Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

İnternet Sitesi Engelleme ? ...

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
İstediğim bir internet sitesini değiştirmek için C:/Windows/System32/Drivers/Etc adresinden Hosts dosyasını değiştiriyorum o an yasaklama kabul ediliyor ama bilgisayarı kapatıp açtığım zaman dosya eski haline dönüyor yaptığım değişiklikler kayboluyor. Yaptığım değişiklikleri nasıl kalıcı hale getirebilirim? (İşletim sistemi XP 32 bit)

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Arkadaşlar konuya hala bir cevap alamadım ama ben hala bazı siteleri yasaklamak istiyorum. Hosts dosyasıyla uğraşmasam da olur yeterki yasaklama işlmini yerine getirebileyim. [ ( Denediğim yardımcı programlarda ya site yasaklandı diyor yasaklamıyor yada hosts dosyası üzerinde değişiklik yapılmaya izin verilmedi uyarısı veriyor) (Oturumu tam denetimli yönetici olarak açıyorum)]

MsNEMIR

🏅Acemi Tasarımcı🏅
"InterFiltre" programını kullanabilirsin...

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Programı yükledim ama ie başlangıç sayfasını değiştirmektenten başka bir işlevi yok. Program açıklamarında "sitenin yasaklı listesinde olup olmadığına karar verir" diyor ve ben istediğim site ismini eklediğim halde site hala açılıyor ...

Son düzenleme:

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Alakası var mı emin değilim ama Hosts dosyasını değiştirmeden önce sistem, gizli, salt okunur özelliklerini değiştirdikten sonra dosyayı değiştirdim ve istediğim sonuç oldu. Malum mesajlaşma sitesinden kurtulmuş bulunmaktayım :) :) :) ...

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Bu konuda dikkatimi çeken bir hususu paylaşmak istedim. Site engellemeye çalışıyorken sadece malum mesajlaşma sitesini yasaklıyor ve tekrar denediğimde site açılıyordu bende yaptığım işlemlerle bir sorun olduğunu düşünüyordum ama yaptığım işlemleri tekrar kontrol ederek yeniledim ve listeye başka site isimleri de ekledim sonuç olarak yaptığım işlemler doğru listeye eklediğim tüm siteler açılmıyor fakat malum site hariç. Yani Facebook sitesi bir şekilde sistemimize ulaşabiliyor ve siteyi yasaklamamıza bile izin vermiyor sistemimize ulaşabildiğine göre sistemimizde başka hangi bilgileri alabilidiğini (aldıysa) bilmiyorum ve düşünmek bile istemiyorum. Site ismini eklediğimiz dosyayı Microsoft'un kendi antivirüs programı virüs olarak görüyor ... Bence çok garip sizce de değil mi? ...

MsNEMIR

🏅Acemi Tasarımcı🏅
"Salt okunur" olayı ile ilgili olduğunu sanmıyorum.
Ben şimdi kendimde denedim. Facebook'u engelledi.
Şimdi ben senin PC'yi merak ettim açıkçası.
Ayrıca Security Essentials, o dosyayı virüslü olarak görüyorsa, o dosya virüslüdür.
Ya da içeriği değiştirilmiş dlog dosyası parçasıdır.
Facebook sitesine gelince; Sitenin birçok bilgiyi kendine aktardığını da
küçük bir örnekle söyleyebilirim.
Örneğin; Facebook kişi arama kısmına yazdığın ve aradığın kim varsa onlar kayıtlı kalıyor. Ve mümkünü yok, silemiyorsun.
Misal, "Ayşe XXX" diye birini aradın, buldun.
Bittin artık!
O senin hesabın üzerine yapıştı. Çıkması da mümkün değil.
Veya herhangi birinin sayfasından -acaba değişiklik yaptı mı bizimki" diye devamlı F5'lediğin sayfa senin ana-arama-karakterin oluyor.
Sadece aradığın ve kontrol ettiğin insanları bile sistemlerine kaydediliyorsa,
daha neleri kaydediyorlar, kimbilir.
İnternet + Surf = Tehlike.

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Benim sistemi merak etmeden önce tekrar dener misin hatta pc yi kapat tekrar aç ve dene büyük ihtimalle giriş yapacaktır. Son yaptığımda 2 gün yasaklı kalabilidi sadece ... (Ben Face kullanmıyorum ve face hesabım da yok)

MsNEMIR

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Evet, haklısın açıyor yine.
"Malum program" dediğin ne, Facebook mu?
Farklı bir program inceliyorum şu an.
Sonucu paylaşırım seninle.
Merak etme olayına neden kızdın anlamadım :)
Yanlış anlama, 16 küsür yıldır şu bilgisayar ve zımbırtılarıyla uğraşıyorum.
Halen PC'de/donanımında/parçasında, pinçiğinde/yazılımında vs. herhangi bir sorun olduğunda ve o, göremedim bir sorun ise yine de onu çözmek isterim.
Merakım, bundan ötürüdür.
Yanlış anlama.

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Yanlış anlama demişsin ama sanırm ben yanlış anlaşıldım. Merak etmeden önce derken başıma geldiği için sitenin açılacağını tahmin ediyordum "ben yaptı oldu" diyince sizin sistemde oluyor benim sistemde olmuyormuş gibi anlaşılıyor o yüzden bu şekilde söylemiştim. Bilgisayarla ilgili epey tecrübeli olduğunuz belli oluyor ben de çok fazla karıştırdım ama bu olay bana tuhaf geldiği için bu konuyu paylaştım. Malum program değil site demiştim o da tabii ki Facebook oluyor ...