Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

İş bırakma ilanı / Onur Karadağlı

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
Tiyatro eğitimi aldığım yıllarda hocam şunu söylemişti:
"Tiyatro sahnesinin tozunu bir kere ciğerlerine çekmeye gör... Bıraksan da 40 yaşına geldiğinde tekrar dönersin sahneye..."

Sanırım söylemek istediğim anlaşılmıştır... :)

Onur KARADAĞLI

👑Efsanevi Grafiker👑
Tiyatro eğitimi aldığım yıllarda hocam şunu söylemişti:
"Tiyatro sahnesinin tozunu bir kere ciğerlerine çekmeye gör... Bıraksan da 40 yaşına geldiğinde tekrar dönersin sahneye..."

Sanırım söylemek istediğim anlaşılmıştır... :)

Sırf bu cevap için bile dönülebilir. :D Teşekkür ederim Syn. Volkan Tekin; bilmiyorum şuanda ve yakın zamanda satmak üzere üretmeyeceğim.. tabiki ciğerlerimdeki toz beni itecektir ama en azından Ticari olarak yapmayacağım.. ;)

damla1

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Sana yakışır bir gidiş olmuş Onur.Gitmek yerine kalıp bizimle aynı savaşı vermeni isterdim ama sen yolunu çizmişsin İyi yada kötü bu tartışılır.Yolun açık,hakkında hayırlısı olsun...
Volkan Tekin'in de dediği gibi sen bu mesleğin tadını almışsın ve birgün tüm gemileri yakıp mesleğine dönersin.

filizdmr

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
filizcinardemirtas.blogspot.com
Arkadaşlar!...

Biliyorum çoğunuz kızdınız bu kararıma, zaten msn kitlenmiş durumda.. basitce bir kaç açıklama yapıyım..

ben 11 yıldır bu işin içindeyim.. Lise 3 te bir ajansta Corel 7 kullanarak başladım mesleğe, çok dikenli yollardan geçtim, çok sıkıntıları geride bıraktım... 7 iş yeri değiştirdim kendi ajansımı açtım ve kapattım, hep aynı sıkıntılar elbet hep çözüme kavuştu hep mutlu sonla bitti ama çok fedakarlık çokça cefa dan sonra ulaştık... en son bu meslekten soğumamak için bir firmanın bilgi işlemine girdim ve freelance olarakta yine grafik işleri aldım.. Ama anladım ki ne müşterilerin gözünde ne başka bir şekilde değişen bir şey yok, hatta aileme bile anlatamadım mesleğimizin değerini şimdi 26 yaşındayım... Aynı firmada bilgi işlem operatörü olarak çalışıyorum..

Kısacası: Ticari hiç bir çalışmam olmayacak ki zaten etik değil!.. ama ben hep pc başında Corel ve PS açık durumda oturacağım.. burda yine birlikte olacağız..

Tüm arkadaşlarıma destekleri için teşekkür ederim...
Konu sizindir dilediğiniz gibi yorumlayın. :)

Grafik normal iş gibi çalışayım karşılığını alayım değilde bir zaman sonra zevk haline geliyor bazende tasarımlarında çalışmalarında ruh yapını yansıtmak ,farklı bir dilde anlatılanı ve anlatılmak isteneni anlamak veya anlatmak gibi konularla açıldığında çok zevk veren bir iş bu böyleki sende çok zorlukları göz önüne alarak çaba sarfetmişsin demekki istediğin için şavaş vermişsin :) Bırakmana üzüldüm ama uzun süreceğini sanmıyorum :)

Volkanın dediği gibi eğerki içinde varsa başka bir iş yapsanda aklın orda kalıyor,grafik veya resim bölümleri neden böyle anlaşılıyor bilmiyorum aileme bile anlatamadım demişsin birazda kendimi buldum burda bende çok çabasını vermiştim bende anlatamamıştım her defasında grafik resim için okulmu okunur kelimesi beni duraksatmıştı,ama aldırmadım çok farklı sektörde çalıştım planlama yöneticiliği,muhasebe çok farklı tasarımla ilgisi olmayan işler ama her boş vaktimde kalemi elimde bişey çizerken buluyordum işte bile :D
Ve şimdi anlatamadığım kişiler şuanda olduğum konum karşısında söyleyecek söz bulamıyorlar tabi doğru işverenle karşılaşmakta çok önemli .Dediğim gibi içinde varsa dönüp dolaşıp aynı yere geliniyor farkında olmadan :)

TC3D Graphic Design

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
t.me
Üzdün beni.

(https://www.grafikerler.net/bugun-moralimi-bozan-olay-t49448.html#post453655
bunun gibi bir mesajı başka bir arkadaşıma daha yazmıştım.)

Arkadaşım bu kararına üzüldüm

Derimki kendinden emin ol gerisinide Allah'a bırak. Yani teslimiyet dedikleri.
Kendini denize at o seni yukarı kaldırır. Ama çabalarsan batarsın.
Zaten bir işin varmış, bunada şükür.

Sana bir tavsiye Düşüncelerin Geleceğini hazırlıyor.
Moralini yüksek ve sabit tut.
Sadece sebepsiz bir gülümseme dahi insan vücudunda fiziksel bir değişiklik meydana getiriyor.
(Mesela bir limonu ısırdığını HAYAL ederken, ağzının suyunun GERÇEKTEN akması gibi)

Göremediğin bir boyutta düşüncelerin sana yol açıyor kendi geleceğini yaz.
Nasıl bir geleceğin olmasını istersin ? :)
Anlamışsındır umarım, yardımcı olmuşumdur inşAllah biraz sana...

Kendine ve sana saygısız davrananlara sevgini ver,
özünde kötü olan kimse yok, karşılıkda bekleme üzülürsün.

namasteeee sözü= ya sevdiğin işi yap ,yada yaptığın işi sev.

herşey gönlünce olsun.

İyi çalışmalar....

Üzdün beni.

Onur KARADAĞLI

👑Efsanevi Grafiker👑
.........namasteeee sözü= ya sevdiğin işi yap ,yada yaptığın işi sev........

Teşekkür ederim, düşüncelerin ve duyarlılığın için.. Sevdiğin işi yapma konusunda haklsın, ancak yaptığın işi sevmek?.. peki parayı sevmek veya para kazanmak derdine düşmek? burda biraz takılıyorum işte..

Sanırım sevdiğim işi yapmak için, para kazanma derdinde düşmemeliyim,verdiğim kararda tam bunu ifade ediyor..;)

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Teşekkür ederim, düşüncelerin ve duyarlılığın için.. Sevdiğin işi yapma konusunda haklsın, ancak yaptığın işi sevmek?.. peki parayı sevmek veya para kazanmak derdine düşmek? burda biraz takılıyorum işte..

Sanırım sevdiğim işi yapmak için, para kazanma derdinde düşmemeliyim,verdiğim kararda tam bunu ifade ediyor..;)

Para bir araç olmalı herzaman, amaç değil..Mutluluk işte, evde, sosyal hayatında bir amaç oldukça, birşeylerin peşinde koştukça gerçekleşir..
Elbette sayısal çıksa çoğumuz dönüp arkamıza bile bakmayız ama alternatif hayal gücünü sakın bırakma.

Yunus PARLAR

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.evdetasarim.net
Hakkınızda hayırlısı olsun Onur Bey. Bazen kişisel problemlerden dolayı çıkmaz bir duvar çıkabiliyor insanın karşısına. Ne olursa olsun şu ya da bu... En önemlisi hakkınızda hayırlısı olsun diliyorum..

ozlemgrfk

🏅Acemi Tasarımcı🏅
çok süper bi veda ilanı olmuş, ellerine sağlık içinde tasarım aşkının olduğunu son işinde bile haykırmışsın.gerçekten çok haklısın :( onca çaba harcayıp birilerinin bu çabaları görmezden gelmesi ve işi ciddi anlamda bilmeyen kişilerle aynı pozisyona koyulmamız çok üzücü...
Sanki bıraksak müşterilerimiz bir tıkla çözücek bu işi...
çok basit ya biz o yüzden senelerce uğraşıyoruz, arkadaşlar mesleğimiz hiç bir zaman taktir edilmedi ve edilmicekte benimde umudum yok arkadaşım sana hayatında başarılar ve bol stressiz günler dilerim...

émmst

👑Efsanevi Grafiker👑
Hayırlısı olsun senin için..Cesur bir davranış olmuş umarım geri dönüşü güzel olur..
Bir işini severek yapan, tasarlayan, üreten, mücadele eden insanı daha yıldırmayı başarmışlar.. HELAL OLSUN..Geriden emin ol senin yerine bir grafiker özentisi-kendini grafiker zanneden-*****(kan emici) gelir ama bir Onur KARADAĞLI asla :)

Geçmiş olsun bizlere...

Onur KARADAĞLI

👑Efsanevi Grafiker👑
Hayırlısı olsun senin için..Cesur bir davranış olmuş umarım geri dönüşü güzel olur..
Bir işini severek yapan, tasarlayan, üreten, mücadele eden insanı daha yıldırmayı başarmışlar.. HELAL OLSUN..Geriden emin ol senin yerine bir grafiker özentisi-kendini grafiker zanneden-asalak (kan emici) gelir ama bir Onur KARADAĞLI asla :)

Geçmiş olsun bizlere...

Teşekkür ederimm:blush::utann:

hknmbn

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.siluettanitim.com
Her Ne Kadar Sağlıklı Etkileşim İçinde Olamasak da Bu Sitede Olan Herşey Özdür, Tektir, Samimidir, Sondur... Sanırım Sen Son Kısmını Paylaştın Bizimle..
Emek ; "Tasarımın İyi Olmuş Kötü Olmuş, Şuan Yeni Bir Reklama veya Faturaya En Basiti İhtiyacımız Yok, Abi Ben 10 Liraya Halledeyim vs" Gibi Ortalıkta Birçok Kişiye Anlamsız Gelebilecek Şekilde Söylemlerin Dünyası Oldu.Ekonomik Kriz Böyle İşliyor, Dünya Böyle Dönüyor Ama 1 İnsan Milyonlarca Kişiyi Kendine Uydurabilmişse O Milyonlar Unutmuyor, En Yakın Zamandan M. Kemal AtaTürk Örnekse Verilebilir.Fakat Yücelik Büyüklük Artık Sökmüyor.Zaman Değişiyor,Yandaşlar Oluyor,Ayak Uydurmakta Zorluklar Baş Gösterince,Yeni Yeni Ucuz Mal Anlayışları Doğdukça Kepenkler İniyor..

Sorunun Maddiyata Dayandıgını Düşünerek Yazdığım Cevaptır,Ben de Eski Mesleğe Döndüm Ama Yinede Şükretmek Gerek Şu Vaziyetteyken Ayakta Kalabildiğimize.. Doğum Günüm Bugün ve Uzun Süredir Doğum Günü Bana "iyi ki doğdun" Yerine "geçmiş olsun"u Anlatıyor.Kısa Hayatımızı Üzülerek Geçirmeyelim..

"M.Kemal Atatürk Örneği Değişimin Başlamasıyla İlgilidir."

Son düzenleme:

delikarga

🌟Usta Tasarımcı🌟
düşünmeyi ve düşlemeyi umarım bırakmazsın. her sektörde yaratıcı zekanla başarılı olabilirsin, keşke senin haklı olmadığını söyleyebilseydim :(

mustmaster

🌟Usta Tasarımcı🌟
İyi bir Karar almışsın bundan sonraki işinde veya uğraşında başarılar dilerim
kimsenin sözüne bakma aklın ne diyorsa onu yap !
mantıgın ve kalbin KArarsız kaldıgı an senin Yaptıgın şeydir zaten

foxmuld3r

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.epsilos.com
"Ya tozu dumana katarsın, ya tozu dumanı yutarsın"

Nefes almaya takatin kalmamış. İnsanlar bazı dönemlerde kendilerini umutsuz hisseder, asla düzelmeyeceğini, herşeyi ya da hayatında büyük önem taşıyan ne varsa öylece bırakıp köşeye çekilmeyi düşünür. Eksik birşeyler var ama ne diye söylenip dururuz.

Evrim teorileri üzerinde çalışanlar şöyle demişti:

"Güçlü olan ayakta kalır"

Dinazorlar dahil güçlü olanın ayakta kalmayı garantilediği bir dünya yok. Şimdi o teori değişti:

"güçlü olan değil, şartlara adapte olabilen ve kurnaz olan kazanır." Adına evrim deyin, olağan sosyal süreç deyin. Bu böyledir.

Eğer şartlar "rekabet ortamında iki kişiden biri kaybeder" diyorsa dengede olmak şartıyla tutunamayanları oynamayacak şekilde kurnaz olmalısın.

Sorunun kaynağını başka yerlerde arayabilir, başkaca bahaneler bulabilirsin ama benim geçiş süreci olarak düşündüğüm bu zamanda ortama kurnazca ayak uydurmaktan başka mantıklı çaresi yok.

Bir süre toz - duman dinene kadar bekleyebilirsin.

Sonra sen tozu dumana katarsın. Ama unutma, o zaman geldiğinde aynen senin gibi hayıflananlar olacaktır, belki de senin yol açtığın toz dumanda aynen şimdi senin gibi nefesi kesilenler çıkacak.

vlkndztpe

🌟Usta Tasarımcı🌟
İş Bırakma Değil.. ''İşi Bırakma'' Afiş Çalışması Dene Bence.. Ve Afiş Bittiğinde Artık Tekrar Aramızdasın.. Ve Şimdiden Aramıza Tekrar Hoşgeldin Onur.. :)

sLyman

🏆Pro Tasarımcı🏆
grafikersin ve işlerini basitmi görüyorlar.. müşteriler işinemi karışıyor.. bunun için bir eğitim aldığını bilmiyorlarmı.. peki sen bunlar için pes mi ediyorsun.. ben 20 yaşındayım bu sorunla 1 defa karşılaştım artık karşılaşmıyorum çünkü sorunu çözdüm. artık müşterilerim işlerime karışamıyor. düşüncelerini bile belirtirken desturla söylüyorlar. çok basit bir çözümü var bunun..