Bu kadar yorumu tek, tek okuduktan sonra maalesef yazma ihtiyacı hissettim. Öncelikle, insanların mesleğine dil uzatanları ve sinirlenince aşağılamaya çalışanları kınıyorum. Elbette insanlar öğrenmek isteyebilir. Hobi olarak bu işi yapmak isteyebilir. Buna hiçbir sözümüz yok, olamaz da.
Ama arkadaşlarımızın anlatmak istediği, grafikerlerin işi olan tasarımları, birileri kendi üzerine vazife alarak, bu işin erbablarından yardım istemesi de gerçekten yakışıksız. Hayatta başımıza bu tür davranışlar çok gelir;
"Şu programı bana da öğret de, düğün fotoğraflarımı basayım" veya
"Corel'in inceliklerini anlatsan da, okulumuza bir dergi çıkarsak" veya
"Photoshop'un hazır şablonlarını temin edebilirsem, imsakiye basacağım"...
Bunları soranların inanın hepsinin meslekleri var ve geçimlerini sağlıyorlar. Ama grafikerlerin mesleğine de el atmayı ihmal etmiyorlar. Bu konuyu buralara kadar sürüklemenin bir anlamı da yok. Arkadaşların da söylediği gibi herkes işini yaparsa, böyle düşük kaliteli tartışmalar da olmaz. Biz grafikerlerin paylaşım sitesi olan ve gerçekten güzel fikirlerin ortaya çıktığı sitemizde, anlamsız gerginlikler görmek istemiyoruz.
Zaten işi bilenler, anlatılanlardan veya yorumlardan yeterince yeni fikirler edinebiliyor. Bu nedenle mesleğimize dil uzatmak için buraya gelenleri tekrar kınıyorum.
Tüm meslaktaşlarımıza ve mesleğimize saygı gösterenlere sevgilerle...