Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Katalog yapımına yeni başlamak

Farquarto

🌱Yeni Üye🌱
yha herkes ayri telden calior harbi.bu bi iş bu bi meslek ben ona buna ogretcem die ogrenmiorum bu işi para kazanmak icin ogreniorum.bi inş. muhendisi gidip ona buna bina nasi yapilir die ogretmek icin deil o binayi dikip parasini almak icin ogrenior o işi bu da ayni hesap.
bakkal cocuqlar yesin die getirmior malzemeyi satip para kazamanmak icin ogrenmek isteyen gider acar kitabi okur araştirir yada kursa fln gider ogrenir bu bu kadar basit.

user82

🌟Usta Tasarımcı🌟
Neden bazı grafiker arkadaşlar başkalarının amatörce de olsa onların işi ile ilgilenmelerini kabul edemiyorlar.

Evet o çok bilmişçe grafikere git diyen arkadaşlar. Ben de öğretmenim. Bir dergi hazırlamamız gerekiyor. Ama paramız yok. Bedava yapacak mısınız yoksa biz bu işlerle biraz olsun ilgilenen bazı öğretmen arkadaşlarımıza (mesela bana) amatörce hazırlatacak mıyız?

yani şimdi bir inşaat müh. Arkadaş üstelik katalok yapacağım diyor ve sizde neden olmasın diyorsunuz. teknik detaylar vermişsiniz. kağıt ölçüleri falan. Eğer bir inşaat müh. bu verdiğiniz bilgilerle bir katalok yapabiliyorsa, kusura bakmayın bu mesleğe, uzmanlık vb. tanımlamalarını eklemeyin. Herkesizn bir şey yapmaya hakkı vardır. Yaparda. Ancak bir işin doğru ve hedefine ulaşacak en iyi şartlarda yapılması ve bu konuda yetişmiş elemanlarınolması kaçınılmazdır. Eğerki birileri meslek erbabı olmadan yapacağım diyorsa, bir kere şuun göze almış demektir. FArkında bile olmadan. Çıkabilecek herhangi bir yanlışın faturasının ödeyecek demektir. Tutki teknik olarak matbaadaki arkadaşların üstün gayretleri ile doğru bir şeyler çıktı. EE tasarım. grfaikere para vermeyeyim diye aslında hiç bir verim elde edemeyeceğin bir ürün çıkarmış olduğunun neden unuturlar.

Şahsım adına konuşuyorum. Bizler sizin mesleğinize ne kadar saygılıysak, lütfen sizde aynı saygıyı gösterin. Hele hele grafikerim deyip bu saygının gereksizliğini yazan arkadaşlarımı bir kez daha hangi meslekte bulunması gerektiğini bir daha gözden geçirmelerini rica ediyorum.

Öncelikle öğretmenimize cevap vereyim. Bakın sizler belki de en kutsal mesleklerden birinin fertlerisiniz. Hepimiz bir nevi sizin ellerinizde yetişiyoruz. Eğer sizler de böyle anlayışsızca davranacaksanız biz kimseye hiçbirşey anlatamayız. Evet paranız olmayabilir ama Türkiye'de bir gerçek var sayın hocam ne yazıkki okullarda giderlerin birçoğu şöyle yada böyle velilerden karşılanıyor. Bunu hiçbiriniz inkar edemessiniz. Ayrıca paranızın olmaması bir insanın işini,emeğini katletme hakkı vermez size. Burdaki tüm grafiker arkadaşlar bu mesleğin zorluklarını size anlatmaya kalksalar emin olun bu cümleleri sarfetmezdiniz. Bu kadar basit ve hakir görmeyin bu işi. Eline mouse alan, hiç baskı bilgisi olmadan nasılsa matbaada düzeltirim diyerek iş hazırlayan sayısız grafiker var. Burda hiç kimse size iş hazırlamayın demez. Bunun önüne geçmek ne yazıkki mümkün değil ama hiç kimsede size bedava emek harcamaz.Siz çocuklara bedava eğitim veriyormusunuz da bizlerden bedava hizmet bekliyorsunuz. Haberlerde çıkmıştı geçenlerde bir çocuğun koluna temizlik parasını yazan öğretmen. Kimse kusura bakmasın öğretmen dahi olsanız öncelikle saygılı olacaksınız. Paramız yok lafı bir bahaneden başka bişi değil bence.

Gelelim inşaat mühendisi arkadaşa. Siz neden çalıştığınız şirkete "bu işi bir matbaaya veya ajansa götürelim" teklifini sunmak yerine bir başka sektöre el atmaya çalışıyorsunuz. Oldu olucak yaralananları siz tedavi edin doktorlukta yapın yahut gidin gemi inşa edin, petrol çıkarın, uçak üretin. Nasılsa sorunca herşey öğreniliyor değil mi? Ne gerek var kafa yormaya. Yazık gerçekten yazık bu kadar insan uğraşıyor,emek veriyor ve herşey bu kadar basite inmiş. Ne diyeyim umarım herkes kendine gelir yakın zamanda

A.Volkan ÖZER

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Burası neresi ya ? Paylaşım sitesi değil mi ? Gerçekden çok iğrenç bi tablo şu insanı azarlama girişimleriniz. Adam altı üstü fikir alıp amatör bir çalışma yapmak istemiş. Belli ki bu yükümlülük çalıştığı yer tarafından üstüne verilmiş ki gördüğünüz üzere tekniker olmama rağmen benim de burda gezindiğimi ayrıca başka insanların da başka meslek gruplarından gelip buraya ufak tefek yardım istediğini .Çoğunuz sabit bir çalışma mantığına sahip olmadığından veya böyle bir tecrübe edinmediğinden İşverenin neler talep edebileceği hakkında en ufak bir fikre sahip değilsiniz. Mühendis arkadaşın suçu yok çalıştığı yerde cimrilik yapıp bu işi bu adamın üzerine yıkan insanlara hesap sorulmalı. Bakın forumda insanlar birbirlerine sürekli birşey soruyo adam benim alanımla ilgili bir soru sorduğunda direk cevabını elimden geldiğince veriyorum. Grafiker geliyo web tasarımı hakkında soru soruyo. Ver parasını yapalım mı diyeyim ben o insana ? e burası paylaşım sitesi ne anlamı kaldı soru sormasının ?

Her sorulan soruyu burda fırsata çevirme girişiminde bulunacak kadar aciz olmayalım... Evinde oturup klavye başında iş bekleyen insanlara da sözüm yok zaten.

user82

🌟Usta Tasarımcı🌟
Burası neresi ya ? Paylaşım sitesi değil mi ? Gerçekden çok iğrenç bi tablo şu insanı azarlama girişimleriniz. Adam altı üstü fikir alıp amatör bir çalışma yapmak istemiş. Belli ki bu yükümlülük çalıştığı yer tarafından üstüne verilmiş ki gördüğünüz üzere tekniker olmama rağmen benim de burda gezindiğimi ayrıca başka insanların da başka meslek gruplarından gelip buraya ufak tefek yardım istediğini .Çoğunuz sabit bir çalışma mantığına sahip olmadığından veya böyle bir tecrübe edinmediğinden İşverenin neler talep edebileceği hakkında en ufak bir fikre sahip değilsiniz. Mühendis arkadaşın suçu yok çalıştığı yerde cimrilik yapıp bu işi bu adamın üzerine yıkan insanlara hesap sorulmalı. Bakın forumda insanlar birbirlerine sürekli birşey soruyo adam benim alanımla ilgili bir soru sorduğunda direk cevabını elimden geldiğince veriyorum. Grafiker geliyo web tasarımı hakkında soru soruyo. Ver parasını yapalım mı diyeyim ben o insana ? e burası paylaşım sitesi ne anlamı kaldı soru sormasının ?

Her sorulan soruyu burda fırsata çevirme girişiminde bulunacak kadar aciz olmayalım... Evinde oturup klavye başında iş bekleyen insanlara da sözüm yok zaten.

Arkadaşım yanlış düşünceler içindesin birkez daha söylüyorum bu bir meslek aynı senin mesleğin gibi bir meslek. O mühendis arkadaş eğer işinde başarılıysa firmasınada bunu pekala anlatır. Burası bir paylaşım sitesi ama bak adı ne grafikerler.net yani grafikerlerin paylaşım sitesi. Aradaki farkı umarım anlamışsındır. Bu arada kimsenin çalışma mantığını eleştirmek senin üzerine vazife değil. Burda kimse senden az yada çok senden geri veya ileride değil. O halde sende kimseyi bununla yargılayamassın.

A.Volkan ÖZER

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Arkadaşım yanlış düşünceler içindesin birkez daha söylüyorum bu bir meslek aynı senin mesleğin gibi bir meslek. O mühendis arkadaş eğer işinde başarılıysa firmasınada bunu pekala anlatır. Burası bir paylaşım sitesi ama bak adı ne grafikerler.net yani grafikerlerin paylaşım sitesi. Aradaki farkı umarım anlamışsındır. Bu arada kimsenin çalışma mantığını eleştirmek senin üzerine vazife değil. Burda kimse senden az yada çok senden geri veya ileride değil. O halde sende kimseyi bununla yargılayamassın.

Senin üzerine de vazife olmayan benim ne söyleyip ne söyleyemeyeceğimi belirlemen. Senden mi öğrenicez neyi yorumlayıp neyi yorumlayamayacağımızı ... Derdiniz neyse bunu işini kaybetmemek için herşeyi yapan insanların üzerine yıkmayın. Sen de bu adamın sorduğu soruya cevap vermiyosan isteğini yorumlamak üzerine vazife değil... İşine bak. İnternet alemi burası paylaşım için bilgi edinmek için kullanılıyo senin gibi adamların klavyeden millete absürt yorumlar yapması için değil.

yha herkes ayri telden calior harbi.bu bi iş bu bi meslek ben ona buna ogretcem die ogrenmiorum bu işi para kazanmak icin ogreniorum.bi inş. muhendisi gidip ona buna bina nasi yapilir die ogretmek icin deil o binayi dikip parasini almak icin ogrenior o işi bu da ayni hesap.
bakkal cocuqlar yesin die getirmior malzemeyi satip para kazamanmak icin ogrenmek isteyen gider acar kitabi okur araştirir yada kursa fln gider ogrenir bu bu kadar basit.

Sen önce güzel Türkçemizi kullanmayı öğren ondan sonra başkalarına cevap yazma girişiminde bulun. Bizim alfabemizde q diye bi harf yok.

user82

🌟Usta Tasarımcı🌟
Senin üzerine de vazife olmayan benim ne söyleyip ne söyleyemeyeceğimi belirlemen. Senden mi öğrenicez neyi yorumlayıp neyi yorumlayamayacağımızı ... Derdiniz neyse bunu işini kaybetmemek için herşeyi yapan insanların üzerine yıkmayın. Sen de bu adamın sorduğu soruya cevap vermiyosan isteğini yorumlamak üzerine vazife değil... İşine bak. İnternet alemi burası paylaşım için bilgi edinmek için kullanılıyo senin gibi adamların klavyeden millete absürt yorumlar yapması için değil.

Arkadaşım sen bilgisayar teknisyenisin değilmi? Yani belli bir bir vasıfa sahip insansın değil mi? Eğer sen yada o mühendis arkadaş kendi işinizi en iyi şekilde yaptığınız halde katalog yapmayı bilmiyorsunuz diye işten çıkarılıyorsanız zaten orada durmanız anlamsız. Bir ikincisi eğer sen benim ve bu mesleği paylaşan insanların emekleriini bu kadar basite indirgiyorsan ben sana herşeyi söyleme hakkını bulurum. Bizim derdimiz sizin gibi anlayışsız kendini iş alemini çok iyi bildiğini sana insanlara cevabını vermek. Bu dünyada birtek sen çalışmıyorsun. Ben nasıl gidip inşaat projesi veya onun yaptığı işi yada senin yaptığın işi yapmıyorsam, bu A.Volkan Özer'in mesleği işidir diyorsam o arkadaşta sende bunu yapmak zorundasınız. Benim işyerim cimri,benim işyerim para vermez beni işten kovarlar vs. bunlar sudan bahaneler. Sana gene söylüyorum işin yap ki herkes işin yapsın. Yorumlarına da azıcık dikkat et.

A.Volkan ÖZER

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Arkadaşım sen bilgisayar teknisyenisin değilmi? Yani belli bir bir vasıfa sahip insansın değil mi? Eğer sen yada o mühendis arkadaş kendi işinizi en iyi şekilde yaptığınız halde katalog yapmayı bilmiyorsunuz diye işten çıkarılıyorsanız zaten orada durmanız anlamsız. Bir ikincisi eğer sen benim ve bu mesleği paylaşan insanların emekleriini bu kadar basite indirgiyorsan ben sana herşeyi söyleme hakkını bulurum. Bizim derdimiz sizin gibi anlayışsız kendini iş alemini çok iyi bildiğini sana insanlara cevabını vermek. Bu dünyada birtek sen çalışmıyorsun. Ben nasıl gidip inşaat projesi veya onun yaptığı işi yada senin yaptığın işi yapmıyorsam, bu A.Volkan Özer'in mesleği işidir diyorsam o arkadaşta sende bunu yapmak zorundasınız. Benim işyerim cimri,benim işyerim para vermez beni işten kovarlar vs. bunlar sudan bahaneler. Sana gene söylüyorum işin yap ki herkes işin yapsın. Yorumlarına da azıcık dikkat et.

Sanamı sorucam ben neye dikkat edip neye dikkat etmeyeceğimi tornavidacı arkadaş ? Sanamı kaldı burda beni yorumlamak ? Senin yaptığın işin 10 katını yaparım grafiker olmama rağmen . Ben biliyorum ki burda iki elimin parmağını geçmeyecek kadar grafiker denilebilecek insan var . Sen kendini nimetten mi sayıyosun ? Ben sana 1 - 2 tane örnek kişi göstereyim gerçek hayatta tanıdığım grafiker arkadaşlarımdan . Sonra yanlarına staj yapmaya yollayayım belki işi öğrenirde aç karnını doyurursun . Seviyesiz. Çok bi haltmışsınız gibi burda millete cafa satmayın sizin bildiklerinizi biz jöle diye kafamıza sürüyoruz.

Gökhan TEKİN

ARTniyetli
👑Efsanevi Grafiker👑
Sanamı sorucam ben neye dikkat edip neye dikkat etmeyeceğimi tornavidacı arkadaş ? Sanamı kaldı burda beni yorumlamak ? Senin yaptığın işin 10 katını yaparım grafiker olmama rağmen . Ben biliyorum ki burda iki elimin parmağını geçmeyecek kadar grafiker denilebilecek insan var . Sen kendini nimetten mi sayıyosun ? Ben sana 1 - 2 tane örnek kişi göstereyim gerçek hayatta tanıdığım grafiker arkadaşlarımdan . Sonra yanlarına staj yapmaya yollayayım belki işi öğrenirde aç karnını doyurursun . Seviyesiz. Çok bi haltmışsınız gibi burda millete cafa satmayın sizin bildiklerinizi biz jöle diye kafamıza sürüyoruz.

Uslubun bu sitede çok büyük önemi vardır, lütfen uslubunuzu düzeltin...

hilmicekic

🏅Acemi Tasarımcı🏅
user82 kerdeşim

ilk önce yapıcı eleştirilerinden dolayı sana teşekkür ederim.
Sana katılıyorum. Çünkü ben Ziraat Mühendislerinin, Arkeologların, Arıcılık fakültesi mezunlarının, Veterinerlerin.... kadrolu öğretmen olarak çalıştığı bir ülkede eğitim fakültesi mezunu olmama rağmen sözleşmeli sınıf öğretmenliği yapan birisiyim. Sizi onun için çok iyi anlarım.

Ama benim anlatmaya çalıştığım biz bu tasarım işini (düzenleme desek daha uygun olur) para kazanmak için değil, meslek olarak değil bir şekilde birileri tarafından üzerimize yüklendiği için yapıyoruz. Yoksa kim istemez sizin gibi değerli grafikerler dururken uğraşmayı. Bu sizin evde yeğeninize, çocuğunuza...ödevlerinde yardımcı olmanız gibi birşey.

O halde siz de bırakın onlara ders çalıştırmayı özel öğretmen tutun. Sizin işiniz değil ki o. O mesleği yapanlar var. Onların ekmeleriyle oynamayın!!! Şu anda bilmem kaçyüzbin öğretmen var işsiz. hem onlar da iş bulmuş olurlar.

Velilerden para toplama olayına gelince, Nedendir bilinmez hastanelerde milyarlarca dolar yolsuzluk yapılır kimse sesini çıkaramaz. Ama benim çaresiz okul müdürüm okulun sınıf öğretmeni olmadığı için sırf çocukların dersi boş geçmesin bari diye o çevreden işsiz bir sınıf öğretmenini okuluna çağırıp buna vereceği aylık 300-400 ytl yi bir şekilde sağdan soldan bulmaya çalışınca kıyametler kopar. Veya Bakanlık okula hizmetli göndermez. ama okulu da temiz tutun der. Çaresiz müdürüm mahalleden bir kadına aylık 200 ytl vererek okulu temizletir. Bu parrayı nasıl bulacağım diye uyuyamaz. Bunun için bir veliden 5 ytl alınca kıyamet kopar.

Bakanlık oy toplama için velilere "sakın para vermeyin" der. Bizlere de "okulun hiçbir eksiği olmasın" der. "Para" dersin "yok" der. Çaresiz öğretmenim bir veliden kızara bozara 5 ytl isteyince bütün gazetelere manşet olur.

Ve siz ve diğerleri de sırf bu söylemlerinden dolayı benim gibi binlerce öğretmenin o ilk gün heyecanını yok eder derslere girip çıkan bir ot heline getirirsiniz.

Doktor saat 3 dedi mi yazıhanesine gider. Hasta vıkını çıkaramaz. Çünkü doktor asabi adamdır yüz vermez ve hayatımız onun elindedir. Ama öğretmene gelince veliler aslan kesilir. Öğretmenim güleryüzlüdür çünkü.

TSK lojmanlarının, polis evlerinin yanından bile geçemeyiz ama öğretmenevleri amele kaynıyordur. Öğretmenler kalacak yer ararlar...

NEyse kardeşim siz bizlerin aşkını şevkini kırmaya devam edin. Bu sizlere yansıyacaktır bunu unutmayın. Sizin çocuklarınıza...

Verdiğiniz örnekle ise uç örneklerdir. Bunu samimiyetle söylüyorum o gibilerden az kaldı içiniz rahat olsun. Biz öğrencilerimizi çocuğumuz gibi sevmiyorsak namertiz.

Evet kardeşim. PARA yok. Size arkadaşlarımın görev yaptığı birkaç okulun ve gece yattıkları birkaç lojmanın fotoğrafını göndereceğim. Bakalım fikriniz değişecekm mi?

Umarım bakanlık sözleşmemi fesh etmez.

Öğretmenlik mesleğinin onurunu zedelediğim için tüm öğretmen arkadaşlardan özür dilerim

iyi çalışmalar

deryataca

🌱Yeni Üye🌱
gercekten konu ile ilgili faydalanabilecigim birseyler oldugunu düsünerek girdigim basliklarda hep hayal kirikligina ugruyorum ne yazk ki!

canndostt

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bu kadar yorumu tek, tek okuduktan sonra maalesef yazma ihtiyacı hissettim. Öncelikle, insanların mesleğine dil uzatanları ve sinirlenince aşağılamaya çalışanları kınıyorum. Elbette insanlar öğrenmek isteyebilir. Hobi olarak bu işi yapmak isteyebilir. Buna hiçbir sözümüz yok, olamaz da.
Ama arkadaşlarımızın anlatmak istediği, grafikerlerin işi olan tasarımları, birileri kendi üzerine vazife alarak, bu işin erbablarından yardım istemesi de gerçekten yakışıksız. Hayatta başımıza bu tür davranışlar çok gelir;
"Şu programı bana da öğret de, düğün fotoğraflarımı basayım" veya
"Corel'in inceliklerini anlatsan da, okulumuza bir dergi çıkarsak" veya
"Photoshop'un hazır şablonlarını temin edebilirsem, imsakiye basacağım"...
Bunları soranların inanın hepsinin meslekleri var ve geçimlerini sağlıyorlar. Ama grafikerlerin mesleğine de el atmayı ihmal etmiyorlar. Bu konuyu buralara kadar sürüklemenin bir anlamı da yok. Arkadaşların da söylediği gibi herkes işini yaparsa, böyle düşük kaliteli tartışmalar da olmaz. Biz grafikerlerin paylaşım sitesi olan ve gerçekten güzel fikirlerin ortaya çıktığı sitemizde, anlamsız gerginlikler görmek istemiyoruz.
Zaten işi bilenler, anlatılanlardan veya yorumlardan yeterince yeni fikirler edinebiliyor. Bu nedenle mesleğimize dil uzatmak için buraya gelenleri tekrar kınıyorum.
Tüm meslaktaşlarımıza ve mesleğimize saygı gösterenlere sevgilerle...

devildogs

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar yazılanları okudum ve türkiyenin kanayan yarasına bir kere daha şahit oldum. İlk olarak burda herkes kendine göre haklı fakat ince bir ayrıntı var bizim yaptımız grafikerlik işi herkes tarafından çok basit olarak algılanan ve meslekten sayılmayan bir hal almış durumda bunun tek sebebi ise herkesin bu işi yapmaya çalışması ve hazır materyellerden geçiyor. Bunun bir nevi asıl hatta en büyük sorumlusu biziz nedenmi biz kendi hazırladığımız şablonları grafiker arkadaşlarımızla paylaşmak için burayı açıyoruz . Bu işten anlamayan açık gözlü arkadaşlarımız birazcık photoshop bilgisi ile editleyerek para kazanıyor. Türkiye gibi bir yerde bu gayet normal insanların gözünü para bürümüş harcanan emek felan hepsi boş insanlar için. Zaten türkiyede grafikerlik bu yüzden hakettiği yerde değil. Fakat şöylede bir nokta var ben herzaman müşterilerime şunu söylerim benim emeğimin karşılığı bu fiyat yaptım işler ortada . Karar sana kalmış ve üzerine düşmem.

İnş. Müh. arkadaşıma gelince sana yardımcı olunabilir tamam arkadaşlarımın sinirini anlıyorum ve katılıyorum. Ama bunu kısıtlamamak gerekir herkes her işi yapmakta özgürdür. Benim tanıdığım bir çok insan var memurluğu bırakarak. oto tamircisi olan veya yine inşaatla amelelik yapan bir arkadaşım bile var şuanda ressamlık yapıyor ve işinde gerçekten çok iyi bunlar sadece bir kaç örnek benim tanıdığım canlı örnekler. Demek istediğim insanlar her işi yapabilir . Oyüzden eğer biz bu siteyi kurup ve bu siteye üye almaya başlamış isek burada paylaşım yapmamız gerekir . Bu sitenin asıl amacı budur zaten. Ben insanları mesleklerine göre yargılamam çünki yaptım işime bileğime güvenirim. Benden daha iyisi varsa herzaman elini öperim. Bir laf vardır bükemediğin bileği öpeceksin diye....

aliveli11

🌱Yeni Üye🌱
bilgisayara windows kurmak için bilgiayarcıya mı gidiyorsunuz?
patlayan ampulun yerine yenisini takmak için elektrikçi mi çağırıyorsunuz?
...

user82

🌟Usta Tasarımcı🌟
bilgisayara windows kurmak için bilgiayarcıya mı gidiyorsunuz?
patlayan ampulun yerine yenisini takmak için elektrikçi mi çağırıyorsunuz?
...

Al işte biri daha basite indirgemiş olayı.
Windows kurmak için bilgisayarcıya gitmiyorum ama bilgisayarımı kendim tamir etmiyorum.
Patlayan ampulun yerine ampulu kendim takıyorum ama evimin elektrik arızalarını kendim onarmaya kalkmıyorum.

fenerli

🌱Yeni Üye🌱
hilmicekic yazmıs

user82 kerdeşim

ilk önce yapıcı eleştirilerinden dolayı sana teşekkür ederim.
Sana katılıyorum. Çünkü ben Ziraat Mühendislerinin, Arkeologların, Arıcılık fakültesi mezunlarının, Veterinerlerin.... kadrolu öğretmen olarak çalıştığı bir ülkede eğitim fakültesi mezunu olmama rağmen sözleşmeli sınıf öğretmenliği yapan birisiyim. Sizi onun için çok iyi anlarım.

Ama benim anlatmaya çalıştığım biz bu tasarım işini (düzenleme desek daha uygun olur) para kazanmak için değil, meslek olarak değil bir şekilde birileri tarafından üzerimize yüklendiği için yapıyoruz. Yoksa kim istemez sizin gibi değerli grafikerler dururken uğraşmayı. Bu sizin evde yeğeninize, çocuğunuza...ödevlerinde yardımcı olmanız gibi birşey.

O halde siz de bırakın onlara ders çalıştırmayı özel öğretmen tutun. Sizin işiniz değil ki o. O mesleği yapanlar var. Onların ekmeleriyle oynamayın!!! Şu anda bilmem kaçyüzbin öğretmen var işsiz. hem onlar da iş bulmuş olurlar.

Velilerden para toplama olayına gelince, Nedendir bilinmez hastanelerde milyarlarca dolar yolsuzluk yapılır kimse sesini çıkaramaz. Ama benim çaresiz okul müdürüm okulun sınıf öğretmeni olmadığı için sırf çocukların dersi boş geçmesin bari diye o çevreden işsiz bir sınıf öğretmenini okuluna çağırıp buna vereceği aylık 300-400 ytl yi bir şekilde sağdan soldan bulmaya çalışınca kıyametler kopar. Veya Bakanlık okula hizmetli göndermez. ama okulu da temiz tutun der. Çaresiz müdürüm mahalleden bir kadına aylık 200 ytl vererek okulu temizletir. Bu parrayı nasıl bulacağım diye uyuyamaz. Bunun için bir veliden 5 ytl alınca kıyamet kopar.

Bakanlık oy toplama için velilere "sakın para vermeyin" der. Bizlere de "okulun hiçbir eksiği olmasın" der. "Para" dersin "yok" der. Çaresiz öğretmenim bir veliden kızara bozara 5 ytl isteyince bütün gazetelere manşet olur.

Ve siz ve diğerleri de sırf bu söylemlerinden dolayı benim gibi binlerce öğretmenin o ilk gün heyecanını yok eder derslere girip çıkan bir ot heline getirirsiniz.

Doktor saat 3 dedi mi yazıhanesine gider. Hasta vıkını çıkaramaz. Çünkü doktor asabi adamdır yüz vermez ve hayatımız onun elindedir. Ama öğretmene gelince veliler aslan kesilir. Öğretmenim güleryüzlüdür çünkü.

TSK lojmanlarının, polis evlerinin yanından bile geçemeyiz ama öğretmenevleri amele kaynıyordur. Öğretmenler kalacak yer ararlar...

NEyse kardeşim siz bizlerin aşkını şevkini kırmaya devam edin. Bu sizlere yansıyacaktır bunu unutmayın. Sizin çocuklarınıza...

Verdiğiniz örnekle ise uç örneklerdir. Bunu samimiyetle söylüyorum o gibilerden az kaldı içiniz rahat olsun. Biz öğrencilerimizi çocuğumuz gibi sevmiyorsak namertiz.

Evet kardeşim. PARA yok. Size arkadaşlarımın görev yaptığı birkaç okulun ve gece yattıkları birkaç lojmanın fotoğrafını göndereceğim. Bakalım fikriniz değişecekm mi?

Umarım bakanlık sözleşmemi fesh etmez.

Öğretmenlik mesleğinin onurunu zedelediğim için tüm öğretmen arkadaşlardan özür dilerim

iyi çalışmalar

bunların sorumlusu biz grafikerler miyiz?

önüne gelen grafiker oluyor.. memlekette.
desen bilgisi yok, doku bilgisi yok, kompizsyon bilgisi yok, baskı öncesi, baskı ve baskı sonrası için bilgisi yok, tipografi bilgisi word un hizalama seçeneklerini geçmiyor. sanat tarihi bilmiyor, sanat akımlarından haberi yok. yaptığı tasarımda(!) derinlik yok, bütünlük yok. karmaşayı, boyalı birşeyler yapmayı tasarım zannediyor.

yeter artık ya 14 yıldır bu işi yapıyorum, bu kadar ayağa düşmedi bu meslek..dayanamıyorum.. gidip taksicilik, büfecilik v.s. yapasım geliyor!

nihanus

🌱Yeni Üye🌱
indesign de katalog yapmak isteyen arkadaşım bence biraz daha basit yada basitlikten ötürü bana basit gelen bi programda çalış kurcalaya kurcalaya bulursunuz freehand ideal bu konuda.
İyi çalışmalar...

(Taş atıp tavşan tutmaya çalışanları kınıyorum)...

isyanx

🌱Yeni Üye🌱
Yani 4 sayfa kadar yorum yapılmış, soru üzerine nereden baksanız 10 tane yorum çıkmaz. Burayı bir paylaşım mekânıysa, insanlara yardım etmek için söz konusuysa burada bazı kimselerin bulunması, o zaman neden uygun bir dille yapılması gerekenleri izah etmek varken, insanları meslekleri ile yadırgayıp sen yapamazsın, sen ne anlarsın gibi saçma diyaloglara giriliyorki? Şüphesiz ki grafikerlik bir meslektir. Ama arkadaşlar, bu mesleğe dair püf noktalar paylaşılmazsa nasıl meslek sahibi de kendi açıklarını görebilirki? Lütfen biraz daha özverili olup, formun icabetlerini yerine getirmek suretiyle, insanların anlayabilecekleri dilden, kendimizin de anladığı kadarıyla yardımcı olmaya gayret gösterelim. Valla yorumları okuyunca şiştim de yazdım bu yorum. İyi vektörler.

Onur KARADAĞLI

👑Efsanevi Grafiker👑
Yani 4 sayfa kadar yorum yapılmış, soru üzerine nereden baksanız 10 tane yorum çıkmaz. Burayı bir paylaşım mekânıysa, insanlara yardım etmek için söz konusuysa burada bazı kimselerin bulunması, o zaman neden uygun bir dille yapılması gerekenleri izah etmek varken, insanları meslekleri ile yadırgayıp sen yapamazsın, sen ne anlarsın gibi saçma diyaloglara giriliyorki? Şüphesiz ki grafikerlik bir meslektir. Ama arkadaşlar, bu mesleğe dair püf noktalar paylaşılmazsa nasıl meslek sahibi de kendi açıklarını görebilirki? Lütfen biraz daha özverili olup, formun icabetlerini yerine getirmek suretiyle, insanların anlayabilecekleri dilden, kendimizin de anladığı kadarıyla yardımcı olmaya gayret gösterelim. Valla yorumları okuyunca şiştim de yazdım bu yorum. İyi vektörler.

Mutlaka ki forumun kuruluş amaçı başında öğreti, paylaşım ve yardımlaşma gelir..

Ancak şunu unutmayınız ki, Bizler elektronik ortam üzerinden ancak yardımcı olabiliriz, olan eğitim veya bilginin üzerine ekleyebiliriz, sıfırdan bir programa hakimiyeti sonra grafik tasarım bilgi ve yeteneğini, sonra malzeme bilgisi, sonra maaliyet hesabını sonrada matbaa tekniklerini burdan öğretmemizi beklemiyorsunuz değil mi? Bahsi geçen çok eski zamanda açılmış olmasına rağmen hala gündemdeki sorun da bu olduğu için cevap verdim...

Bir insana A,B,C harflerini öğretmeden tüm kurallarıyla nasıl roman yazdırmayı hayal edebiliriz..

dorad

🏆Pro Tasarımcı🏆

Doğru söze ne denir.. Kesinlikle katılıyorum size.. Herkese iyi forumlar dilerim..

Onur KARADAĞLI

👑Efsanevi Grafiker👑
Doğru söze ne denir.. Kesinlikle katılıyorum size.. Herkese iyi forumlar dilerim..

Arkdaşım bi üstteki mesajı okumadın sanırım.. Doğru söz falan değil bu.. Arkadaşın atladığı bi kaç yer var. İlla soruyorsan ne denir diye işte bu denir;

Mutlaka ki forumun kuruluş amaçı başında öğreti, paylaşım ve yardımlaşma gelir..

Ancak şunu unutmayınız ki, Bizler elektronik ortam üzerinden ancak yardımcı olabiliriz, olan eğitim veya bilginin üzerine ekleyebiliriz, sıfırdan bir programa hakimiyeti sonra grafik tasarım bilgi ve yeteneğini, sonra malzeme bilgisi, sonra maaliyet hesabını sonrada matbaa tekniklerini burdan öğretmemizi beklemiyorsunuz değil mi? Bahsi geçen çok eski zamanda açılmış olmasına rağmen hala gündemdeki sorun da bu olduğu için cevap verdim...

Bir insana A,B,C harflerini öğretmeden tüm kurallarıyla nasıl roman yazdırmayı hayal edebiliriz..