-Çalışmanın bütününde , diğerlerine nazaran daha başarılı olan şey yapraklar olmuş, aceba neden
(cevabı siz biliyorsunuz)
-Kitap, vazo ve saksı taban gölgelendirmeleri geri plandaki hataları daha da geri plana atarak agılanmasını zorlaştırmış.
-Arkadaşlar gerekli yorumları yazmış...Keşke dediğim birşey var , müsadenizle onu yazayım...
Çalışmanızda gördüğümüz klasik bir tema...Belkide birşeyleri başarmak için başlanması gereken en güzel nokta.Peki bu çalışmaya hayal gücü katıp sıradışı yaparsak? Keşke yapsak
Kurgu;
ARkadaki pencerede açık bir bölüm olur, belkide kırılmıştır, dışarda hafif bir fırtına vardır.Ve bu fırtına yüzünden perde havalanıyordur.MAsanın üstündeki kitabın sayfaları durmadan çevrilir, hatta rüzgar okadar güçlü bir şekilde içeri giriyordur ki, kitabın sayfalarından bazıyalı yırtılmış, rüzgarla dans ediyordur.Yapraklardan bazıları düşmüştür, vazo devrilmiştir, Odada mavi ve siyahın tonlarında bir hava vardır (tabiki dışarda da, gizemin rengi) Duvarda, evin çok eski olduunu gösteren çatlaklar, deformasyonlar olabilir.Kitabın içinden hafif bir ışık çıkıyordur belkide...Hatta bütün bu fırtınanın sebebi kitap bile olabilir...
Bu bahsettiğim şey, bu kareyi illüstrasyonda ben yapsaydım böyle böyle yapardım kısmı...Yani olaya kendi hayal gücümü katmam...
Özünde deyinmek istediğim şey şu; Çalışmalarınızı yaparken içerisine bir miktar hayal gücü serpiştirin, bakın ozaman daha güzel olacak
Klasik tema üzerine kurulu farklı bir çalışma ortaya çıkacaktır.
Unutmadan , boool boool illüstrasyon çalışması inceleyin. Forumda bu konuda yeterli miktarda örnek bulabilirsiniz (arkadaşlarımız illüstrastörlerin illüstrasyonları paylaşıyor)
İyi çalışmalar dilerim...
Saygılar...