evet yusuf bir yer varda arkadaşı göremedim msnde bugun telefonumu evde unutdugum için görüşemedim akşam görüşürüm sizede uygun olursa sillede bir konak var harika bir köy lokandası yanında ud keyfi güzel bir yer tabi sizlerede uygun olursa orayı ayarlayalım diyorum
KONYALI GRAFİKERLERE;
Arkadaşlar Konya grafik piyasası olarak nasıldır?
Kayseri'de 2 yıl kaldım. 1997-1999 arası. Orada M Grup diye o zamanlar yeni açılan bir matbaada yöneticilik yaptım.
2000 yılnda Istanbula döndüm.
Sonra 2000 yıllarında 3 günlüğüne Karamana gittim. Kimpaş diye bir firmanın işlerini kısa bir süre için yaptım. Konyada Büyük Selçuk Otelinde kaldım.
Şimdi yıl 2008, ve internette Konya'dan Aktif Medya diye bir ajansı inceledim. Yapılanmasını ve kadrosunu beğendim.
Kısaca diyeceğim o ki;
1-Ben Istanbul'da adı grafiker olup kendisi tasarım bilmeyen yüzbinlerce gencin grafik amelesi olarak; binlerce işyerinde asgari ücretle çalıştığını biliyorum.
2-Kayserili reklamcı dostlarım ise ayda 900 milyon maaş verdikleri halde operatör bulamadıklarını, işin hamallığını yapmaya kimsenin istekli olmadığını, computeri iyi kullanan ama tasarımdan anlamayan adama 900 milyondan başlayarak iş vereceklerini söylüyorlar.
3-Kayseri'de 900 almak, İstanbul'da 1,200 almaktır. Istanbulun yol ve kira durumları daha ağırdır. Istanbul hissettirmeden cebinizdekini çeker ve hissettirmeden adamı yorar.
4-Kayserili dostlarıma, Istanbulda herkes grafiker olmuş, operatörlüğü kimse kabul etmiyor diyorum.Şaşırıyorlar.
Şimdi ben artık yaşlandım.Istanbul beni yordu....
Konyaya yerleşmeyi düşünüyorum. Konyada ajans mı açılır? Bir ajansta yönetici mi olunur? Selçuk Üniversitesinde ders mi verilir?
Organize sanayi sitesine gidip parça başı freelance iş mi alınır?
Özel grafik tasarım kursları mı verilir?
Veya grafik tasarım dersanesi mi açılır?
Grafik ve web ile multimedya birlikte mi yürütülür? vs.
İstanbul gibi herkes grafiker midir?
Kayseri gibi operatör mü bulunmaz?
Tasarımcının hakkı tasarımcıya, Sezarınki Sezara mı verilir? Yoksa Brütüsler çok mudur?
Nasıldır? Ne tavsiye edersiniz? Görüşlerinizi almak isterim.
İyi iftarlar.