Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Katre Zeytinyağı Ambalaj Tasarımı

kelebek_fly

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
:rofl: yok bişiy olmasın ellerin geleceğin için lazım sana :angel:

pınar67

🌟Usta Tasarımcı🌟
ben bu tür değişikliği severim hep karşı taraf olmasamıydı acaba der ben başarılı buldum yağların damlaması doğal durmuş bundan doğal ne olabilir ki yağ bu damlar :) dimi diğer tasarımlarınızı da beğenmiştim tebrikler başarılarınızın devamını dilerim.

Murat VARDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
diğer arkadaşların ifadelerine katılarak ilave olarak;
üzülerekte olsa Zülfikar bey, belirtmeden geçemeyeceğim,
tipografiyi zayıf buldum, yada önce ki çalışmalarda ki
çok yukarı da olan çıtayı burada göremediğimi maalesef belirtmek zorundayım.

NEDEN?

byzed

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.zulfikarfidanci.com
diğer arkadaşların ifadelerine katılarak ilave olarak;
üzülerekte olsa Zülfikar bey, belirtmeden geçemeyeceğim,
tipografiyi zayıf buldum, yada önce ki çalışmalarda ki
çok yukarı da olan çıtayı burada göremediğimi maalesef belirtmek zorundayım.

NEDEN?

Demek ki ya tipografiye bakış açımız faklı ya da tipografinin tanımını birimiz yanlış biliyoruz. Bence doğru fontu, doğru puntoda, doğru yerde kullanmak temel tipografi uygulamasıdır. Sade, minimalist duyguları taşımasını ön gördüğüm bir tasarımda tipografik ifadeleri de abartmadan aynı sadelikte kullanmanın doğru olduğunu düşündüm.
Tabi tasarım herkesi aynı şekilde olumlu etkileyemez, mesela bende sizin gibi düşünüyorum, tipografi tasarımı cayır cayır yakmalı :smile:
İlginize teşekkür ederim.

Önder Adem

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.istanbulletiket.com
Armudun sapı üzümün çöpü demeye, kılı kırk yarmaya gerek yok, bir ambalaj tasarımcısı olarak oldukça şık ve sade olduğunu söyleyebilirim. Tek bir sıradışılık dışında. Logo altta. Bu uygulama pek az yapılmakta ve biraz da risklidir. Naturel sızma isim ve objesi, logodan daha çok öne çıkmış. İlk bakışta marka Naturel sızma olarak algılanıyor. Belki Katre zemini daha koyu bir renk yapılabilir, hatta belki siyah. Böylelikle ilk algıyı oraya çekebilirsiniz.

Dipnot: Şişe etiketi şeffaf görünüyor, bu bağlamda kesinlikle en azından beyaz baskısı serigrafi olmalı...

Elinize sağlık...

Ugurkan83

🏅Acemi Tasarımcı🏅
logodaki yazısı beyaz değil de, damlayan zeytinyağının devamı gibi gorunmesi açısından yağ renginde olması daha güzel duracaktır bence ve en altta duran 2 tane damlacık da olmamalı..

emeginize sağlık.

byzed

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.zulfikarfidanci.com
Armudun sapı üzümün çöpü demeye, kılı kırk yarmaya gerek yok, bir ambalaj tasarımcısı olarak oldukça şık ve sade olduğunu söyleyebilirim. Tek bir sıradışılık dışında. Logo altta. Bu uygulama pek az yapılmakta ve biraz da risklidir. Naturel sızma isim ve objesi, logodan daha çok öne çıkmış. İlk bakışta marka Naturel sızma olarak algılanıyor. Belki Katre zemini daha koyu bir renk yapılabilir, hatta belki siyah. Böylelikle ilk algıyı oraya çekebilirsiniz.

Dipnot: Şişe etiketi şeffaf görünüyor, bu bağlamda kesinlikle en azından beyaz baskısı serigrafi olmalı...

Elinize sağlık...

Beğeni ve yorumunuz için çok teşekkür ederim. Genelde risk almayı seviyorum galiba :) Mesela yıllar önce ilk siyah zeminli zeytinyağı ambalajını ben yapmıştım ve piyasa çıkana kadar işi kabul eden firmanın "cesur müdürü" haricinde herkes "nayır nolamaz" diye yırtınmıştı... Sonra Komili, sonra Migros, sonra bir çok yerel marka ve daha da sonra ben defalarca (ve hala) bu rengi kullandık, kullanıyoruz. Logo mu? Bence henüz piyasaya yeni çıkan bir marka iyi bir ambalaj tasarımında zor görünecek bir yere saklanmalı !!! Neden ? Çünkü merak ederek öğrendiğim şeyleri "asla unutmayız" :wink:
Sizin vurgularınız çok doğru ve yerinde değerli meslektaşım, ne var ki ben "grafik tasarımın temel ilkelerini darp etmediği sürece" her türlü değişikliği seviyorum. Bu konuda imzaladığım çok ilk var ama şimdi 70 milyona megolamanlık etmeyeyim :tongueout:

selmanecirli

🌱Yeni Üye🌱
Her zamanki gibi... söylenecek söz yok... Başarılar...

byzed

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.zulfikarfidanci.com
logodaki yazısı beyaz değil de, damlayan zeytinyağının devamı gibi gorunmesi açısından yağ renginde olması daha güzel duracaktır bence ve en altta duran 2 tane damlacık da olmamalı..

emeginize sağlık.

İlginize teşekkür ederim, öyle bir yeşil içerisinde zeytinyağı rengi ciddi ölçüde okuma problemi yaratıyor. İki damla konusunda yoğun baskı var ama bu konuda yorum yapanların, azcuk zahmete girerek jpeg dosyayı indirip, Photoshop'da o iki damlayı kaldırarak "O damlalar olmamış" dediklerini sanmıyorum. Her yorumda ben üşenmeden aynı şeyi yapıyorum, fakat yine de o iki damladan vazgeçemiyorum, maalesef :wink:

Ugurkan83

🏅Acemi Tasarımcı🏅
zevkler ve renkler meselesi ;) iyi çalışmalar.

plenty

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Kesinlikle çok başarılı!

byzed

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.zulfikarfidanci.com
ben bu tür değişikliği severim hep karşı taraf olmasamıydı acaba der ben başarılı buldum yağların damlaması doğal durmuş bundan doğal ne olabilir ki yağ bu damlar :) dimi diğer tasarımlarınızı da beğenmiştim tebrikler başarılarınızın devamını dilerim.

Zarif yorumun için teşekkür ederim, karşı tarafı hep ciddiye alan bir tasarımcı olduğumu zannediyorum fakat bu ciddiyeti sonraki işlerde göstermeyi daha uygun buluyorum. Tasarım duyguları harekete geçirmeli, çok insanın beğendiği bir çalışma birkaç kişi tarafından da sert eleştiriler alıyorsa o zaman işimizi doğru yapmışız demektir.

ribo

🏅Acemi Tasarımcı🏅
çok güzel bir çalışma :)