Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

indesing forma sayfa sayıları

dicaprioner

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Slm arkadaşlar.

Çoklu sayfa mantığında fiyat listeleri ve sözleşeme falan hazırlamam gerekiyor.

Ölçü A4 ortadan tel dikiş olacak.

Sayfa sayılarımı formaya göre nasıl belirleyebilirim.

4 ve dördün katları diyorlar 12 de 4 ün katı ama olmuyor. Sayfaları hangi sayıda bitireceğimi karıştırıyorum.. en azda en yükseğe kadar biri sayfa bitişlerini sıralayabilir mi?
Teşekkürler..

Benzer konular

artika.55

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
64x90cm lik kağıda 8 ön ve 8 sayfa olarak basılır. Yani 1 forma 16 sayfadır. Ondan sonra 4 yada 8 sayfa olarak artırabilirsin.

dicaprioner

🏅Acemi Tasarımcı🏅
16'dan az sayfa olması gerekirse... 8'e mi düşer?

ThreeBuddha

🏆Pro Tasarımcı🏆
Slm arkadaşlar.

Çoklu sayfa mantığında fiyat listeleri ve sözleşeme falan hazırlamam gerekiyor.

Ölçü A4 ortadan tel dikiş olacak.

Sayfa sayılarımı formaya göre nasıl belirleyebilirim.

4 ve dördün katları diyorlar 12 de 4 ün katı ama olmuyor. Sayfaları hangi sayıda bitireceğimi karıştırıyorum.. en azda en yükseğe kadar biri sayfa bitişlerini sıralayabilir mi?
Teşekkürler..
12 de olur ama 1 yarım 1 çeyrek formaya denk gelir.

dicaprioner

🏅Acemi Tasarımcı🏅
yani çeyrek formalar işin içine girdimi coklu sayfanın cilt olayını kitap cildi seklinde yapışkanlı düşünmeliyim. çünkü 1 tam bir çeyrek olursa bunu ciltlemek için bu yöntem kullanılır sanırım.. bu nedenler benim çalışmam ortadan telli olduğu için 12 sayfa çıkan çalışmamı 16 tamamlamam gerekiyor. yine bu nedenden dolayıda 8'e düşüremiyorum yani mecbur 16 ya tamamlamalıyım.
herhalde doğru anladım. ?

ThreeBuddha

🏆Pro Tasarımcı🏆
yani çeyrek formalar işin içine girdimi coklu sayfanın cilt olayını kitap cildi seklinde yapışkanlı düşünmeliyim. çünkü 1 tam bir çeyrek olursa bunu ciltlemek için bu yöntem kullanılır sanırım.. bu nedenler benim çalışmam ortadan telli olduğu için 12 sayfa çıkan çalışmamı 16 tamamlamam gerekiyor. yine bu nedenden dolayıda 8'e düşüremiyorum yani mecbur 16 ya tamamlamalıyım.
herhalde doğru anladım. ?

yapıştırmayı nerden çıkardınız? 12 sayfayı tel dikiş olarak hazırlayabilirsiniz zaten

örneklemek gerekirse 45x64 8 sayfa (4 ön 4 arka) yine 45x64 4 sayfa revoltalı baskı.

dicaprioner

🏅Acemi Tasarımcı🏅
12 sayfalık dokümanı baskıya gönderdiğimde sayfaları 16 ya tamamlamamı istediler.. benimde kafam karıştı ve 4 sayfa daha çoğalttım işi..
rovalta dan çok anlamıyorum ama benim bildiğim sayfa çift bir rakamla bitiyor ve bu rakam 2 ye bölündüğünde tam yine çift bir rakam veriyor ise forma tamamdır. yani 12 / 2 = 6 bu kağıdın 6 önü ve 6 arkası demek oluyor. (3 yaprak arkalı önlü) ama baskıcı 16 ya tamamla dedi benimde kafam karıştı. ısrar ettim ama olmadı. anlatamadım.. bende dedim her halde bilmediğim birşey var..
Teşekkür ederim ilginiz için...