Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Katalog Tasarimi Ornek Sayfalar

zecekic

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
çok güzel çalışmalar e.s.

alptekinenes

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
çok güsel bi yakalama yapmışsın halı deyip geçmemek en önemlsi tabi. kullanım ve desing güsel olmuş tasarım bakımından gayet ifade edebiliyor kendisini . güsel bi çalışma tabi ama geliştirebilirsin daha da görsellik katılabilir ama güsel beğendim ellerine emeğine sağlık arkadaşım!!!

gknkvlmz

🌱Yeni Üye🌱
çok hoş bitasarım olmus bilader ellerine sağlık

graffiti82

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
yorumları yazıp yazıp siliyorum... çok iyi bir çalışma...

usta eller parlıyor.....

ismaildernek

🌱Yeni Üye🌱
gerçekten güzel çalışma bütün sayfalar birbirini tamamlıyor. emeğine sağlık

selin güzel

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Söylenecek laf yok. Tek kelimeyle MUHTEŞEM bir çalışma. Ellerinize sağlık

esfer

🌱Yeni Üye🌱
çok beğendim...emeğinize ve ilhamınıza sağlık....

irm.art

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
çok beğendim renkler düzenleme harika emeğine sağlık

madnes1

🌱Yeni Üye🌱
Haddim olmayarak ve yüksek müsadenizle "kral çıplak" demek istiyorum. Ya tamamen çıplak olmasada gömleğini giymeyi unutmuş demek belkide tam yerine oturacak.
Çalışmanıza bakıldığında görsel anlamda etkilenmemek elde değil. Özelllikle renklerin kullanımı göz alıcı. Ben olaya daha farklı bir pencereden bakmak istiyorum.
Eğer ben bu halı firmasının bir bayisi olsam (bu arada farklı bir markanın halı bayiliğini yapmaktayım:)); kataloğu ilk elime aldığımda ciddi bir hayal kırıklığına uğrardım. Çünkü herşeyden önce kapaktaki manken fotoğrafı çok radikal. Müşteri kitlesi itibariyle tüm toplumu hedef almakta olan bir firmanın yüzü olabilmek, kataloğunda kapak olabilmek adına bu kızımız biraz marjinal olmuş. Yine örneğin ikinci sayfayı baz alırsak; en çok göze batan öge; yeşil gözlü hanımefendinin sayfaya muhteşem yerleşimi oluyor. Devamında tüm sayfalarda satılması planlanan üründen daha fazla sayıda ve oranda diğer imajlara aksesuarlara yer verilmiş. Bu durum ütopik bir tasarım yaptığınızda, bir yarışmaya katıldığınızda çok ilgi görür. Fakat iş uygulamaya geldiğinde, bu ürünü satacak kişi kataloğu eline alıpta müşterisine sunmak istediğinde iş değişir. Müşteri çok fazla oyalanmadan, sayfayı ilk çevirişnde halı desenlerini görmek ister. Hatta mümkünse sadece halı görmek, birkaç farklı halıyı yanyana kıyaslayabilmek ister.
Bir halı mağazası olan biri olarak bence, bir halı kataloğunda bulunması gerekn en önemli şeyler şunlardır. :

1: Halı görselleri, renk-ton itibariyle gerçeğine yaklaştırılmaya çalışılmalı : Çünkü halı satıcısının katalogtan sattığı halılarla ilgili yaşadığı en büyük sıkıntı, katalog ve gerçek halı renk-tonlarının biribirinden -özellikle açıklık koyuluk konusunda- farklılık göstermesidir.
2: Genel itibariyle kullanılan insan görselleri toplumun büyük çoğunluğu tarafından kabul görmeli. Saçları mükemmel yapılmış ve bence gerçekten çok marjinal ve iyi bir çizigisi olan bu kızımız, belli bir kesime hitap etsede toplumun geneline hitap etmemektedir.
3:Sayfayı çevirdiğimizde müşteriye "yokyok şişelerin altındaki küçük resimler varya hani, işte mevcut halının renkleri bunlar vs.." gibi ayrıntı bilgi vermek zorunda kalınmamalı. Tam tersine müşteri sayfayı çevirdiğinde en önemli olan görsel, yani halılar, müşterinin gözüne girmeli. (tabir sert oldu kusura bakmayın)
4:Çok janjanlı malzemeyele basılmamalı, hatta broşür kıvamında olmalıki maliyet düşsün. Her bayiye 10-15 adet değilde 1000 lerce adette verilebilmeli ki bu sayede bayilerde müşterilerine karşı "hanımefendi kusura bakmayın katalog veremiyoruz sayılı bunlar....vs" mahcubiyetine düşmemeli.
5: Özellikle hav yüksekliği-iplik özelliği farklı olan halılarda, (uzun ipli halılar diyeyim daha kolay anlaşılsın) detay fotoğraf olmalı.

Herşeyin sonunda özellikle belirtmek isterimki, ben bir uzman değilim. Sadece kataloğunuzu tebrik ederken bir yandanda olumsuz gördüğüm yerleri söylemek istedim. Bu doğrular sadece benim kendi doğrularımdır ve sizi kesinlikle bağlamak zorunda değildir. Düşüncelerimi yansıtmak istedim sadece.
Öz cümle " Genel anlamda muhteşem bir ambiyansa sahip kataloğunuz. Fakat kullanım açısından değerlendirdiğimizde aynı muhteşemliğe sahip değil maalesef."
Başarılar dilerim........ saygılar.

alptekin82

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Acıklama mahiyetinde, kesinlikle ukalalik yaptigimi sanma;

Haddim olmayarak ve yüksek müsadenizle "kral çıplak" demek istiyorum. Ya tamamen çıplak olmasada gömleğini giymeyi unutmuş demek belkide tam yerine oturacak.
Çalışmanıza bakıldığında görsel anlamda etkilenmemek elde değil. Özelllikle renklerin kullanımı göz alıcı. Ben olaya daha farklı bir pencereden bakmak istiyorum.
Eğer ben bu halı firmasının bir bayisi olsam (bu arada farklı bir markanın halı bayiliğini yapmaktayım:)); kataloğu ilk elime aldığımda ciddi bir hayal kırıklığına uğrardım. Çünkü herşeyden önce kapaktaki manken fotoğrafı çok radikal. Müşteri kitlesi itibariyle tüm toplumu hedef almakta olan bir firmanın yüzü olabilmek, kataloğunda kapak olabilmek adına bu kızımız biraz marjinal olmuş. Yine örneğin ikinci sayfayı baz alırsak; en çok göze batan öge; yeşil gözlü hanımefendinin sayfaya muhteşem yerleşimi oluyor. Devamında tüm sayfalarda satılması planlanan üründen daha fazla sayıda ve oranda diğer imajlara aksesuarlara yer verilmiş. Bu durum ütopik bir tasarım yaptığınızda, bir yarışmaya katıldığınızda çok ilgi görür. Fakat iş uygulamaya geldiğinde, bu ürünü satacak kişi kataloğu eline alıpta müşterisine sunmak istediğinde iş değişir. Müşteri çok fazla oyalanmadan, sayfayı ilk çevirişnde halı desenlerini görmek ister. Hatta mümkünse sadece halı görmek, birkaç farklı halıyı yanyana kıyaslayabilmek ister.
Bir halı mağazası olan biri olarak bence, bir halı kataloğunda bulunması gerekn en önemli şeyler şunlardır. :

1: Halı görselleri, renk-ton itibariyle gerçeğine yaklaştırılmaya çalışılmalı : Çünkü halı satıcısının katalogtan sattığı halılarla ilgili yaşadığı en büyük sıkıntı, katalog ve gerçek halı renk-tonlarının biribirinden -özellikle açıklık koyuluk konusunda- farklılık göstermesidir.
2: Genel itibariyle kullanılan insan görselleri toplumun büyük çoğunluğu tarafından kabul görmeli. Saçları mükemmel yapılmış ve bence gerçekten çok marjinal ve iyi bir çizigisi olan bu kızımız, belli bir kesime hitap etsede toplumun geneline hitap etmemektedir.
3:Sayfayı çevirdiğimizde müşteriye "yokyok şişelerin altındaki küçük resimler varya hani, işte mevcut halının renkleri bunlar vs.." gibi ayrıntı bilgi vermek zorunda kalınmamalı. Tam tersine müşteri sayfayı çevirdiğinde en önemli olan görsel, yani halılar, müşterinin gözüne girmeli. (tabir sert oldu kusura bakmayın)
4:Çok janjanlı malzemeyele basılmamalı, hatta broşür kıvamında olmalıki maliyet düşsün. Her bayiye 10-15 adet değilde 1000 lerce adette verilebilmeli ki bu sayede bayilerde müşterilerine karşı "hanımefendi kusura bakmayın katalog veremiyoruz sayılı bunlar....vs" mahcubiyetine düşmemeli.
5: Özellikle hav yüksekliği-iplik özelliği farklı olan halılarda, (uzun ipli halılar diyeyim daha kolay anlaşılsın) detay fotoğraf olmalı.

Herşeyin sonunda özellikle belirtmek isterimki, ben bir uzman değilim. Sadece kataloğunuzu tebrik ederken bir yandanda olumsuz gördüğüm yerleri söylemek istedim. Bu doğrular sadece benim kendi doğrularımdır ve sizi kesinlikle bağlamak zorunda değildir. Düşüncelerimi yansıtmak istedim sadece.
Öz cümle " Genel anlamda muhteşem bir ambiyansa sahip kataloğunuz. Fakat kullanım açısından değerlendirdiğimizde aynı muhteşemliğe sahip değil maalesef."
Başarılar dilerim........ saygılar.

Kardesim ilk once sunu soyleyeyim. Ana teması doğal formların halılara yansıması olarak düşünülmüş bir konsept yurt dışı kataloğudur. Bu yüzden bütün bilgiler ingilizce. Ve konsept degiştirilmeden 3 yıl kullanildi ve hala kullaniliyor. Bu katalog sayesinde Kaşmir Halı bağlandı ve Yurt dışı kataloğu hazırlandı. Yani hedef kitlenin ve ana fikrin ne olduğu anlaşılmıştır sanırım.

Birde bayanların çok önde olduğunu söylemişin. Şunu soyleyeyim bu dünyanın bir gerçeği kadın teması her zaman öndedir. Neden bu kadar önde olduğu burada anlatamiycam kadar uzun. Ayrıca katalokta bütün separörlerde halı renk uyumları göz önünde bulundurularak kadın imajı kullanılmıştır. Şunu da söylemeden geçemiycem kataloktaki bütün bayan görselleri Joseph Cartright'a aittir. Bu isim sana bi cagrisim yapmadiysa soyleyeyim Amerikanın en ünlü fotoğrafçılarından biridir. Müşterileri arasında Loreal, Logics, Elle,Ralp Lauren... gibi baba şirketler vardır.

Yorumun için teşekkür eder iyi günler dilerim...

Pınar Bozdemir

👑Efsanevi Grafiker👑
bencede çok başarılı bir çalışma..Eline gözüne beynine sağlık.

burcu

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
emeğinize sağlık kendime örnek aldığım bir çalışma.kolay gelsin herkese ii çalışmalar...

madnes1

🌱Yeni Üye🌱
alptekin bey, umarım yorumumla sizi incitmemişimdir.
Sadece fikirlerimi yansıttım. Yaptığınız ayrıntı açıklama için inceliğinize tekrar teşekkür ederim ve bir kez daha çalışmanızı kutlarım.
Maksadım ukalalık değildi. Sadece gkendi gördüğümü ve sadece kendimi bağlayan düşünceleri sizinle paylaşmak istemiştim. Saygılar....

maviada58

🌱Yeni Üye🌱
gerçekten çok hoş bi çalışma olmuş.tebrikler

tofanizm

🌱Yeni Üye🌱
Halıların tasarımına hayat vermiş gibisin...
Eline emeğine sağlık, çok beğendim

filizbalaban

🌱Yeni Üye🌱
valla harika olmus cok ebgendim hepsi ayri bir renk ayri bir uyum uiciersinde sadece kapak haric o biraz siritiyorr ;))) haricenn super tebrikler:))

aiDesign

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
500px.com
İlk bakıldığında karışık gibi görünse de ilgi çekici bir çalışma olmuş ve aslında her şey çok açık ve anlaşılır...
Eline sağlık arkadaşım güzel bir çalışma olmuş.

derux

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
hoş bir çalışma olmuş ellerine sağlık, ayrıca çekimlerde çok şık olmuş.