Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

İstenmiyen yerleri kapatma

delikiz1

🌱Yeni Üye🌱
Merhabalar;
Gecenlerde fotografcıda vesikalık cekindim...Kendim türbanlı biriyim hafif esarbımın kenarından tenim gözükmüs fotografcıya kapatırmısın orayı dedim 5 dk türbanımı bir aracla uzatıp gözüken tenimi basörtüyle kapattı..Bunun nasıl yapıldıgını bilen varmı acaba ? :smile:

Benzer konular

Tylcn

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.ademyalcin.net
Merhabalar;
Gecenlerde fotografcıda vesikalık cekindim...Kendim türbanlı biriyim hafif esarbımın kenarından tenim gözükmüs fotografcıya kapatırmısın orayı dedim 5 dk türbanımı bir aracla uzatıp gözüken tenimi basörtüyle kapattı..Bunun nasıl yapıldıgını bilen varmı acaba ? :smile:

delikiz , mesleğiniz fotoğrafçılık mı ?
Eğer ki fotoğrafçıysanız, yeni olmalısınız fotoğrafçılıkta.
Hayırlı olsun :D her neyse fotoğrafçıların da kullandığı %99 photoshop'tur.
Eğer ki photoshop öğrenmeye başlıyorsanız , öğrenirsiniz yakın zamanda.
Photoshop hakkında forumda gerekli bilgiyi bulabilirsiniz.
Fotoğrafçı photoshop'un toolları ile gerekli olan işlevi yapmış, sizin nasıl yaptığını anlamanız için öncelikle tool(araçları) bilmelisiniz. Forumda mevcut bilgi.

skyfox

👑Efsanevi Grafiker👑
Eşarbın kenarından görünen ten kapatılıyor..

Ve bu vesikalık fotograf?...

Şaka değil mi?

skyfox

👑Efsanevi Grafiker👑
skyfox kafamı karıştırdın kardeş, bazen türban da açıklık olmaz mı ?

Bilmiyorum 'kardeş'. Hiç bir fikrim yok.

Fotografçı arkadaş, fotografçıda fotograf çektirip rötuş yaptırıyorsa..

Her dediğine inanmak gerek herhalde.. Bilemiyorum. Benim de kafam karıştı zaten.. :)

delikiz1

🌱Yeni Üye🌱
Yalnıs anladınız henüz fotografcı degilim yani olmaya adayım..Biyere basvurdum ins. haber bekliyorum..5 senedir evde kendi kendime photoshop kullanıyorum bir cok seyi biliyorum ama bunun nasıl yapıldıgını bilmiyordum ve ins. ise baslamadan önce nasıl yapıldıgını ögreniyim diye düsündüm.?

delikiz1

🌱Yeni Üye🌱
Stampla oldugunu sanmıyorum lasso toolla esarpımı secti klavyeden biyerlere bastı kapatacagı yere dogru indirdi..?

shedesign

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.asigazetesi.com
Stampla oldugunu sanmıyorum lasso toolla esarpımı secti klavyeden biyerlere bastı kapatacagı yere dogru indirdi..?

klaveden alt tuşuna basmıştır muhtemelen. ve eğer lasso ile yaptıysa acemi bir photoshopçuymuş.. bunun en iyi yöntemi stamptır. ben vesikalık fotoğraf kurallarında türbanın çıkarılması gerektiğini ve kişinin boynunun mutlaka açıkta olması gerektiğini biliyorum ben bilmeyeli kanunlar mı değişti acaba?

Ufuk Cebeci

🏆Pro Tasarımcı🏆
5 yıldır photoshop kullanıyorsanız gördüğünüz anda bunu hangi yöntemi kullndığını anlamalıydınız. resmi ekleseydiniz daha net cevap verebilirdik ama muhtemelen ya stamp ya liquify ya da smuge tool olmalı..

Nihat BAYSAL

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
klaveden alt tuşuna basmıştır muhtemelen. ve eğer lasso ile yaptıysa acemi bir photoshopçuymuş.. bunun en iyi yöntemi stamptır. ben vesikalık fotoğraf kurallarında türbanın çıkarılması gerektiğini ve kişinin boynunun mutlaka açıkta olması gerektiğini biliyorum ben bilmeyeli kanunlar mı değişti acaba?

Uygulanan teknikle ilgili söylenecekler söylenmiş.Ben sadece bir konuya açıklık getirmek istiyorum.
Gerçi konu ile alakalı değil ama bazı arkadaşlarımız bu konuda yanlış bilgiye sahipler.
Vesikalık fotoğraflar başörtüsü ile çekilemez diye bir kanun yoktur.
İsteyen çektirebilir,istediği yerde de kullanabilir.Bunu engelleyici herhangi bir kanun yoktur.Belli kişilerin bunu uygulamaya sokarak kanunmuş gibi gösterilmesi vardır.
Bilginize.

shedesign

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.asigazetesi.com
Uygulanan teknikle ilgili söylenecekler söylenmiş.Ben sadece bir konuya açıklık getirmek istiyorum.
Gerçi konu ile alakalı değil ama bazı arkadaşlarımız bu konuda yanlış bilgiye sahipler.
Vesikalık fotoğraflar başörtüsü ile çekilemez diye bir kanun yoktur.
İsteyen çektirebilir,istediği yerde de kullanabilir.Bunu engelleyici herhangi bir kanun yoktur.Belli kişilerin bunu uygulamaya sokarak kanunmuş gibi gösterilmesi vardır.
Bilginize.

Birçok yerde maalesef karşılaştım bu durumla.. arkadaşlarım çok zor durumda bırakıldılar. Üniversite kayıtta, sağlık raporlarında, sosyal güvenlik kurumunda çok fazla rastladılar bu duruma.. Ben bu durumlardan dolayı bunun bir yasa oldugunu dusunmeye baslamıstım

Nihat BAYSAL

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Birçok yerde maalesef karşılaştım bu durumla.. arkadaşlarım çok zor durumda bırakıldılar. Üniversite kayıtta, sağlık raporlarında, sosyal güvenlik kurumunda çok fazla rastladılar bu duruma.. Ben bu durumlardan dolayı bunun bir yasa oldugunu dusunmeye baslamıstım

Maalesef kanun ve kural olmayan bazı uygulamalardan dolayı durumdan vazife çıkaran çok kişi var.
Vesikalık fotoğraflarda aslolan yüzün tanınacak derecede belirli olmasıdır.Yani açık olması zorunlu olan yer yüz kısmıdır.