta olmaz ki.. üstelik "arak" kaynağın fazlasıyla gözönünde olan bir yayın...
font konusuna gelince, çeşit çeşit font kullanman kafadan ofsayt bi durum, ayrıca tırnaksız fontlar gazete için her zaman idealdir.

ManOmeR

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşların da dediği gibi, Zaman gazetesini referans alarak yapmışsın. Güzel bir seçim olmuş ama arkadaşların da dediği gibi, boşlukları biraz abartmışsın. Keza spot yazılar da pek hoş olmamış. Ama samimiyetle söylüyorum ki ilk deneme için gerçekten iyi. Bir iletişimci olarak gazete misanpajı hususunda benden yardım alabilirsin. Her zaman yardımcı olmaya çalışırım inşallah.

silgiii

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.dergiatolyesi.com
Gazete tasarımcılığının ilk adımlarında örnek alınarak sayfa çıkarmak son derece normaldir. Önce taklit edersin, bir süre sonra kendi fikrin ve şeklin oturur. Ancak bu ilk çalışmalarda daha genel geçer çalışmaları referans alırsan (Hürriyet, Milliyet vs.) ilerleyen zamanlarda daha rahat edersin. Ve Quark programını seçtiğin için kutlarım, seni hiç yarı yolda bırakmayacak bir programdır.

leyla_

🌱Yeni Üye🌱
genel anlamda iyi görünüo.eklemek istediğim:başlıklara fon eklemeyi düşündün mü?

AyhNRsL

🌱Yeni Üye🌱
manşet başlığı sultan çok sünmüş aşagıya dogru ıkıncı kullandıgın baslıgın oradakı resım bıraz abes durmus boşlugu kapatmaya mı calıstın yoksa süsmü bilmiyorum ama kötü duruyo bırde çok zaman gazetesi tasarımı yapmışsın bence kopya olarak alacagın cok gazete var ellerine sağlık

EsKiYa

🏅Acemi Tasarımcı🏅
madem gazete tasarımı yapıyorsun
indesing'e geç derim
quark hammallıktan başka bişi değil.

BEFEGA

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar lütfen yorumumu kötü algılamayın ama arkadaş sadece çalışması hakkında yorum istemiş. ZAMAN gazetesine benzemesi önemli değil, belki de arkadaş o gazetenin veya o na benzer bir tasarımı seviyor. Tamamen kişisel bir tercih. İlk bakış olarak gayet güzel olmuş ama arkadaşların da dediği gibi çok boşluk var ve sünme yapmışsın fontlarda birde o mor renk hiç yakışmamış ;) Ayriyetten boşlukları resimler ile doldurmaya çalışmışsın gibime geliyor hiç hoş durmamış.. Benden bunlar. Kolay gelsin.

Saygılar

caytuna

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.zezencay.com
Zaman tasarım ödüllü bir gazetedir biliyorsunuz değilmi grafiker arkadaşlarım. Bakınız : https://tr.wikipedia.org/wiki/Zaman_(gazete)

@resat76; gazete tasarımızını beğendim, çağdaş çizgilere sahip, manşet başlığında farklı yazı tipi kullanılabilirdi. ELAZIĞ SALLANDI haber başlığı yazısının yanındaki fotoğraf çok döndürülmüş, daha az eğim sanki iyi olacakmış:)

gazeteci FERDİ

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar lütfen yardımcı olun. yazıyı fotoğrafın içine nasıl yerleştiriyoruz

tolgilis

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.tlgplt.com
bir yerden esinlenme özgün tasarımlarını çıkar...
Aralıklar eşit olsun, sütunlara resimler taşmasın...
Birde bütün gazeteleri takip et...
Orjinal ol...

resat761

🏅Acemi Tasarımcı🏅
İlk sayıdan sonra tam 1 yıl oldu. aradaki gelişimi görmek isteyen arkadaşlara alttaki linkte Şubat sayısını sunuyorum. Mesafe katetmişmiyiz, yorumlarınıza sunulur...
sayfa1ubatbtt.jpg

matrai34

🌱Yeni Üye🌱
İlk olmasına rağmen güzel olmuş eminim ki zamanla daha güzel olacak emeğine sağlık:)