Neler yeni

kurum grafikeri

dicaprioner

🏅Acemi Tasarımcı🏅
merhaba arkadaşlar umarım doğru yerdeyimdir.
bir şirkette kurum grafikeri olarak çalışmaktayım, yani şirketin grafik tasarım işlerinden ben sorumluyum.. burada sorum yaptığım bir çalışma ile ilgili olarak benden fiyat teklifi almamı ve o fiyat eğer uygun ise onaylayıp işi baskıya o şekilde göndermemi istiyorlar.. Buda ödeme söz konusu olduğu için oldukça riskli. peki bu aşama bir grafikerin sorumluluğunda mıdır. işi tasarla fiyat al uygunsa baskıya yolla ben bu aşamada fiyat konusuyla satınalma veya muhasebenin alakadar olması gerektiğini düşünmekteyim sizler ne dersiniz?

mecityilmaz

🌟Usta Tasarımcı🌟
bir şirkette kurum grafikeri olarak çalışmaktayım, yani şirketin grafik tasarım işlerinden ben sorumluyum.. burada sorum yaptığım bir çalışma ile ilgili olarak benden fiyat teklifi almamı ve o fiyat eğer uygun ise onaylayıp işi baskıya o şekilde göndermemi istiyorlar.. Buda ödeme söz konusu olduğu için oldukça riskli. peki bu aşama bir grafikerin sorumluluğunda mıdır. işi tasarla fiyat al uygunsa baskıya yolla ben bu aşamada fiyat konusuyla satınalma veya muhasebenin alakadar olması gerektiğini düşünmekteyim sizler ne dersiniz?

Bende kurum grafikeriyim ve bu işlerle sen ilgileniceksin.Yani ben tasarım yaptım gerisi ilgilendirmez beni demek olmuyor.Sen tasarlayacaksın , kendine uygun matbaa bulacaksın hatta ve hatta iş basılırken başında duracaksın.Çünkü yanlış bir basım olduğunda müdür yada firma yetkilileri matbaa'yı değil seni sorumlu tutacaklardır.Ben tasarımımı yapıyorum matbaa'lardan fiyat tekliflerini alıyorum onları değerlendiriyorum onlarla toplantı yapıyorum sonrasında işi baskıya veriyorum.Yani ben tasarımı yaparım sonrasına karışmam yok :) Bir işi yapıyorsan onun tüm takip sorumluluğuda sana ait.Çünkü yetkililer tasarımına değil verdiğin sonuca bakar.

dicaprioner

🏅Acemi Tasarımcı🏅
teşekkürler anlaşıldı...

birde şöyle durum var adobenin hangi sürümü bana yeterli olur...
Creative Suite 6 Design Standard
Creative Suite 6 Master Collection
bu ikisinden hangisini aldırmam gerekir..

ben 5 programla web hariç kurumda işimi halledebileceğimi düşünüyorum ve satandart olan yeterli gibi geliyor.. buna yorumunuz ne olur..

mecityilmaz

🌟Usta Tasarımcı🌟
teşekkürler anlaşıldı...

birde şöyle durum var adobenin hangi sürümü bana yeterli olur...
Creative Suite 6 Design Standard
Creative Suite 6 Master Collection
bu ikisinden hangisini aldırmam gerekir..

ben 5 programla web hariç kurumda işimi halledebileceğimi düşünüyorum ve satandart olan yeterli gibi geliyor.. buna yorumunuz ne olur..

Vallahi kardeşim ben microsoft word'de tasarım yapanı bile gördüm :) Yani sen hangisiyle tasarım yapabilceksin bunun kararını sen kendin vermelisin.Ben adobe'nin tüm programlarını biliyorum ama illustrator ve photoshop bana yeterli oluyor mesela.Kataloğu yeri geliyor photoshop'ta bile yapıyorum daha kolayıma rahatıma geliyor diye.Sana göre hangisi daha iyiyse onun kararını sen ver gerisini şirkete bırak :) Ve ve ve aklında bulunsun sürekli yeni gelişmelerle git müdürlerinin yanına.Mesela 3D Kapak yapcam de git 3d kapak yaptırt katalog için resimler oynasın v.s . Yani yenilikçi olduğun sürece göz önünde olursun ve daha iyi statülerde olursun.

abarruh

🌱Yeni Üye🌱

Ben 3 sene bir şirketler gurubunun grafik tasarım bölümünü yönettim. Muhasebeci falan anlamaz matbaa fiyatından. Örneğin senin yaptığın tasarımda kısmi yada kabartma lak var veya özel kesim yaptın işlerini bunun için bir bıçak hazırlanması gerektiğini veya lak için ayrı bir uygulama gerektiğini bilmezler. Benden sana tavsiye, kendine güvenilir ve örnek portföyü geniş bir matbaa bul yaptıracağın işlerin benzer baskılarını yöneticilerine muhakkak göster bu iş böyle olacak bu kalitede kağıt bu kadar bu kalitede kağıt bu kadar diye. Matbaadan renk kartelası kağıt kartelası lak kartelası hepsinden iste. Baskıya gönderirken film aşamasında mutlaka matbaaya git orda bulun kendi işine sahip çık bu hem seni geliştirir hemde işinin hatasız çıkmasını sağlar. O yüzden de bulunduğun şehirde öncelikli sana yakın matbaaları tercih et. Matbaacınla toplantı talep et ve gerekirse yöneticilerinle görüştür. Kolay gelsin...

dicaprioner

🏅Acemi Tasarımcı🏅
çok teşekkür ederim.. çok faydalı oldu bu bilgiler...