Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

İstanbul Medeniyet Üni. Logo Yarışması Çalışmam

artdirector58

🌱Yeni Üye🌱
İst. Medeniyet Üniversitesi logo yarışması mı ?

Arkadaşlar,

bu yarışma tam bir fiyasko...
Bende çok aradım, aynı şeyler söyleniyor. Son söylenen jüri logoları 10 adete indirmiş ve bunlar sitesinde yayınlanıp halk oylaması yapılacakmış. Böyle birşey şartnamede yoktu ve sonradan uyduruldu. Halk oylaması diye birşey olamaz. Herkes tanıdıklarına logosunu gönderir ve bu logoyu oylayın der ve adil bir sonuç çıkmaz. Ayrıca logoyu grafik tasarımcı beğenir ya da beğenmez.
Yani anlayan birileri olması gerekir. Ben MSGSÜ grafik yüksek lisans mezunuyum ve bu işi 30 senedir profesyonel olarak yapıyorum.

Şartnameye kendileri uymuyorsa bu işte bir iş vardır diye düşünüyorum. Hala açıklanmıyor. Her seferinde başka başka tutarsız açıklamalar var. Bence birleşelim ve dava açalım. Hakkımızı yasal olarak arayalım. Gerekirse iltişime geçelim.

deluxeland

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar,

bu yarışma tam bir fiyasko...
Bende çok aradım, aynı şeyler söyleniyor. Son söylenen jüri logoları 10 adete indirmiş ve bunlar sitesinde yayınlanıp halk oylaması yapılacakmış. Böyle birşey şartnamede yoktu ve sonradan uyduruldu. Halk oylaması diye birşey olamaz. Herkes tanıdıklarına logosunu gönderir ve bu logoyu oylayın der ve adil bir sonuç çıkmaz. Ayrıca logoyu grafik tasarımcı beğenir ya da beğenmez.
Yani anlayan birileri olması gerekir. Ben MSGSÜ grafik yüksek lisans mezunuyum ve bu işi 30 senedir profesyonel olarak yapıyorum.

Şartnameye kendileri uymuyorsa bu işte bir iş vardır diye düşünüyorum. Hala açıklanmıyor. Her seferinde başka başka tutarsız açıklamalar var. Bence birleşelim ve dava açalım. Hakkımızı yasal olarak arayalım. Gerekirse iltişime geçelim.

Bugün son kez bekliyorum. Hukuksal her türlü girişimde ben varım. Yeter ki birlik olacak birileri olsun. Burda emek söz konusu ; çok akıllı zannetmesinler kendilerini.

artdirector58

🌱Yeni Üye🌱
Sevgili Öğrenci arkadaşım,

Çalışman için tebrikler. Fikrim üzgünüm olumlu değil. ben bu işi profesyonel olarak ajanslarda sanat yönetmeni olarak 30 yıldır yapıyorum. Ayrıca MSGSÜ 80'li yıllar yüksek lisans mezunuyum ve şu an özel bir üniversitede öğr. görevlisiyim. Harfler bu şekilde deforme edilemez. Bu tamamen tipografi ve harf anatomisi kurallarına aykırıdır. Ortada ne M var, ne de Ü... Ü böyle mi olur ? Logo diye lütfen olmayan harfler yapmayalım arkadaşlar. Ü harfinin bilinen bir anatomisi vardır. Tek nokta olamaz. Ayrıca medeniyet kavramı nerede ? İçerik olarak bütün bu anlamları da ayrıca taşımalıdır. Renkler eğitimi anlatan renkler olmalıdır. Yani bana göre bu logo hiçbir şekilde dereceye girmez, girmemelidir.

artdirector58

🌱Yeni Üye🌱
Huhuksal girişimde bulunalım. Adalet Bakanlığı Logo yarışmasına 581 logo katılmış ve hiçbiri derece alamamış. Bu olmaz ! 581 logodan mutlaka birici çıkmasa bile 2.,3. çıkması gerekirdi. Bu konular artık ciddiyetten uzak. Yasal yolları aramak isteyen carsa birleşelim. Bu konuya yıllarını vermiş biri olarak tahammül edemiyorum.

faanaa

🌱Yeni Üye🌱
Logolarımın dereceye girmeyeceğinden eminim. Sadece tasarı ile uğraşmak bile benim için mükemmel bir süreçti. Fakat bu kadar olmaz! Günlerdir bekliyoruz!

Yasal süreçte ben de sonuna kadar yanınızdayım!!! Nedir bu yaa... Nasıl bir ciddiyetsizlik..