Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

uhu

🌱Yeni Üye🌱
Öncelikle sizler olmasanız inanın bizler cahil kalacagız. Cahilligimi bagışlayın yeni başlayan biri olarak bir broşür yapmak istiyorum ve kapak iki kırım ve katlandığında A4 boyutunda olacak. İç sayfada A3 tek kırım olacak.
şimdi;
kapak kağıt ölçüsü tam olarak nedir? standart bir ölçü varmıdır? yoksa, fire çok mu olur? standart kağıt yoksa içe katlanacak sayfa ne ölçüde olacak?
Bu broşür kapağı için ne ölçüde kagıt hesaplamam gerekir?

Birde corelde iki farklı ebadı bir projede nasıl tasarlarım?

ousia.essentia

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar merhaba,
Konu kağıt olduğu için sizen bir konuda yardım isteyeceğim. Aktüel Dergisi'nin kağıt cinsi ve gramajı hakkında bilgisi olan varsa eğer, yardımcı olursa çok sevinirim.

İyi çalışmalar
Teşekkürler

clansman

🌱Yeni Üye🌱
çok güzel bir paylaşım acaba bu kağıt türlerine göre hazır şablonlar yapılabilinirmi işte traş payı çalışma alanı vs gibi hazır şablon tasarımcı bunun içine çalışmasını yapsın :D

dinosaur

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.erdalakyol.com
ufukdural, verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. Küçük bir hatırlatmaya kızmazsın inşallah. İki nokta değil. üç yada bir nokta. Cümle sonlarında. Ok?
h.salma, bu işte yeni olduğun belli. Büyük bir olasılıkla da İstanbul'da çalışıyorsun. Adı üzerinde, tasarımcı, işe başlamadan kesin emir olmadıktan sonra kağıda göre işin boyutlarını ayarlar. Yani fire durumları için bir kaç milimetre ya da santim. Yukardaki yorumlarda da söylendiği gibi her kağıdın boyayı kabul edişi farklıdır. Kırımlarda bile çatlama yapmaması için bunu düşünmek gerekir. İyi bir tasarımcının kağıt özellikleri dahil reprodüksiyon ve baskı aşamalarını çok iyi bilmesi gerekir. Türkiye'de bu nedenle binlerce yanlış baskılı kağıt çöpe gitmektedir. Genelde kağıdın yurtdışından geldiğini düşünürsek her bakımdan zarar demektir. Doğaya da yazık, paraya da. Bunun suçu sen ve senin gibi düşünen grafiker yenisi kardeşlerimde değil. Bunun suçu az paraya çok iş yaptırmak isteyen cahil işverenlerde. Aslında oturup adam gibi düşünseler konusunda uzman, deneyimli bir grafikere vereceği parayla daha büyük paraları riske atmayacaklarını anlayabilirler. Önerilere itiraz etmeden önce düşünmek, pay çıkarmak, bilgi sahibi olmak seni bir adım ileriye götürür. Bu kafayla kuşkusuz benim söylediklerime de kızarsın sen.

g.ecglr

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Teşekkürler :wink:
:artipuan:

cagriktk

🏅Acemi Tasarımcı🏅
güzel paylaşım teşekkürler.

Beyyine

🌱Yeni Üye🌱
Merhabalar;

A5 boyutundaki kitap sayfalarının mizanpajını hazırlıyorum.Bu sayfalar için traş payı bırakmamız gerekiyor mu?Biraz bilgi verip yardımcı olursanız sevinirim.