Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Kitap kapağıma yardım edin! İşte Aşk

galiloo

🌱Yeni Üye🌱
304351tea351ktmsayfa.png

Arkadaşlar ilk kapağımın beğenilmemesi üzerine yenisini yaptım fakat bir şey soracağım bu neden pixcel pixsel görünüyor? Çözüm bulamadım.

Benzer konular

berk35

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.berkguclukol.com
baskı işlerini dpi olarak yüksek olması için corelde yapmanı öneririm ama photoshopta da yeni sayfa açılırken ordan da dpi ayarını 300 yaparsan sorun kalmaz diye düşünmekteyim...

Nihat BAYSAL

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Sırtlık kapaktan çok kopuk duruyor.Uyum yok.
Kırık kılıçtan (değilse bile öyle görünüyor) t harfi pek olmamış.
Surların illustrasyonu üzerinde biraz daha çalışılmalı.
Fatih'in sözünün yazıldığı karekter ve uygulanan efekt okumada güçlük çıkarıyor.

afidanci66

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Yukardaki yorumlara bir şeyler katmak istiyorum. Çalışmanı corelde yapmanı tavsiye ederim. Ayrıca kılıcın ucunu dalgalı kes. Bu sekilde olmaz. Sanki batmış gibi görünmeli. Çalışmalarındaki resimleri 342 dpi (300 pixel) yapmalısın ki o kırıklık ortadan kalksın. Ama kullandığın resimler zaten küçükse çözünürlük olarak bir faydası olmaz. Ancak yinede kırıklık yani pixel büyüklüğü küçülerek ortadan kalkar. Sırtlıktaki rengi sil. Beyaz kalsın yada kapakla uyumlu olsun. Bu tür sırtlar ciltlemede sıkıntıya sebep olacaktır. Genişliğini kitap yaprak kalınlığına göre çok iyi ayarlamalısın. Yoksa iş şişer. Kapaktaki resimleri birbirine sırt kadar geçirip corelde Extrude tool ile yumuşatıp sırt yazısınıda daha siyah bir yazı ile beyaz renk verirsen daha sorunsuz olacağı kanısındayım. Çünkü arka ve ön kapak renkleri de farklı.. Kolay gelsin...

teneke_kafa

🌱Yeni Üye🌱
Yorum:
Kapak tasarımı tamamıyle yetenek işidir. Arkadaşım bu konuda daha fazla materyal karıştırmalısın. Pazar alışverişine gider gibi kitapçı dolaşmalısın. Ön ve arkadaki alevler birbirleriyle uyumsuz. Çok çarpıcı bir resim elinde mevcut değilse, tam kapak resim çalışmamanı tavsiye ederim. Çizgiler ve çubuklarla veya vektörel bazı ills. ile daha başarılı bir kapak oluşturabilirsin.. Bu resmi kullanman şart ise tam kapak kullanma bence...
Yazı alanları çok çok riskli, buna dikkat etmen gerekir. sırtta kullandığın dikey bölüm ayrımları riski daha çok artırıyor. Mücellit sırta yapacağı en küçük hatayı kapağın önünde veya arkasında görürsün. Bu da çirkinliği ortaya çıkarır. Font seçimine de dikkat edin. Arkaya koyacağınız metin şayet az ise kitabın ön tarafı gibi arka tarafını da tasarıma dahil etmeniz lazım.
Bunlar şahsi düşüncelerim,
Yinede emeğinize sağlık... Başarılarınızın devamını dilerim.