Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

kaliteli export

batmanli_72

🌱Yeni Üye🌱
Degerli ustadlar izledigim divx filmleri ornegin cok kaliteli ve tatmin edici
fakat keni sony z5e ile cektigim cok kaliteli goruntuleri normal bir divx film kalitesinde ve boyutu da ortalama 700 mb olmak sartiyla edius ta export yapma sansim varmi aksi taktirde mpeg2 olarak export yapiuyorum ve kalitesi beni hicte tatmin etmiyor normal ham cakim kalitesinin nerdeyse 3 te 1 buna beni cok uzuyor oyle bir kamerayla oyle bir sonuc gercekten husran

poyrazhan abi ozellikle senin bu konuda yardimci olabilecegine inaniyorum simdiden yardimlarin icin tesekkurler.

MIY1988

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Ben de .mts formatında çekiyorum ama gel gelelim aynı çekim kalitesinde export hala alamıyorum.Kanallar nasıl alıyor şaşırıyorum. : - S

Yahu Full HD1080"p" çekiyorsun,exportta ise %25 dahi düşmesin istiyorsun.Kesin bir yolu,çözümü nedir,ben de merak ediyorum.

poyrazhan55

🏆Pro Tasarımcı🏆
Degerli ustadlar izledigim divx filmleri ornegin cok kaliteli ve tatmin edici
fakat keni sony z5e ile cektigim cok kaliteli goruntuleri normal bir divx film kalitesinde ve boyutu da ortalama 700 mb olmak sartiyla edius ta export yapma sansim varmi aksi taktirde mpeg2 olarak export yapiuyorum ve kalitesi beni hicte tatmin etmiyor normal ham cakim kalitesinin nerdeyse 3 te 1 buna beni cok uzuyor oyle bir kamerayla oyle bir sonuc gercekten husran

poyrazhan abi ozellikle senin bu konuda yardimci olabilecegine inaniyorum simdiden yardimlarin icin tesekkurler.

öncelikle bu dediğin codeklerle alakalı yani ediusda bildiğin film kalitesinde bir export alman mümkün değil, ama eğer asıl amacın boyut ise wmv. uzantılı olarak avi bir görüntüyü 10/1 oranında küçültürsün. hatta export etmeden önce görüntünün color corection'ı ile biraz yumuşatmaya çalış renklerini eminim daha göze hoş gelecektir elde ettiğin görüntü. film sektöründe değişik formatlarda export alınır mesela mpg4 yada mkv. ama edius malesef bunları desteklemiyor.
en azından fikir sahibi olabileceğini umuyorum. ama edius 6 da bu sorunun olmayacağını duydum.

MIY1988

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Ayrıca EDIUS 5'te nedense export edilebilecek en büyük video boyutu 720X486 : -( Oysa 1920X1080'lerde şu an standart boyutlar.EDIUS 6'nın bu boyutları desteklemesi lâzım.

FotoSeçek

🌱Yeni Üye🌱
benimde buyna benzer bir sorunum var benimde yaptığım kayıtları izleyince ekranın sağında solunda gözü rahatsız edecek şekilde boşluk bırakıyor konu açtım bilenler yardım ederse sevinirim :)

demirhanca

Boardcast Design
🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.buyuksehirfirmalari.com
Export Ettiğiniz Kart Çok Önemli Ben Bir Televizyoncu Olarak Hiç Bir Şekilde Kalite Düşmesi Yaşamıyorum...

poyrazhan55

🏆Pro Tasarımcı🏆
Ayrıca EDIUS 5'te nedense export edilebilecek en büyük video boyutu 720X486 : -( Oysa 1920X1080'lerde şu an standart boyutlar.EDIUS 6'nın bu boyutları desteklemesi lâzım.

eğer full HD ÇEKTİĞİN BİR GÖRÜNTÜ VARSA VE SENİN EKRAN KARTINDA BUNA UYUMLUYSA BAK SEN O ZAMAN EDİUSTA ÇÖZÜNÜRLÜK DESTEKLİYORMU DESTEKLEMİYORMU.
HATTA EDİUS PANASONİC FİRMASININ P2 KARTLARI(kameranın görüntüyü kaydettiği kartlar 80gb a kadar kayıt alabilen kartlar) İLE SONY FİRMASININ XD CAM FORMATLARINI BİLE DESTEKLİYOR HATTA XDCAM I ŞU AN DESTEKLEYEN BİRKAÇ PROGRAmdan birisi edius

Grafisayar

🌱Yeni Üye🌱

Bu edius ile ilgili bir problem değil arkadaşım seninle ilgili :)

720*486 boyutlarında proje açıp içine hd 1920*1080 görüntü atıyorsun sonrada ediustan bunu çevirmesini istiyorsun :)

Yanlış proje açmassan sorun kendiliğinden çözülmüş olur :)

Grafisayar

🌱Yeni Üye🌱
benimde buyna benzer bir sorunum var benimde yaptığım kayıtları izleyince ekranın sağında solunda gözü rahatsız edecek şekilde boşluk bırakıyor konu açtım bilenler yardım ederse sevinirim :)

Sorunun projenle ilgili yanlış projede açıyorsun edius'u doğru projede çalıştığında sorun yaşamassın..