Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

illustrator da arka plana nasıl resim koyabilirim

ibrahim_Esat

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.aspmerkezi.com
merhaba illustratorda arka plana resim koyup üstüne şekkiler ekleyip bir takvim oluşturucam ama arkaplan yapamadım resmi nasıl yapabilirim.

şimdiden teşekkürler

bir şey daha sorucam arkadaşlar.

ben bir kutunun içine de resim koyucam o resmide yani kutunun arka planı yapıcam onu nasıl yapabilirim.

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
Object - Clipping mask - Make mantı ile..... resim çağırdınız zaman Pen Tool ile bir nesne çizip (obje üste olmalı) resim ve obje seçtığımız zaman object - clipping mask - make demelisiniz

grafikan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
eyerki photoshopta iyi isen arka planını orada ayarla sonrada illustratore link ile cağır (linkli cagırdıgın zaman bilgisayarın daha az kasılacaktır) sonrada üzerine istedigin şekilleri ve vektörleri yerleştirip çalışmanı tamamlayabilirsin

ibrahim_Esat

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.aspmerkezi.com
eyerki photoshopta iyi isen arka planını orada ayarla sonrada illustratore link ile cağır (linkli cagırdıgın zaman bilgisayarın daha az kasılacaktır) sonrada üzerine istedigin şekilleri ve vektörleri yerleştirip çalışmanı tamamlayabilirsin

link ile nasıl çağırılacak o kısmı anlayamadım yardımcı olursanız memenun olurum.

Object - Clipping mask - Make mantı ile..... resim çağırdınız zaman Pen Tool ile bir nesne çizip (obje üste olmalı) resim ve obje seçtığımız zaman object - clipping mask - make demelisiniz

çok teşekkür ediyorum size

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Link konsolunun altında relink yazar resimleri buunduğu yerden çağırabilirsin. Yanlız dikkat! Ai döküman ve resimler aynı klasörde olmalı. Veya işlerini halledersin yine link kısmında embed image yaparsan resimle işin kalmaz. Çalışmanın içine gömülü olur.

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
link ile nasıl çağırılacak o kısmı anlayamadım yardımcı olursanız memenun olurum.

çok teşekkür ediyorum size

çalışma zemini Photoshop programda yapıp PSD olarak kayit ettığınız zaman mesela diyelimki masaüstü kayit ettınız... daha sonra illustrator programı açtğınız, File- Place resim geldiği zaman programda üst menüsünde Embed etmelisin....

Link konsolunun altında relink yazar resimleri buunduğu yerden çağırabilirsin. Yanlız dikkat! Ai döküman ve resimler aynı klasörde olmalı. Veya işlerini halledersin yine link kısmında embed image yaparsan resimle işin kalmaz. Çalışmanın içine gömülü olur.

yok hayır, embed dediktes sonra o resmi üzerine her hangi işlem rahat yapabiliyor