Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

indesing baskı sorunu

okanberk

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar çok güzel bir program buldum çözdüm hazırladım derken bir günlük gazetemi hazırladım. Gerçekten çok şık bir tasarım oldu büyük bir heyecan ile matbaama gittim ve baskıya başlayacak diye beklerken oda ne? PDF dosyaları tek bir çıktı olarak alıabiliyor Ne :eek:: nasıl yani. Anlamadınız tabi olay gazetemi aydınger ile basıyorum ve tek bir sayfa için 4 ayrı parça aydınger çıktısı alarak birşeştirme yolu ile kalıp alabiliyorum. Corel' de bu çok rahat oluyor. Ama bir pdf dosyasında her gün saat 7' de biten işim o gün yeni bir tasarımşa sabaha karşı 5 te bitti. Bu işin bir yolu çözümü var mı? PDF dosyasını nasıl gerçek boyutlarında coreldeki gibi istediğim bölgesinden çıktı alabilirim. Yada bunu indesing ile yapabilirmiyim nasıl. Yoksa Corel ile haşır neşir olaya devam mı edelim
saygılar...

Benzer konular

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
indesign'da A4 sayfa açın, PDF belgesini link olarak indesigna alın. İstediğiniz yeri maskeleyin ve çıktısını alın. Aynı şekilde Illustratorde'de yapabilirsiniz.

okanberk

🏅Acemi Tasarımcı🏅
anlayamadım link olarak almak nedir? Resimli anlatabilirsenin çok yardımcı olacaksınız ben ve benim gibi sorun yaşayanlara...

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
Indesign'da, A4 çalışma sayfası açın. Yazdırmak istediğiniz büyüklükte bir rectangular frame yaratın. Frame seçili iken File>Place ile PDF dosyanızı seçin. PDF dökümanın sol üst köşesi rectangualr frame'nin sol üst köşesine gelecek şekilde ve maskelenmiş şekilde yerleşmiş olur . Direct selection tool ile içeriği (PDF) istediğiniz yere taşıyarak istediğiniz bölgenin çıktısını alabilirsiniz.

rojintr

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba,

Corel da yapılan çalışmaların indesign a atılması mümkün mü?Indesign da o dosyaya
işlem yapılabilir mi?

Çok teşekkürler,

MURATTANER

🌱Yeni Üye🌱
baskı sorunu demişken bir soruda ben sormak istiyorum indesing cs2 ile mac de çalışırken hp laserjet 5200 de hiçbi sorun yaşamadan renkli sayfa için çıktı alabiliyordum. ama cs3 ü kurduk pc ye ve renkli çıktı alamaz olduk. cs3 ün print ayarlarındaki output seçeneklerinde cmyk yı aktif edemiyorum zaten aktif de görünmüyor. sadece composite rgb ve composite gray seçenekleri kullanılabiliyor. yazıcıyı tanımama gibi bir seçenek olabilirmi diye düşündük ama siyahbeyaz çıktı alabiliyoruz. bu yine de tanımama anlamına gelirmi? yada kurulum sırasında bir hata yapmış olabilirmiyiz yada aklınıza gelen başka bir neden olabilirmi lütfen bi el atın.