Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Katalog yapımına yeni başlamak

dorad

🏆Pro Tasarımcı🏆
Arkdaşım bi üstteki mesajı okumadın sanırım.. Doğru söz falan değil bu.. Arkadaşın atladığı bi kaç yer var. İlla soruyorsan ne denir diye işte bu denir;

Okudum mesajınızı merak etmeyin, bırakın da hak verip vermemek bana kalsın. Kendim karar verebileyim yani :)

kuzha

🏅Acemi Tasarımcı🏅
süper ya... verimli bir tartışma ortamı oluşmuş. işini ciddiye alanların olması ne güzel.

koromozom

🌱Yeni Üye🌱
baranmurat bende bir mimarım. ilk katalogumu paintte yapmak istediğimde şekilde görüldüğü gibi bu işin sadece ona vahşedildiğini zanneden üstün zekalı vatandaşlarla burdaki gibi bende çok uğraşmıştım. Şu anda freelance olarak dev bir fabrikaya 500 tane ürün olan herbirinin 4-5 adet olmak üzere teknik çizimleri modellemelerini foto çekimleri ve yazıları dahil olmak üzere 4 dilde 300 sayfalık dev bir katalog yapıyorum.
Ama öncelikle şunda uyarmak isterim ki ilk çalışmalarımda bu acemiliğin sıkıntı çok yaşadım ama kendiniz yapmaya karar verdiğinize göre zaten bunları göze aldığınızı düşünüyorum.
O büyüklükte bi kataloğu photoshopta rahatlıkla yapabilirsiniz. hiç başka programlar arayıp öğrenmenizin lüzümu yok. A4 e yakın bi boyutlarda 297x210 mm baskı her zaman için idealdir. Öncelikli tavsiyem bi kalıp yapmanız olur. Alt antet üst antet arka plan resmi vs. gibi tüm sayfada olan sabit öğelerin bulunduğu psd dosyası oldukça rahat olacaktır. burda sayfaları karşısındaki sayfa ile birlikte düşünmenizi tavsiye ederim . Kalıbınızın üstüne resimlerinizi yazılarınızı vs. ekler sayfalarınızı oluşturur ve kapaklarla tamamlarsınız.
Bu işi maliyet açısından kendiniz yapıyorsanız eğer nasılki benim 2 dönem gördüğüm yapı statiği ve mukavemet dersleriyle çiziceğim bir statik proje çok düzgün olmayacağı gibi sizin yapıcağınız katalogtada aynı sonuçların çıkıcağını düşünüyorum. Kataloğun amacı tanıtımın en güzel şekilde yapılmasına yardımcı olmaktır. O güzel renderlerın kötü bir grafik tasarımla rezil olabiliceği ihtimalinide göz önünde bulundurmak gerekir diye düşünüyorum.
Eğer hobi olarak düşünüyorsanız o büyüklükteki katalog biraz büyük lokma olacaktır. daha ufak çalışmalarla başlamanızı tavsiye ederim.
Hangisi olursa olsun bu sizin kararlarınızdır ve burda bize bunlara eleştiri yapmak yada azarlamak değil sadece yardımcı olmak düşer. Maalesef hakettiği yerlerde olmayan grafikerliğin bu durumlara düşmesini buna ilgi duyan kişilere saldırarak düzelmeye çalışmak kişilik kalitesini göstermekten başka bi fayda sağlamayacaktır. İhtiyacınız olduğunda zevkle yardımcı olurum kromozom@live.com
Saygılarımla

Son düzenleme:

fora18

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Herkes kendi işini yapmalı. Sen şimdi nasıl anlatacaksın burdan nasıl çözümleyeceksin işini.

maviyedogru

🌱Yeni Üye🌱
verimli bir paylaşım olmuş gerçekten şahsi fikrim hakkaten bazı insanlar bazı şeyleri abartıp kendilerini mr. incredible olarak görüyor. tasarımcıyım ama aynı zamanda amatörce cerrah olmak istiyorum diyorum kimseye anlatamıyorum lakin aynı zamanda yarışçı değilim ama araçta kullanıyorum işte bu iki uçta birşeyler olan bir değnek. evet eğitim almasada ilgi duyup tasarım yapmaya kalkana saygım var en azından öğrenmek maksatlıdır ama zaten değerinin çok altında işler yapılan ülkemde 3 kuruş verip bir katalog yaptırmayan cimrilerin taş attın kolunmu yoruldu edalarıyla mesleğimi küçümseyip kendi yaptıkları çamur gibi işlere bakıp ego tatminlerini seyretmekte bu işin bir parçası oldu yine güzel ülkemde...
saygılarımı sunarım....
anlayana....

asilda

🌱Yeni Üye🌱
i. müh. arkadaş katalog yapılır yapılmaz değilde deneyim tecrübe olmadığı için çok eksik kalır reklamını yapacağım derken dahada durum vasat hale dönüşebilir bende bi uzmanla çalışılması taraftarıyım.. haa bu işi öğrenmek istiyorum derseniz kursa gitmelisiniz bence

barankilic

🌱Yeni Üye🌱
yazık

bu mesleği buşunamı yapıyoruz,yıllarımızı boşunamı verdik?
herkes kendi işini yapsın...!!! bence...

marzey

🌱Yeni Üye🌱
kendi sirketinizin katalogunu yapmak icin photshop illustrator ve en önemlisi indesign a hakim olmaniz gerekiyor , adobe bilgisayara yüklenir ve gerekli egitim dokümanlari ile baslayabilirsiniz , zamana ve yardima ihtiyaciniz olacaktir , kolay gelsin

prosperity

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
çok komik gerçekten.. ya da gülüyorum ağlanacak halimize..

zapatya

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşım yanlış düşünceler içindesin birkez daha söylüyorum bu bir meslek aynı senin mesleğin gibi bir meslek. O mühendis arkadaş eğer işinde başarılıysa firmasınada bunu pekala anlatır. Burası bir paylaşım sitesi ama bak adı ne grafikerler.net yani grafikerlerin paylaşım sitesi. Aradaki farkı umarım anlamışsındır. Bu arada kimsenin çalışma mantığını eleştirmek senin üzerine vazife değil. Burda kimse senden az yada çok senden geri veya ileride değil. O halde sende kimseyi bununla yargılayamassın.

lafa bakarmıısnız burası grafikerlerin yeri adı üsteünde grafikerler.net o zaman ne öneüne geleni ücretsiz kaydediyorsun tabiri caizse hem herkesi alacaksın buraya hemde kimse bu işi yapmasın diyeceksin ne garippp bir iştir buuu ticari amaçla değil hobi amaçlı birşeyler öğrenmeye çalışıyorum fakat grafikerler.nettteki grafiker arkadaşları o kadar çok korkutmuşuz kii sadece onların yaptıklarını izlemekle yetinelim istiyorlar :-DDDD

zapatya

🌱Yeni Üye🌱
n diyim şaşrıdım valla

Arkadaşım yanlış düşünceler içindesin birkez daha söylüyorum bu bir meslek aynı senin mesleğin gibi bir meslek. O mühendis arkadaş eğer işinde başarılıysa firmasınada bunu pekala anlatır. Burası bir paylaşım sitesi ama bak adı ne grafikerler.net yani grafikerlerin paylaşım sitesi. Aradaki farkı umarım anlamışsındır. Bu arada kimsenin çalışma mantığını eleştirmek senin üzerine vazife değil. Burda kimse senden az yada çok senden geri veya ileride değil. O halde sende kimseyi bununla yargılayamassın.

lafa bakarmıısnız burası grafikerlerin yeri adı üsteünde grafikerler.net o zaman ne öneüne geleni ücretsiz kaydediyorsun tabiri caizse hem herkesi alacaksın buraya hemde kimse bu işi yapmasın diyeceksin ne garippp bir iştir buuu ticari amaçla değil hobi amaçlı birşeyler öğrenmeye çalışıyorum fakat grafikerler.nettteki grafiker arkadaşları o kadar çok korkutmuşuz kii sadece onların yaptıklarını izlemekle yetinelim istiyorlar :-DDDD

ekremtuna

🌱Yeni Üye🌱
Ya ne kadar kompleksli ve komik yorum yapanlar var. Grafikerliği dünyanın en zor mesleği, tahsil etmeyen kişi yapamaz gibi göstermeye çalışıyo burdakiler.

Kendimden örnek vereyim, Uluslararası İlişkiler okuyorum ve TAMAMEN kendi çabalarımla Photoshopu gayet iyi kullanıyorum. Bu iş tahsile değil meraka bakıyor. Sizin bu programlarla uğraşmaktan internette nasıl bilgi toplandığını göremez olmuşsunuz. Sıfırdan başlayanlar için bile çok sade biçimde anlatan bir sürü video, e-kitap, forum var. Ben şahsen bu sayede bütün işimi kendim görebiliyorum.
Arkadaş da kendi işini görmek için sormuş kalkıp da grafiker olucam baştan bi anlatsanıza dememiş.
Yılma arkadaşım, aynı şekilde ben de şirketimize online katalog hazırlıyorum indesign da ve yine tamamen sıfırdan internetteki bilgilerle.

cagriktk

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Grafikerim Bina yapmak istiyorum, daha önce bi kaç sefer kazma kürek kullandım. Nasıl insaat yapabilirm anlatırmısınız !????

ekremtuna

🌱Yeni Üye🌱
Grafikerim Bina yapmak istiyorum, daha önce bi kaç sefer kazma kürek kullandım. Nasıl insaat yapabilirm anlatırmısınız !????

İnşaat mühendisliği eğitimini almadan icra edilemeyecek bir meslek iken grafikerlik online eğitimlerle bile birçok aşama kaydedilebilecek bir meslektir. grafikerler eğitim almadan bina planını hayal bile edemeyecekken, herhangi bir vatandaş kusursuz grafik programları ve online yardımlar ile grafikle ilgili ihtiyacını gayet giderebilirler.

Aradaki fark bu.

cagriktk

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Kusura bakmayın ama sizin gibiler yüzünden meslek bu hale geliyor.. Bırakın herkes işini yapsın arkadaşım.
Ayrica kazma kürek kullanmanın kursumu var :D şimdide bana diyeceksiniz ki inşaat mühendisleri kazma kürek kullanmaz proje çizer, düşünür, tasarlar... O zaman gidin mühendisler.nette takılın madem bu meslege saygınız yok!

cagriktk

🏅Acemi Tasarımcı🏅
İnşaat mühendisliği eğitimini almadan icra edilemeyecek bir meslek iken grafikerlik online eğitimlerle bile birçok aşama kaydedilebilecek bir meslektir. grafikerler eğitim almadan bina planını hayal bile edemeyecekken, herhangi bir vatandaş kusursuz grafik programları ve online yardımlar ile grafikle ilgili ihtiyacını gayet giderebilirler.

Aradaki fark bu.
Kusura bakmayın ama sizin gibiler yüzünden meslek bu hale geliyor.. Bırakın herkes işini yapsın arkadaşım.
Ayrica kazma kürek kullanmanın kursumu var şimdide bana diyeceksiniz ki inşaat mühendisleri kazma kürek kullanmaz proje çizer, düşünür, tasarlar... O zaman gidin mühendisler.nette takılın madem bu meslege saygınız yok!

ekremtuna

🌱Yeni Üye🌱
Ayrica kazma kürek kullanmanın kursumu var şimdide bana diyeceksiniz ki inşaat mühendisleri kazma kürek kullanmaz proje çizer, düşünür, tasarlar... O zaman gidin mühendisler.nette takılın madem bu meslege saygınız yok!

Estagfrullah saygımız var. Yani benim var. Dışardaki çöpçüye de saygım var sonuçta onlar olmasa çöpler toplanmaz. Ama saygım var diye kendim toplayabileceğim çöpü gidip para verip çöpçüye de toplatmam (eğer toplayabiliosam). yani ben photoshopu indesign ı kendi başıma çözebileceksem niye uğraşmayım? çözemeyecek olanlar da grafikerlere gitsin tabiiki. eğer bunun aksi doğruysa, bizim bu sitede yerimiz yoktur ve grafikerler hariç kimse de alınmasın.

technoon

🌱Yeni Üye🌱
" Grafikerlik Sadece bir broşür yapmak değildir diye düşünüyorum... Ama mesleğe saygı yada insana saygı derseniz, öncelik insana saygı derim size saygı duyan mesleğinize de saygı duyar..."
Benim düşüncem.

Arif ARINMIŞ

♾️Grafik Gurusu♾️
Tartışma almış başını gitmiş.

Grafikerlik diploma ibrazı zorunlu olmayan bir meslektir. Herkes kendi işini yapsın demek. Ya sev ya terket demek gibidir. Benim diplomalı mesleğim bilg. tek. ve prog. dır. Kısaca teknikerim. Ayrıca 4 yıllık işletme de okumaktayım. Şu bir sorun. Kendi mesleğimi yapamıyorum zira

1. Yapmak istemiyorum, sevmiyorum.
2. Grafikerlikteki gibi 2 gün kursa giden ya da çırak olarak birşeyler öğrenmiş insanlar ile boğuşmaktan yoruldum. Aynen işi 2 günde öğrenip bize ben bu işin ustasıyım edalarında davrananlar çok oldu.

Grafikerlik mesleğini neden seçtim?

1. Şanslı idim ki Ünversitede bu işin eğitimini de uzunca süre verdiler.
2. Bu mesleği yapmayı hep istedim ama şartlar izin vermediği için okulunu okumadım.
3. Çocukluğumdan beri hep çizdim çizdim çizdim.
4. İş bulma imkanı daha fazla.
5. Bu işi severek zevkle yapıyorum.

Nedenlerim daha da artar.

Şunu da eklemek istiyorum. Bu işe ilk girdiğimde ücret almadan çalıştım. Sonrasında ayak işleri yaparak. Getir-götür yaparak çalıştığım tabir-i caise amele olduğum yerlerde her fırsatta işi daha fazla öğrendim. Sonrasında zar zor bir ajansa girdim. O ajans bana ilk kez kendi tasarımımı kendim yapmam için fırsat verdi. Şükürler olsun tasarımın bir yetenek olduğunu kanıtladım. Bir arkadaş demişti forumda "programlar sizin hayal gücünüz ile sınırlıdır" diye. Aynen öyle.

Şu an durumum ne mi?

Yine şükürler olsun işsiz kalmayı bırak. Bir çok müşterimizden iş teklifi almaktayım. Gün itibari ile ankarada güzel bir ajansta işe başlayacağım. Cv bilgilerimde tek bir okul ibaresi yok. Bilinçli koymuyor sadece portfolyo koyuyorum. İş görüşmesinde basılı işlerimi gösteriyorum.

A son bir ekleme daha. Bu işi illa okullu olanlar yapsın diyenler için.
Ben bu işin okulunu okuyanlara gıpta ile bakıyorum. Ancak çalıştığım yere lise + üniversite de grafik okumuş ama MAUSE bile tutamayan arkadaşlar geliyor.

Bir işveren gözü ile bakacak olursak. Diplomanın bir önemi kalmıyor. Önemli olan referans ve portfolyo. Sonrasında çalışacak kişinin kişiliği, güvenilirliği, çalışma şartlarına uyumu gibi değerler inceleniyor. Bu bir gelişme süreci. İlk yaptığım işler ilkokul çocuğunun boyama kitabı gibi idi. Kendimi geliştirmeye sürekli devam edeceğim. Bu işi İYİ YAPAN kişi, bu işte çalışsın; yapamayan kendine uygun iş arasın.

Portfolyomun bir kısmı:
https://www.behance.net/arifarinmis/frame