Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

İş bırakma ilanı / Onur Karadağlı

wed-design

🌟Usta Tasarımcı🌟
Duygulandım vallahi süper bir çalışma olmuş.

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
Umut ediyorum bunları yazmakta zaten geç kalmışımdır. Az bir sürede zaten "ne yapıyorum ben?" diyerek, silkinip kendinize gelmişsinizdir. Gerçekten "kaçacak!" kadar zor durumda mısınız? Bu deyimime alınmayın lütfen, dost acı söyler... Hepimiz bir şeylerin mücadelesini veriyoruz. Çünkü insanız... böyle bir düzenimiz var, bir şeyleri isteriz ve istediğimiz şeyler bize aşılması gereken engelleri yanında getiriyor. Düşünün bakalım, ne kadar zor durumdasınız? Savaştasınız düşmanla burun buruna savaşıyorsunuz siper diye birşey yok arada mesafe yok çünkü, öleceksiniz garanti ve savaşıyorsunuz... Bu durumdan kaçan tek bir Çanakkale şehidi, gazisi olsaydı ben bunları yazamıyordum... Sizi öldürebilirler, sizi çok sevdiğiniz uğruna çabalar sarfettiğiniz insanlar sizi öldürebilirler; sizi yanlış anlıyorlar ya da hiç anlamıyorlar... elbette arada anlayan var ama sizi öldürebilirler... Şükürler olsun Atatürk bunu bildiği halde kaçmadı. Haydi basite inelim,çok fazla borcunuz var, işsizsiniz avukatlar sıralanmış, yanmışsınız tabir-i caizse sizinle beraber sevdikleriniz de zarar görebilir... bu durumda değilsiniz sanmıyorum, insan böyle bir durumda işi bırakmayı göze alamaz... çünkü asıl böyle bir durumda insan en iyi bildiği şeyi yapmalı ki kazanabilsin... Evet bu işi neredeyse aşağılıyorlar bu doğru... Siz senelerinizi veriyorsunuz bir şeyleri yapmak için insanlar bir kaç saniyede harcıyor... Sizin için bu iş bu kadar basit mi yani, seneleri o birkaç saniyeye feda edebilecek misiniz? Yoksa kalacak mısınız? Sızlanmayı bırakıp, ne olursa olsun en iyi bildiğiniz şeyi, yapıp bitirdikten sonra gururla baktığınız işinizi bırakacak mısınız? Bu kadar basitse yaptığınız iş sizin buyrun bırakın, kaçmak hepimizin hakkı insanız nihayetinde... Tek dileğim tüm insanlık için insan onurunu bırakmasın, doğru bildiği şeyi sonuna kadar haykırabilsin. Gerekirse günlerce işsiz kalsın, aç kalsın, ama çalışsın çalışmaya devam etsin en iyilerden olsun... en iyilerden olsun ki karşısında gık diyemesinler... Doğruları en iyi söyleyebilen insanın çoğu zaman konuşmasına bile gerek kalmaz, kelimelere gerek duymadan anlaşılmak güçlü duruşu gerektirir. Güçlü duruş kendine güvendir. Kendine güvenen insan başkasının ne dediğine bakmaz, doğruyu bulur; çok konuşana da bir şekilde buldurur. Çok sevdiklerimdensiniz grafikerler.net ailesi içinde... lütfen pes etmeyin, çok bilmişlere verilecek çok cevap var... deli olun ya da akıllı nasıl daha iyi yapıyorsanız, kendiniz olun ve devam edin. Değmez beş para etmez laflara, hiiiiiç değmez...Çalışmanız hakkında yorum yapmıyorum, desteklemediğim ellerinize sağlık demeyecek oluşum gün gibi ortadadır sanırım. Bu arada hayatım boyunca gördüğüm en güçlü isimlerden birine sahipsiniz... ONUR KARADAĞLI ad başka, soyad başka; böyle gümbür gümbür; ben olsam ayna karşısınıza geçer ben ONUR KARADAĞLIYIM diye gürlerdim, belki faydası olur sahip olduğum potansiyel gücü bana anlatırdı.

sözbir

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
oneyreklam.com
bu meslekte yeni olmama rağmen ölümünün bile ihtişamlı olması gereğini duyan böyle bir ustanın ayrılması gitmesi velhasıl kelam bu canım mesleği bırakması türkiye ve dünya adına özellikle bu mesleğe bağlı olan insanlara büyük bir acı verir.bu meslek zor evet hemde çok zor.müşteri zor şartlar zor herşey zor ama bizler farklıyız.insanlar bu işi ne kadar basite indirgemeye çalışsada bizler ve ustalarımız sayesinde basit olmadığını öğrenecekler.
soz söz...
ustaaa.... bırakma bizi...
SİLKELEN VE KENDİNE GEL...

Metin METE

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.thehammock.men
aynen yaaaa... umarım bende geç kalmamışımdır!!! bence yaptığın hiç yakışık almıyor. işini bırak kimse seni bağlayamazda, neden mesleği bırakıyorsun ki? ben sana şunu söliyim. ben aslında muhasebeciydim, ünide'de banakacılık okuyordum :D şimdi ise görsel tasarımcıyım ki ve daha birçok işte de çalıştım... inanki hiç biri tasarım kadar zevkli ve eğlenceli değil... sana tavsiyem ajanslar çok kasar insanı, sanki kendileri birşey biliyormuş gibi süper ötesi bişi yap yok şurasu böle yok burası böle diyip dururlar. geç onları öyle dedikleri an projenin ortasında bırak işi bak nasıl kulun köpeğin oluyorlar :) ayrıca benim gibi kafa tutun arkadaşlar.. grafikerlik halen meslek değil türkiye'de, kimse emeğinin karşılığını almıyor. koyun tavrınızı ortaya olay bitsin.. biz kimseye muhtaç değiliz ki onlar bize muhtaç :) biz olmazsak nasıl insanlara reklam ve pazarlama yapacaklar ki!!!

kısaca kardeşim tavrını koy ve unutma biz değil onlar bize muhtaç.. iş bırakılır ama meslek bırakılmaz :)

bu arada yaşım 22, eğer saygısızlık yaptıysam özür dilerim...

DogalGaz

🏅Acemi Tasarımcı🏅
hayatta kolay bir iş yoktur arkadaşlar...hatta Ben grafik tasarımı iş olarak düşünmenize karşıyım çünkü bu sanattır.Ressamlığı ticari amaç güderek yapmak gibi bir şey.

TC3D Graphic Design

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
t.me
Ağzına sağlık Çok GÜZEL bir söz söyledin.

hayatta kolay bir iş yoktur arkadaşlar...hatta Ben grafik tasarımı iş olarak düşünmenize karşıyım çünkü bu sanattır.Ressamlığı ticari amaç güderek yapmak gibi bir şey.

Arkadaşım....
çok güzel söyledin. (Grafik Tasarım işi bir SANATTIR.)
Hayran kaldım bu sözüne. Bu sözle geriye kalan problemler çözülecektir.

Ama (hayatta kolay iş yoktur) buna katılmıyorum
bence insana sevdiği iş zor gelmez...

FlameDance

♾️Grafik Gurusu♾️
Güzel olmuş ama işi bırakıyor olmana bende üzüldüm doğrusu...

grafikçe_

♾️Grafik Gurusu♾️
çalışma güzel olmuş ama yaşanılan durum üzücü olmuş..

enesyildiz

🏅Acemi Tasarımcı🏅
İlan çok gzel olmuş nu arada senin ve faren adına üzüldüm.

ZiyanKaR

🌱Yeni Üye🌱
Gerçekten Senin adına çok üzüldüm çalışmanın bi önemi yok önemli olan orda verilen mesajdır. Bende grafiker olmak istedim ama imkanlar el vermedi,evde kendi çapımda uğraşıyorum..Demek istediğim günümüz Türkiye'sinde ne grafikere önem veriliyor nede grafikere sahip çıkılıyor...Buna birilerinin son vermesi gerek bence,her geçen gün sayımız artacağına azalıyor...

sss.ibel

🏆Pro Tasarımcı🏆
insanlarla uğraşmak zorunda kalınan bir meslek insanı bezdircek şekle geliyor artık müşteriler ama ne olursa olsun pes etmemeliydin:/

Onur KARADAĞLI

👑Efsanevi Grafiker👑
Arkdaşlar üzüntüleriniz için bende üzüldüm, tüm temennileriniz için teşekkür ederim.. tek tek okudum yorumları tek tek cevaplamıyorum..

Şuanda yeni proje peşindeyim yine grafik ve tasarımın içinde olacağım, ama bu kez benim gibi ve benden sonra gelecek tüm grafik tasarım mesleğini icra eden arkadaşları koruyacak tek bir vücut yapacak bir projenin kurulum çalışmalarına başladım.. Desteklerinizi bekleyeceğim.

graphicturk

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.graphicturk.com
destek oluruz tabi

Arkdaşlar üzüntüleriniz için bende üzüldüm, tüm temennileriniz için teşekkür ederim.. tek tek okudum yorumları tek tek cevaplamıyorum..

Şuanda yeni proje peşindeyim yine grafik ve tasarımın içinde olacağım, ama bu kez benim gibi ve benden sonra gelecek tüm grafik tasarım mesleğini icra eden arkadaşları koruyacak tek bir vücut yapacak bir projenin kurulum çalışmalarına başladım.. Desteklerinizi bekleyeceğim.

desteklerimiz seninle onur bekliyoruz projeni

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com

:) Teşekkürler.

arvaly

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
aslında bir yapılanmaya ihtiyaç var. yıllarımızı verdikten sonra geriye dönüp baktığımızda elimizde kalan hiç birşey yok...

zaten değersiz olarak görülen tasarım, piyasaların kıran kırana savaşında iyiden iyiye arka plana itildi. bir iki program görüp ardından da ben grafikerim diye ortaya çıkanları saymıyorum bile...

sonuna kadar destekçinim elimden gelen neyse yapmaya hazırım.

meramli4242

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bence bırakmamalısın çünkü sizin gibi bir zor gelir düşüncesindeyim hayat dikenlerle dolu herkes bu yolu el ele aşmalı bence

yılmaz06

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ya seni çok iyi anlıyorum bu sıkıntıları hepimiz yaşıyoruz ama bu tür sıkıntılar hemen hemen her yerde var mesela Damat&tween de bir arkadaşım çalışıyor ve neler çekiyor bir defa akşama kadar ayakta ve diyor ki öyle insanlarla uğraşıyorum ki inanamazsın....