Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Indesing de ilk sayfa sağda sonrakiler de karşılıklık sorunu yaşıyorum.

sokrades

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
arkadaşlar yıllarca corel kullandıktan sonra şimdi bir gazete tasarımı içim kısa bir süredir indesign kullanmaktayım.corel de yan yana iki sayfa açarak karşılıklı sayfalar yapıyorum fakat indesing de ilk sayfa sağda sonrakiler karşılıklı oluyor
ben ise ilk sayfayı da karşılıklı istiyorum bunu nasıl yapabilirim.bilen arkadaş varsa yardımcı olabilir mi

Benzer konular

diograf

🌱Yeni Üye🌱
indesign ve quark kitap dergi mantığıyla çalışır o yüzden karşılıklı sayfa 2 ve 3ncü sayfadan başlar.
sorunun çözümüne gelince ya ilk çift sayfa ölçüsünü verirsin
yada 2 ile 3üncü sayfada çalışırsın çıkış alırkende 2-3 ncü sayfalardan alırsın ki bu daha kolaydır

MagiC_She58

🏆Pro Tasarımcı🏆
ilk sayfayı es gec .:D arkadaşıma katılıorum 2ve 3 , sayfadan çalışmaya başlarsan sanırım daha iyi olcaktır senin için ..:) kolay gelsin..

tdogan86

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.fenomen.web.tr
evet bu kolay bi yöntemdir:D yada pages panelinde birinci sayfanın üzerine gelip sağ tıklarsın. açılan menüde allow document page shuffle gibi bir seçenek var onun yanında tik olmalı onu kaldırırsın yani bir kez daha tıklarsın. sonra sağ tuşa basıp en başa sayfa eklersin. ama ikisinde sağ sayfa gibi tanımlar fakat istediğin gibi bir soldan başlamış olur.

sokrades

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
arkadaşlar çok teşekkür ederim

C3ng0

👑Efsanevi Grafiker👑
ilk sayfayı es geçsin peki sayfa numarası verirken nasıl yapsın ? derginin yada kitabın sayfası 2 den mi başlasın :D biri es geçtik bir gibi bakın gibi bi notmu yazsın yada :)

Safari

♾️Grafik Gurusu♾️
arkadaşlar yıllarca corel kullandıktan sonra şimdi bir gazete tasarımı içim kısa bir süredir indesign kullanmaktayım.corel de yan yana iki sayfa açarak karşılıklı sayfalar yapıyorum fakat indesing de ilk sayfa sağda sonrakiler karşılıklı oluyor
ben ise ilk sayfayı da karşılıklı istiyorum bunu nasıl yapabilirim.bilen arkadaş varsa yardımcı olabilir mi

Yeni döküman açmak istediğinizde..
Facing Pages otomatik işaretlidir.. işareti kaldırıp deneyin..
İki sayfa ebatı kadar açın dökümanı..
Export yada PDF yaparken de her halükarda karşılıklı çıkacağından ona göre print yaparsınız..