Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

İnDesign da çalışmak

arcantos

🌱Yeni Üye🌱
daha önceden hiç bir vektörel düzenleme programı bilgim yok..

ps de oldukça iyiyim..afiş, broşür çalışmaları yapmışlığım çok..

şu anda yeni çıkacak bir derginin sayfa tasarımlarını yapıyorum..ama çalışmamı ps de yapıyorum ve matbaaya gönderirken İnDesign'e ekleyip öyle kaydedip göndereceğim..matbaa sahibi böyle yapabiliriz bir sorun olmaz dedi..

tecrübeli olanlardan yardım istiyorum :D

ps de çalışıp id ye atıp kaydetsem çıkış alındığında renk vs. konularda kayıp yaşanır mı?

direk vektörel bir programda çalışmak dışında benim çalışma mantığımda önerisi olan varsa çok işime yarar..

Benzer konular

Hatice ÇAVDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.grafikerler.net
baskı için gerekli düzenlemelerini (dpi , cmyk vs.) ayarlamalarını dogru yaparsan sorun çıkmaz diyebilririm nitekim direk indesignde de çalışırken pohotoshop dan çektiğimiz işler oluyoru fotoğraf olarak bir sorun çıkmıyor
Ama benim tavsiyem dergi yapıyorsan işi direk indesign da yapman fotoğraflarını vs yine pohotoshopdan cekebilirsin nedenine gelince yazı bloklamalarını daha düzenli yapamanda daha pratiktir...

arcantos

🌱Yeni Üye🌱
baskı için gerekli düzenlemelerini (dpi , cmyk vs.) ayarlamalarını dogru yaparsan sorun çıkmaz diyebilririm nitekim direk indesignde de çalışırken pohotoshop dan çektiğimiz işler oluyoru fotoğraf olarak bir sorun çıkmıyor
Ama benim tavsiyem dergi yapıyorsan işi direk indesign da yapman fotoğraflarını vs yine pohotoshopdan cekebilirsin nedenine gelince yazı bloklamalarını daha düzenli yapamanda daha pratiktir...

300 - 304.8 dpi arası çalışıyorum..cmyk renk çalışıyorum..

ama elim iyice alışana kadar tasarımı id de hazırlamak beni biraz korkutuyor..

ve son olarak herkes film alınmasından dolayı cmyk çalışılmalı diyor ama anladığım kadarıyla bizim matbaa dijital bir makinadan çıktı alınacak o zaman cmyk rgb çok fazla fark etmez sanırım

mapuskus

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.mustafaduzenli.com
dijital makinadan çıktı alacaksan rgb yada cmyk olması önemli değil. diğer husulara gelince peymane tam olarak açıklamış zaten