Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

İzmir Bornova Belediyesi yeni Logo'sunu arıyor..

efe35

🌱Yeni Üye🌱
Sonuçlar belli oldu.. metini copy-paste yaptım..

--------------------------------------

20 Mart 2010 Cumartesi günü toplanan Bornova Belediyesi "Yeni Logosunu" arıyor yarışma jürisi toplam 240 katılımcı ve onların 472 eseri incelenmiş; bunlardan 153 adedi yarışma koşullarına uymadığı için yarışma dışı bırakılmıştır.

Jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda ilk 3 dereceye layık eser bulunamamış; Jüri 3 adet mansiyon vermeyi kararlaştırmıştır.Buna göre;

1.Mansiyon ödülüne 080409-2 rumuzlu eseri ile Memhet Emre Mutlu,

2.Mansiyon ödülüne 191716 rumuzlu eseri ile Erhan Ay,

3.Mansiyon ödülüne 672493-002 rumuzlu eseri ile Tevfik Özüak değer bulunmuştur.

-----------------------------------
Aşağıdaki linkten açıklamayı görebilirsiniz.

::Bornova Belediyesi::

yusfull

🌱Yeni Üye🌱
yaaa koskoca belediye yarısma düzenlemissin ilk 3 derece cıkmadı diyo. 450 tane eserden nası derece cıkmıyo onu anlamadım. millletin emeğini zayi ettiler başka bişey değil. ne olursa olsun en azından mansiyon odulu verdiklerine derece verselerdi.

akılgrafikir

🌱Yeni Üye🌱
böyle yaparak insanı yarışmalardan soğutuyorlar. böyle yapabilecekleri aklıma geliyordu ama yok canım olmaz öyle şey diyordum ama gerçektende yapmışlar. yazık ya gerçekten o kadar eser arasından bari 2. 3. lük ödülü ver ne diyim. ama bunlar bence yarışmadan önce planladılar ödüller sadece mansiyon verilecek diye. yazık, kötü bi imaj oluşturdular artık gözümde kendilerine karşı.

raskalnikov85

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar ben 3 tane bi çok kişinin de onayını aldığım çok iddaalı çalışmalar yaptım...ve ümitliydim..ama sadece son gün gözden kaçırdığım bi sorun çıktı.fotoblok üzerine basmadım ve kabul edilmeyenlerin bi çoğuda bu nedenden ötürü kabul edilmedi...ben bornovadayım kesinlikle ilgisiz bi sistem..danışacağınız kimse yok. ve fotoblok tanesi 20 tl 3 tanesi 80 eder.yazık değilmi .ben öğrenciyim.bildiğiniz baskıdan bi farkı yok..bence rezalet bi yarışmaydı. yazıklar olsun .kabul görmücekseydi başta söyleyebilirlerdi..kesinşikle almayınız diye.yani hüsran ve rezillik

efe35

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar ben 3 tane bi çok kişinin de onayını aldığım çok iddaalı çalışmalar yaptım...ve ümitliydim..ama sadece son gün gözden kaçırdığım bi sorun çıktı.fotoblok üzerine basmadım ve kabul edilmeyenlerin bi çoğuda bu nedenden ötürü kabul edilmedi...ben bornovadayım kesinlikle ilgisiz bi sistem..danışacağınız kimse yok. ve fotoblok tanesi 20 tl 3 tanesi 80 eder.yazık değilmi .ben öğrenciyim.bildiğiniz baskıdan bi farkı yok..bence rezalet bi yarışmaydı. yazıklar olsun .kabul görmücekseydi başta söyleyebilirlerdi..kesinşikle almayınız diye.yani hüsran ve rezillik

Ben çalışmalarımı elden teslim etmiştim.. Fotoblok üzerine vermedim.. A4 ebatında parlak kağıda dijital baskı yaparak verdim. Özellikle de teslim sırasında sordum.. olsada olur olmasa da demişlerdi.. Yani bunun eleme konusu olacağını zannetmiyorum.. Rumuzu yanlış yere yazmak vs gibi sebeplerden olabilir eleme..

Ama her neyse.. Onca eser içinden 1,2,3cü seçilememesi üzücü... Ne demek layık eser bulunamadı.. ne geçiyor seçici kişilerin aklından... layık eser bulunamadı demek onca çalışmaya saygısızlıktır.. doyumsuzluktur. Mutlaka bir çalışma en iyi dir.. 2cidir.. 3cüdür.. kazanır.. ama kullanılmaz ayrı konu.. bu hakları zaten sabitti..

Yok yarışma yapmasınlar bence.. Akıllarından ne geçiyorsa birinciliğe layık. gidip çizdirsinler ...

raskalnikov85

🌱Yeni Üye🌱
ben logoları son gün verdim ve şartnamede ki ibarelerde de olduğu gibi fotoblok tan bahsettiler.ve bana denilen bu- biz alırız ama kabul görmeyebilir.ve bi çok kişi de böyle yaptı çevremde fotobloksuz yani...onca kabul edilmeyenlerin sadece rumuzlandırmada hata yaptıgını inan sanmıyorum..153 adet yai bu :S

raskalnikov85

🌱Yeni Üye🌱
peki beyler bunlar tekrar mı yapacaklar şimdi yarışmayı ne olacak:S

efe35

🌱Yeni Üye🌱
Logo fotoblok a basılsa ne olur basılmasa ne olur. ? Bornova belediyesinin amacı kuruma yeni logo bulmak değilmi.. ? bu nasıl bir kuralcılık içinde boğulmaktır. ?

Ben bir yarışma düzenliyorum. Örneğin koşu yarışması.. Amacım en iyi koşucuyu seçmek.. Ama şartları belirtiyorum.. spor ayakkabı giyilecek, mavi şort, beyaz bilmemne.. vs vs. Sonra yarışma zamanı geliyor. Ben ayyakabı ile gelenleri kırmızı şort giyenleri çıkarıyorum. Geriye kalan 10 kişiyi koşturuyorum. yarış bitiyor..
birinci, 2ci 3cü olanlara diyorum ki valla ben sizin derecelerinizi beğenmedim.. hiçbiriniz birinci 2ci ve 3cü olamadınız.. alın size mansiyon..

Ne istiyorum ben.? Dünya rekorumu kırsınlar.. ? Belki de o şort rengini kırmızı olduğu için elediğim yarışmacılardan biri dünya rekoru kıracaktı..

Dünya rekoru kıracak bir koşucu arıyorsam benim yarışma ile işim ne.. Zaten kendini kanıtlamış bir sürü rekortmen var.. gider onları toplar koştururdum...

Yazık.. çok yazık.. hevesler böyle kırılıyor emekler böyle harcanıyor canım ülkemde..

Bornova belediyesine bu fikirlerimi belirten bir mesaj yazdım.. kayle alınacağını zannetmiyorum ama yazdım yine de..

raskalnikov85

🌱Yeni Üye🌱
çok haklısın kardeşim kesinlikle fotoblok un bağlayıcı hiç bir şeyi yok...jüri ( ki kendileri çok artist mevkilerde ya) bence fazlasıyla yüksek uçmuş ve gelen geçeni ezmiş.ama unutmasınlarki bu herşeyden önce kümülatif ve iyiniyetli bir yarışma..bornova belediyesi bu yaptıklarıyla tamamen ticarethane yanını yansıtmıştır.bravo cidden bunca stres sıkıntı için

isbasdas

🌱Yeni Üye🌱
birisi ben çok iyi yaptım alırım diyodu, almış hakkaten.
bence onun bu laubaliği yanında belediyenin yaptığı az bile.
her ikisi de saygısızlık. geçmiş olsun herkese, katılanlara...

televizyon kafa

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar merhaba;

cok fazla uzatmak ıstemıyorum.yarısmaya katılanlar arasında yer alıyordum.maalesef cok fazla uzuldum.(bornova beledıyesı ıcın) bızlerın calısma zamanımızın ve azda olsa cebımızden cıkanların karsılıgını kım verecek."dereceye gıren calısma yok!" dıyerek mı...yazık...

Selamlar saygılar

lucasgursaka

🏆Pro Tasarımcı🏆
Arkadaşlar :D şunu anlamıyorum para verdiniz tamam :D bizde verdik yani ama verirken bi durum yoktu kaybedincemi emeklerimiz karşılıksız çıktı :D :D oldu ...
:D gitti benim 20 lira şimdi boşuna ben üzülüyormuyum tabiki hayır :D:D:D:D

redeath333

🏆Pro Tasarımcı🏆
birde çağdaş ve geleceğe dönük bir logo yapıp göndermiştim..
meğer hepsi yalanmış,bornova belediyesi ayıp etti vala.

TC3D Graphic Design

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
t.me
Diğer yarışmalar gibi "1. 2. beyenmedik, sadece 3. ye ödül veriyoruz" demezler herhalde,
başımıza sık sık gelmeye başladı çünkü böyle şeyler...

Nasılsınız arkadaşlar artık böyle ödül sistemi 1i ve2. seçmiyorlar, diyordum ki!
artık üçüncüyede ödül vermiyorlar,
iyiki katılmak için kendimi kasmamışım.

raskalnikov85

🌱Yeni Üye🌱
birisi ben çok iyi yaptım alırım diyodu, almış hakkaten.
bence onun bu laubaliği yanında belediyenin yaptığı az bile.
her ikisi de saygısızlık. geçmiş olsun herkese, katılanlara...

men ederim kardeş seni..az çok iy ve kötü kıstaslarından bi haberim.çünkü iddalı bi çalışma verdiğimi ben söyledim..sadece iyi fikir buldum ve bunu iyi bi şekilde corel de yansıttım ve bu sadece benim fikrim değil çevremdeki bir çok grafiker arkadaşımın önerisini aldım.ayrıca benim verdiklerim kabul bile görmedi.fotoblok saçmalacası yüzünden bilmem anlıyormusun...sen hiç yaptıgın bişeye gerçekten iyi oldu demezmisin.. hıh bu yatıgımda orjinal sade ve gayet iyi bi grafik dili olan çalışmaydı.sayet belediye tekrar açar diye vermicem bunu siteye..

isbasdas

🌱Yeni Üye🌱
dostum senin şartnameyi iyi okuman gerekirdi. fotoblok demişler saçma demişsin,
biz salakmıydık gittik fotoblok için uğraşmışız, sen bu şartı hem yerine getirmeyip bizi enayi yerine koyacaksın, hem de belediyeyi işgüzarlıkla suçlayacaksın.
fiyat veriyosun 20 ile 3 ü çarpıp 80 lira nerden bulayım öğrenciyim demişsin.üstelik bornovadasın ve öğrencisin anladığım kadarıyla. ben üniversitenin yakınında bi yerden 3 adet fotoblok baskı yaptım 21 lira ödedim.
ayrıca iyi çalışma yapmış olabilirsin, takdir ediyorum kendine güvenini; ama kalkıp ta bunu ifade ederken yazdığıklarına dikkat etmezsen başkalarına nasıl saygısızlık ettiğini anlaman zor olur.
emin ol herkes çok güzel şeyler yaptı, herkes te çevresinden onay aldı. senden farklı değil kimse. belediyenin sana haksızlık yaptığını düşünüyosun ama sen farkında değilsin ki en büyük haksızlığı sen diğer yarışmacılara yapmışsın.
umarım çalışman hakettiğini alır. kolay gelsin...

mgyknt

🏆Pro Tasarımcı🏆
anlaşılan baya fantastik olaylar dönmüş. üzüldüm katılanlar adına.
yarışmayı düzenleyen belediye görevlisi oğluna o civarda bir copy center açmış olmalı.

tr(b)

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba arkadaşlar, yarışmaya bende katılmıştım. Bu yarışmanın şart namesinin eksik düzenlendiğini düşünüyorum.

Aşağıdaki detaylar amatör tasarımcılar için neyi ifade adebilir. "standart logo sunumu " dan neyi kastetdiğinizi bir resimle anlatmalısınız ki herkes doğru çalışmayı yapsın.

Fotoblok meselesine hiç girmiyorum. :party: anlayın :smile:

Eserler, A4 çıkış üzerinde, standart logo sunumu şeklinde (üst ortada büyük, alt bölümde küçük (2,5 x 2,5) uygulamaları, renkli ve siyah/beyaz yan yana) hazırlanıp fotoblok ve benzeri hafif board üzerine sıvanmış olarak teslim edilecektir. Ayrıca Adobe Illustrator,Adobe Photoshop FreeHand ya da CorelDraw programlarından biri ile hazırlanmış belge olarak her bir çalışmanın JPEG versiyonları ile birlikte CD ortamında sunulacaktır. Tasarımcı, eserde kullandığı unsurların anlamını yarım sayfayı (A4) geçmeyecek şekilde yazıyla açıklayacak ve CD ile birlikte sunacaktır.

Öncelikle şartnameyi düzgün hazırlasınlar yarışmayı sonra yapsınlar amatörlerin şevkini kırmasınlar.