Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

İndesing katalog sayfasına KAREBARKOD çekme

tsira52

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba arkadaşlar İndesing programında katalog yapmaktayız Her sayfa içinde 10 tane ayrı ürün var ve bu 10 tane ürünün kendisine ait karebarkodu var ve çalışma yaklaşık 300 sayfa buda yaklaşık 3000 karebarkod demek çalışmayı manuel yapıyoruz tek tek el ile Kare borkod çekmede bir sıkıntı yok yanlız karebarkodları yanlış çekme ihtimali var bu karebarkodları tek tek kontrolünü nasıl yapabilirim link kısmı var yalnız çok küçük gözükmüyor.. Başka bir alternatif varsa yazarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler.;)

Benzer konular

vejdi

♾️Grafik Gurusu♾️
"...karebarkodları yanlış çekme ihtimali..." derken neyi kastediyorsunuz (cep telefonundanmı ) ve ayrıca windows üzerinde QR Code Barkod okuyan küçük yazılımlar var ama sorun tek tek okutmanız ve GIF, JPEG, PNG, TIFF formatlarını destekliyor işinizi görürse paylaşabilirim

tsira52

🌱Yeni Üye🌱
Mac kullanıyorum sayfa düşünün 1.2.3.4 numaralı ürünlerim var alt alta sıralı mesala her birinin ayrı barkotu var tek tek pencereye çakiyorum ama çekerken yanlışlıkla 1 barkotu yerine 5 barkotunu çekebiliyorum yanlışlıkla kontrol yaparken nasıl kontrol ederim.

vejdi

♾️Grafik Gurusu♾️
özel mesaj bölümünüze bakarmısınız

vejdi

♾️Grafik Gurusu♾️
Sayfa mizanpajınız nasıl bilmiyorum ama size önerim çalışmanızı tamamını InDesign'da bulunan Data Merge ile yapmayı düşünürmüsünüz ?

tsira52

🌱Yeni Üye🌱
data merge olmuyor malesef sayfa yapısı müsade etmiyor teşekkürler

ThreeBuddha

🏆Pro Tasarımcı🏆
data merge olmuyor malesef sayfa yapısı müsade etmiyor teşekkürler

sayfa yapısı müsaade etmiyor derken?

data merge tamda katalog gibi karışık işler için düşünülmüştür, sayfanızda ister bir ister on ürün olsun farketmez data merge kurgusuyla ürün resmini, ürün bilgisini vs. gibi farklı bilgileri çok kolay ve karıştırmayacak şekilde sayfanıza yerleştirirsiniz. Muhtemelen data merge kurgusuyla ilgili atladığınız bir nokta olduğu için kullanamadınız. ekteki linki incelemenizi öneririm.

https://tv.adobe.com/watch/instant-indesign/automating-a-catalog-with-data-merge/

Son düzenleme:

tsira52

🌱Yeni Üye🌱
benim bütün dizgim bitti yalnız herşey tamam sadece kontrol nasıl yapabilirim onun bir altarnetifini arıyorum...

vejdi

♾️Grafik Gurusu♾️
Öneri : Ürün adlarıyla barkod adları aynı ise Links panelinden kontrol edebilirsiniz

tsira52

🌱Yeni Üye🌱
Liink Kısmı çok küçük gözü çok yoruyor bilgisayarın zoom özelligiyle biraz çözdüm ama daha bir pratik yolunu arıyorum.

kadiror

🌟Usta Tasarımcı🌟
link panelinde panelin nasıl görüneceğine dair bir seçenek var. Link Panel seçeneklerine tıkladığınızda satır boyut diye bir seçenek var. En büyüğünü seçebilirsiniz. Çok ta büyütüyor yani..