Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Indesign'de Gazete Nasıl Yapılır?

reddark

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.akifkorkmaz.com
Merhabalar;
Öncelikle herkesten çok özür diliyorum. Çünkü forumda gezmeme rağmen aradığım cevapları tam olarak alamadığım için böyle bir konu açıyorum. Yardımlarınızı eksik etmeyin lütfen.

Daha önceden hiç bir deneyimim olmamasına rağmen, Adobe Photoshop'u kurcalamak suretiyle birşeyler yapabildim ve bu durum yerel olan bir dergiye kadar götürdü beni. Şurada bulunan dergiyi yapmayı başardım. A4 boyutunda bir dergi ve diğer Adobe Programlarını bilmediğim için zorlana zorlana başardım.

Asıl konu ise şu;

Dergisini çıkardığım "trallescity" şimdi dergiden vazgeçip, gazete çıkarmak istiyor fakat işin kötü yanı ben dergiyi zorla hazırlamışken (photosop ile olduğundan) şimdi gazete olayı çıktı.

Bunları anlatmamdaki amaç o kadar bilgimin olmadığını anlatabilmekti aslında. Ben bu gazeteyi çıkarabilmek için bilmem gerekenleri yazıyorum, lütfen cevaplarsanız çok çok teşekkür ederim.

1- Gazete ulusal gazete boyutunda olacak, boyutlar nelerdir? İnDesign' de açılan ilk bölümde nereye hangi değerleri girmem gerekiyor? (Gazete 16 Sayfa olacak) Kaç kolon şeklinde çalışmam gerek?
2- Gazetelerin altında CMYK renkleri daireler şeklinde duruyor. Bunu ben mi yapacağım, matbaa mı yapacak? Bu renklerin amacı nedir?
3- Resimleri oval yapmayı altına gölge vermeyi çevresine çizgi eklemeyi öğrendim fakat resim eklerken bilmem gerekenler nelerdir?
4- Bu gazeteyi matbaaya göndermek için aklınıza gelen, gelebilecek olan şeyleri yazabilirseniz çok sevinirim.
Anlayışınızdan ötürü çok teşekkür ederim.