Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

illustrator & indesin bilgilendirebilecek ?

ibrahim_Esat

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.aspmerkezi.com
merhaba ikiside adobenini ürünü biliyorsunuz.

bugun corelle uğraşıken neden araüzüne alıştığım bir program öğrenmeye başlamıyorum diye düşündüm .

yalnız indesing ve iluustrator arasındaki farkı tam olarak çözemedim

bazı yerlerde yazıyor ; corel,indesing,illustrator bilmeniz lazım diye

peki ama bazı yerler de de ; indesing ve illustrator vektörel işlevler sağlarlar yazıyorlar.

yani anlaşılan 2 side vektörel çizim yapıyoruz aralarındaki farkı tam olarak anlayamadım arkadaşlar

bir de coreli öğrenmekten vazgeçip sizin verdiğiniz fikirler doğrultusunda indesing ve ya illustrator öğrnemye başlıyacağım sizce iyi olur mu ?

matbaalarda ve dergiler de çalışmak için bu programları öğrenmeye çalışıyorum.

bilgilendirebilirseniz sevinirim.

Saygılarım Ve Sevgilerimle

Benzer konular

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
merhaba ikiside adobenini ürünü biliyorsunuz.

bugun corelle uğraşıken neden araüzüne alıştığım bir program öğrenmeye başlamıyorum diye düşündüm .

yalnız indesing ve iluustrator arasındaki farkı tam olarak çözemedim

bazı yerlerde yazıyor ; corel,indesing,illustrator bilmeniz lazım diye

peki ama bazı yerler de de ; indesing ve illustrator vektörel işlevler sağlarlar yazıyorlar.

yani anlaşılan 2 side vektörel çizim yapıyoruz aralarındaki farkı tam olarak anlayamadım arkadaşlar

bir de coreli öğrenmekten vazgeçip sizin verdiğiniz fikirler doğrultusunda indesing ve ya illustrator öğrnemye başlıyacağım sizce iyi olur mu ?

matbaalarda ve dergiler de çalışmak için bu programları öğrenmeye çalışıyorum.

bilgilendirebilirseniz sevinirim.

Saygılarım Ve Sevgilerimle

Coreli öğrenmeyi neden bırakacaksınız? nekadar çok grafik tasarım program iyi derece de biliyorsunuz o kadar daha da iyi....

İllustrator & İnDesign hakkında.... İndesign daha çok dizgi işleri yapar.. yani kitap, dergi, bröşür, katalog için kullanılır....

İllustrator programda vektorel çizim için.. ama tabi CS4 artik çoklu sayafa olduktun sonra dizgi işi yapabilirsiniz... ama illustrator program çok büyük yaklaşık 1 - 1.5 G yer almakta.... bunun için dizgi işi ya corel draw kullanın ya da İnDesign

ibrahim_Esat

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.aspmerkezi.com
Coreli öğrenmeyi neden bırakacaksınız? nekadar çok grafik tasarım program iyi derece de biliyorsunuz o kadar daha da iyi....

İllustrator & İnDesign hakkında.... İndesign daha çok dizgi işleri yapar.. yani kitap, dergi, bröşür, katalog için kullanılır....

İllustrator programda vektorel çizim için.. ama tabi CS4 artik çoklu sayafa olduktun sonra dizgi işi yapabilirsiniz... ama illustrator program çok büyük yaklaşık 1 - 1.5 G yer almakta.... bunun için dizgi işi ya corel draw kullanın ya da İnDesign

peki ama herkes diyor ki corel öğren ,corel her zmana yararlıdır diye

Ben şunu düşünüyorum aydınaltırsanız sevinirim.

corel ve indesing 2 side aynı işi yapmıyorlarmı?

bir de belirttiğiniz bir konu var ; "İndesign daha çok dizgi işleri yapar.. yani kitap, dergi, bröşür, katalog için kullanılır...." diye dizgi işleri derken gelen bir şeyin çıktısını almaktan mı bahsediyorsunuz yoksa yapmaktanm ı bahsediyorsunuz.

açıkcası corelde biraz zorlanara kbir kartvizit yaptım ama indesing de bu kolayıma gitti azıcık bilgilendirebilirseniz memnun olurum

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
peki ama herkes diyor ki corel öğren ,corel her zmana yararlıdır diye

Ben şunu düşünüyorum aydınaltırsanız sevinirim.

corel ve indesing 2 side aynı işi yapmıyorlarmı?

:) yani başa dönduk.... hayır, aynı değil...

benim size tavsiye her şeye öğrenin, daha çok yararlı olacak

ibrahim_Esat

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.aspmerkezi.com
:) yani başa dönduk.... hayır, aynı değil...

benim size tavsiye her şeye öğrenin, daha çok yararlı olacak

hanımefendi analdım aynı değiller başınızı ağrıtmakta istemiyorum ama çözemedim ben bunalrı narasındaki farkı yani ai ve id 2 side adobe firmasıın ama 2 side aynı şey aynı işi yapıyorlar filan anlatabilecek var mı

offff :(

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Kasta daha öncede benzer bir konuda aynı şeyleri yazmıştık birbirimize. :p Neyse yinelemek istediğim şey ne kadar çok program bildiğin değildir. Bir pixel (Photoshop en yaygını), birde vektörel tabanlı (corel, illustrator, freehand,.. en yaygınları) Pixel ve vektörel tabanlılardan birer tane bilmen, programa tamamiyle hakim olman yeterli diye savunurum hep. Çok program bilmek marifet değil, o programlarda neler yapabildiğin ve en önemlisi programların tasarım yapmak için sadece araç olduğunu her yerde savunmayada devam ederim.

Adobe firmasının program bazlı çıkardıklarından bazıları...
Adobe Photoshop
Adobe Contribute
Adobe Illustrator
Adobe Dreamweaver
Adobe InCopy
Adobe Fireworks
Adobe InDesign
Adobe Flash

Programların sadece kullanıcılara yönelttikleri soru şu..Ne yapmak istersin?

Kime hangi programram rahat geliyorsa onu kullanır unutma. Farkını sadece çalışmaya başladığında montajlamadan ve ya tek sayfa tasarım yapmadan bilemezsin.