Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Karakter stillerini nasıl kaydedebilirim?

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
Illustrator CS4'te bir belge karakter stilini (Character Style) diğer belgede de kullanmak istiyorum. Karakter stilini diğer belgelere nasıl aktarabilirim?

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Yazı eğer konvertli değilse yazıyı seçebilir ve uygulamak istediğin yazının üstüne Eyedroopper (kısa yolu I) ile uygulama yapabilirsin ama söylemek istediğin bumuydu bilmiyorum.

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
Cevap için teşekkürler fakat bu değildi. Oluşturduğum karakter stilleri var. Ben bu karakter stillerini preset ya da benzeri bir dosyasına aktarmak, sonra da her hangi bir bilgisayarda AI'de herhangi bir dökümanda kullanmak istiyorum.

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Önceki konulardan şöyle bir yanıt buldum..Eğer bahsettiğin buysa?

Bir şekil çizdikten sonra, window'dan symbol paletini açarız. Bu palete çizdiğimiz şekli sürüyerek bırakırız, karşımza gelen panelde isteğe bağlı olarak çizimimize bir isim veririz. Böylelikle bir symbol elde etmiş oluruz. Sonra bir alan açarız ve Tools panelinden "Symbol Sprayer Tool" aracımızı alıp alanın içinde sürükleri, çizipte symbol paneline attığımız şekil homojen olarak dağılır.

İkinci bir yol ise; yine bir şekil çizeriz bu çizdiğimiz şekli window'dan swatch panelini açıp oraya sürükleyip bırakırız. Böylelikle çizdiğimiz şekli bir renk gibi elde ederiz. sonra bir alan açarız ve alanın içine çizdiğimiz şekli renkmiş gibi veririz.

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
İlgilendiğin için teşekkürler ama bunlar değil malesef. Karakter stillerini bilen ve kullanan birileri yardımcı olabilir sanırım.

instinct

🌱Yeni Üye🌱
Template yöntemi bence işine yarar. önce boş bir sayfa açıp karakter stillerini oluştur. sonrada save as tamplate yapıp kaydet daha sonra yeni bir sayfa açarken sürekli new tamplate i kullan kaydettiğin boş tamplate sayfası karakter sitillerini her açtığında karşına çıkarır.

sinan_ad

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bahsettiğin şey bildiğim kadarıyla illustrator'de yok. freehand'de bu olay çok kolay ama bu programda ben de bulamadım.

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
Template yöntemi bence işine yarar. önce boş bir sayfa açıp karakter stillerini oluştur. sonrada save as tamplate yapıp kaydet daha sonra yeni bir sayfa açarken sürekli new tamplate i kullan kaydettiğin boş tamplate sayfası karakter sitillerini her açtığında karşına çıkarır.
İyi fikir, teşekkürler. Fakat yine de tam çözüm değil, böyle basit bir özelliğin Illustrator gibi bir yazılımda olmaması da ilginç.

Unicorn Design

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.unicorndesignstudio.com
dostum window menüsünün en altında type var oradan character style ve paragraph style'i menülerini aç. Sanırım aradığın şey bu olsa gerek.

ADAMINbiri

🌟Usta Tasarımcı🌟
Belgende Karakter stillerini filan oluşturduktan sonra, belgeni normal ai belgesi olarak kaydet... Daha sonra yeni belgeni açtığında Window/type/Character Stiyles'i aç, üst sağ oktan "Load Character Stiyles" de, az önce kaydettiğin belgeyi seç, Oraya kaydettiğin bütün stiller, yeni belgeye gelecektir....

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
:) indesign'dan bahsediyor olmayasanız. illustrator'de ""character style"" diye birşey yok.

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
hmm. az önce biraz erken konuşmuşum, hakikaten ai de de varmış karakter style... özürlerimle...

sorunuzun cevabına gelince, aynı ID deki gibi yapılıyor, character styles penceresinde sağ üst tarafta küçük bir sekmecik var, oraya tıklayın, load character style dan, önceki style yaptığınız belgeyi seçin. kolay gelsin...

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
gerek duymadığım şeyleri kullanmadığım için bilmiyor olabilirim, ""eye dropper"" varken bi rçok kullanıcı style kullanmaz... style gerektiren çoklu sayfalı işleri ID de yapmayı tercih ediyorum. Ayrıca cs2 konferansında illustrator'de CStyle olmadığını söylemişti adobe yetkilileri, o bilgiyle direk cevap verdiğim için sonra araştırma gereği duydum ve olduğunu duyunca da bunu belirttim...Anladığım kadarı ile sonraki sürümlerde eklenmiş ya da tanıtımda yanlış söylenmiş... Ama dediğim gibi gerek görmediğimden şu an cs4 kullandığım halde bende bunu ancak bu etiket sayesinde öğrenebildim.

bunun üzerine yorum yapmak sizin karakter yapınızla alakalı ki bu beni ilgilendirmez...

Ancak,
kulağınıza küpe bir iki ayrıntı vereyim;
program bilgisi grafikerliğin kanıtı değildir...
ve bu kafayı değiştirmenizi tavsiye ederim...
yoksa sizden grafiker değil sadece operatör olur. ki sorun değil. operatörler de sektörümüz için oldukça değerli ve gereklidirler.

Son düzenleme:

Unicorn Design

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.unicorndesignstudio.com
gerek duymadığım şeyleri kullanmadığım için bilmiyor olabilirim, ""eye dropper"" varken bi rçok kullanıcı style kullanmaz... style gerektiren çoklu sayfalı işleri ID de yapmayı tercih ediyorum. Ayrıca cs2 konferansında illustrator'de CStyle olmadığını söylemişti adobe yetkilileri, o bilgiyle direk cevap verdiğim için sonra araştırma gereği duydum ve olduğunu duyunca da bunu belirttim...Anladığım kadarı ile sonraki sürümlerde eklenmiş ya da tanıtımda yanlış söylenmiş... Ama dediğim gibi gerek görmediğimden şu an cs4 kullandığım halde bende bunu ancak bu etiket sayesinde öğrenebildim.

bunun üzerine yorum yapmak sizin karakter yapınızla alakalı ki bu beni ilgilendirmez...

Ancak,
kulağınıza küpe bir iki ayrıntı vereyim;
program bilgisi grafikerliğin kanıtı değildir...
ve bu kafayı değiştirmenizi tavsiye ederim...
yoksa sizden grafiker değil sadece operatör olur. ki sorun değil. operatörler de sektörümüz için oldukça değerli ve gereklidirler.

:d edebiyat yaptığın kadar ile iş yapabiliyormusun acaba :d neyse aldım öğütünü

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
benim yaptığım iş, sizi ilgilendirmez, tabi bir teklifiniz yoksa... bu tip sidik yarışları için doğru adres olmadığımı bilmenizde fayda var. ayrıca sizden hoşlanmadım. senli benli konuşmasanız daha iyi olacak...