Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhaba, benim de bunla ilgili sorum olacak. 1. şeklin altını yuvarlatıp 2. şekildeki gibi olmasını istiyorum, ancak 1.de çizgiler birleşikken tüm kenarları yuvarlatıyor. Sadece alt kenarlar yuvarlak olsun istiyorum. Ben de 2.de görüldüğü gibi kırmızı çizgiyi alttakinden ayırdım, sonra yuvarlklaştırdım ancak 3. sünde görüldüğü gibi kırmız çizgiyle yuvarlak yaptığım kenarları birleştirince tüm kenarlar yuvarlak oluyor(3.şekldeki gibi) Bunu nasıl düzeltirim, sadece istediğim kenarlar yuvarlk olsun istiyorum :smile:
1-) 4 kenarın çizimini yapınız. 2-) direkt selection (beyaz ok) ile alt ve sağdaki kenarı seçip sağ tıklayın "join" aynı işlemi alt ve sol kenarı seçerek tekrar yapınız. üst kenar bu durumda nesneye yapışmamış olacaktır. 3-) effect/stylize/rounded corner e basın bu durumda alt kenara ovallik verdiniz. 4-)şimdi object /expand apperance yapınız. 5-) şimdi de üst kenarı sol ve sağ kenarlara beyaz ok ile join yapınız.
Sonuç olarak sadece dörtgenin alt kenarına ovallik verilmiş olur...
arkadaşlar bunun bir kolayı yokmu in designde mesela sarı bir kutu var şekilin üstünde ona tıklıyorsun sonra istediğin gib mouse yuvarlıyorsun beğenmedin değiştiriyorsun sadece bir köşesini yuvarlamak istiyorsun shift tuşuna basılı tutarak yapabiliyorsun. illustrator de bunları görememek beni çok şaşırttı.
arkadaşlar bunun bir kolayı yokmu in designde mesela sarı bir kutu var şekilin üstünde ona tıklıyorsun sonra istediğin gib mouse yuvarlıyorsun beğenmedin değiştiriyorsun sadece bir köşesini yuvarlamak istiyorsun shift tuşuna basılı tutarak yapabiliyorsun. illustrator de bunları görememek beni çok şaşırttı.
Indesign'da olan bir çok şey maalesef illustrator'de yok. Sanırım Indesign ekibi daha sıkı çalışıyor ve Adobe, indesign'a daha fazla kaynak ayırıyor. Sebebi bu olmalı.
Indesign'da olan bir çok şey maalesef illustrator'de yok. Sanırım Indesign ekibi daha sıkı çalışıyor ve Adobe, indesign'a daha fazla kaynak ayırıyor. Sebebi bu olmalı.