Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

indesign Cs4'de Word de

vguner

🌱Yeni Üye🌱
Word de yazılmış bir dosyayı indesign Cs4'de aktararak Kitap-Broşür hazırlamak istiyorum.
dosyam A5 sayfa büyüklüğünde olup, sütun çizgisiyle ayrılmış, üstbilgi, alt bilgi, sayfa numaraları gibi özelliklerin yanında içeriğinde dipnot, grafik, resim, ve vurgulardan oluşmaktadır. oluşturacağım indesign Cs4'de PDF ve Kitap çıktısını yazıcıdan bir iki seferde kolayca çıktı alabilmem için yazıcı-çıktısı görünümünde kayıt yapmam gerekiyor...

sinkul

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşım buklet baskı yapacaksın ama bunu sen değil print eden yer yapacak sen sayfalarını forma düzeninde ayarlayacaksın sadece 16 - 32 - 64 gibi... Tabii pdf olarak....

vguner

🌱Yeni Üye🌱
Matbaadan önce yazıcıdan almak için...

Arkadaşım buklet baskı yapacaksın ama bunu sen değil print eden yer yapacak sen sayfalarını forma düzeninde ayarlayacaksın sadece 16 - 32 - 64 gibi... Tabii pdf olarak....

Teşekkür ederim. Ancak ben bunları nasıl hazırlayacağım bilmiyorum. Öte yandan matbaaya göndermeden önce yazıcıdan çıktı almak istiyorum.

seykan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Öncelikle arkadaşım eğer matbayaa göndereceksen işin bitmiş sayfa sayısı 16 sayfa veya 16 sayfanın katları (16 - 32 - 64 ... ) gibi ayarlaman lazımki boş sayfalar oluşmasın, sen yinede matbaanı ara eski matbaa ise bazılar 4 sayfa katları veya 8 safya katları basabalir ki 4 kaldımı düşünmek lazım... İşin bitince formayı tam ayarladın ise PDF yap Matbaana gönder gerisini matbaa halleder :D

Bu matbaa kısmı,
Senin booklet çıktı alman için ise ya yazıcının özelilği var ise direk baskıya gönderirken booklet li bas dersen o kendi ayarlar (canon 1022 modelleri veya böyle büyük yazıcılar basabilir ancak) yok ise de Indesign de çalışıyorsan Print Booklet özelliği var onu kullanarak da basabilirsin..