Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Kurumsal Kimlik TTKD Deneme

Dilara GENÇYILMAZ

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.dilaragencyilmaz.net
Yanlış Başlık olabilir ama kurumsal kimliklerde logodan dan başlamaz mı? diye düşünerek buraya koydum..

Resim içindeki herşey benim tarafımdan yapılmıştır. (Logo, Logo Renklendirme, Kartvizit, Antetli , Devam Kgdı ve Zarf)

grafiktasarm8.jpg

Son düzenleme:

blueden

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Logo size mi ait?

Zynopsis

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.bormat.net
eğer logo size aitse güzel ülkemin silüetini biraz daha aşağı alıp çiçek figürü ile birleştirebilirdin diye düşünüyorum..

Dilara GENÇYILMAZ

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.dilaragencyilmaz.net
eğer logo size aitse güzel ülkemin silüetini biraz daha aşağı alıp çiçek figürü ile birleştirebilirdin diye düşünüyorum..

İlk denemelerim bu yöndeydi ancak o şekilde siyah hali bile çözülmüyordu hatayla çakışıyor daha sola dogru birlştirildiğinde logo kendini sola çekiyordu en iyi görüntünün bu şekilde oluştugunu düşündüm. Begenmenize sevindim

blueden

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Evet herşeyi bana ait?

Türkiye Tabiatını Koruma Derneği

ttkd.gif

Dernegin gerçek logosunu incelediğimizde; sizin logonuz her nevi fikir olarak güzel olsada, dernegin amacı olarak inceledindiginde basit kalmış
Tabiki; Logo sadeliğinin yanısıra gerek rengi gerek şekli itibariyle farklı koşullarda görüldüğü zaman bile akılda kalıcı olmalıdır...o yüzden kurumun kendisini nasıl tanımladığı ve kurumu yansıtıcak kavramların neler olduğunu araştırıp bu yönde bir çalışma yapmak gerekir.

Deneme amaçlı bir çalışma bazından bakıldıgında;

Logo olarak fena değil, fakat kurumsal kimlik açısından bence başarısız.Sade olması tabi ki güzel ama fontların büyüklüğünden, kurumsal düzene kadar sadece kurumsal oluşturmak amaçlı oluşturulmuş...Üzerinde çalışılması gereken bir çalışma....Biraz daha araştırma yapmanızı öneririm.
Bence bu logo için daha iyi kurumsal çıkabilir.

Emeğinize sağlık...Kolay gelsin.

İyi çalışmalar.

Dilara GENÇYILMAZ

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.dilaragencyilmaz.net
Türkiye Tabiatını Koruma Derneği

ttkd.gif

Dernegin gerçek logosunu incelediğimizde; sizin logonuz her nevi fikir olarak güzel olsada, dernegin amacı olarak inceledindiginde basit kalmış
Tabiki; Logo sadeliğinin yanısıra gerek rengi gerek şekli itibariyle farklı koşullarda görüldüğü zaman bile akılda kalıcı olmalıdır...o yüzden kurumun kendisini nasıl tanımladığı ve kurumu yansıtıcak kavramların neler olduğunu araştırıp bu yönde bir çalışma yapmak gerekir.

Deneme amaçlı bir çalışma bazından bakıldıgında;

Logo olarak fena değil, fakat kurumsal kimlik açısından bence başarısız.Sade olması tabi ki güzel ama fontların büyüklüğünden, kurumsal düzene kadar sadece kurumsal oluşturmak amaçlı oluşturulmuş...Üzerinde çalışılması gereken bir çalışma....Biraz daha araştırma yapmanızı öneririm.
Bence bu logo için daha iyi kurumsal çıkabilir.

Emeğinize sağlık...Kolay gelsin.

İyi çalışmalar.

İlk deneme olması yorumlarda biraz daha anlayışa yer vermez mi :) :angel: kurumsal kimliğin zayıflıgın bende farkındayım ancak dediğim gibi ilk denemem oldugu için zamanla aşabilirim diye düşünüyorum :)

logo içinse 35 kişilik bir sınıfın içinde herkesin aynı konu üzerine çalıştıgını düşünürseniz aklınıza gelen her fikrin bir başkasınınkine benzemesinden kaçıyorsunuz. Aksi taktirde taklit olarak görülüyor ve insanlara bir şekilde sizinde aynı şeyi düşündüğünüzü açıklayamıyorsunuz. Herkesden sıyrılmak için fidanlardan yapraklardan ellerden kaçınca aklıma gelen en iyi fikirlerden biri buydu türkiye ve tabiatı yansıttıgını ancak koruma kısmını dile getiremediğimi fark ettim ancak bunu dile getirmek için bu logonun üstünde ne kadar oynadıysam bir başkasınınkine o kadar benzemeye başladı.. bende böyle bıraktım.. Yorumunuz ve incelemeniz için teşekkürler

gogo47

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ben kurumsal kimlik çalışmasından ziyade,farklı ebatların içine yerleştirilmiş logolar görüyorum sadece,yada oldukça sade çalışmalar olmuş diyebilirim:)

frank

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
bence çok güzel bi çalışma emeğine sağlık...

Dilara GENÇYILMAZ

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.dilaragencyilmaz.net
ben kurumsal kimlik çalışmasından ziyade,farklı ebatların içine yerleştirilmiş logolar görüyorum sadece,yada oldukça sade çalışmalar olmuş diyebilirim:)

Eğer küçük baktıgınız için bunu söylüyorsanız büyütmelisiniz ama hayır hepsi aynıyı tasarım için söylüyorsanız eğer..

Kurumsal kimlikte çalışmaların önce logonun belirlenmesi ardından kartvizit tasarlanması ve yapılan kartvizite uyumlu ve tasarımın değiştirilmediği antetli , devm kgdı ve zarf yapılılması gerektiği öğretildi. Ne kadar farklı olabilirlerdi? Yorumunuzdan anladıgım kadarıyla hepsinin bir birlerinden farklı olması gerektiğini dile getirmişsiniz.

bence çok güzel bi çalışma emeğine sağlık...

Teşşekürler

blueden

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
İlk deneme olması yorumlarda biraz daha anlayışa yer vermez mi :) :angel: kurumsal kimliğin zayıflıgın bende farkındayım ancak dediğim gibi ilk denemem oldugu için zamanla aşabilirim diye düşünüyorum :)

logo içinse 35 kişilik bir sınıfın içinde herkesin aynı konu üzerine çalıştıgını düşünürseniz aklınıza gelen her fikrin bir başkasınınkine benzemesinden kaçıyorsunuz. Aksi taktirde taklit olarak görülüyor ve insanlara bir şekilde sizinde aynı şeyi düşündüğünüzü açıklayamıyorsunuz. Herkesden sıyrılmak için fidanlardan yapraklardan ellerden kaçınca aklıma gelen en iyi fikirlerden biri buydu türkiye ve tabiatı yansıttıgını ancak koruma kısmını dile getiremediğimi fark ettim ancak bunu dile getirmek için bu logonun üstünde ne kadar oynadıysam bir başkasınınkine o kadar benzemeye başladı.. bende böyle bıraktım.. Yorumunuz ve incelemeniz için teşekkürler

Deneme olarak bakıldıgında fena değil dedim zaten...tabi ki başlangıç olarak güzel, ama üzerinde araştıma yapılıp, çalışılması gerekiyor ;)
Tabi ki 35 kişinin aynı kişiye yogunlaşması farklı düşünceler farklı ürünler ortaya çıkaracaktır ve esinlenmeler elbette olacaktır.Önemli olan içlerinden sıyrılıp özgün olabilmektir.Şekil ve semboller zaten konuyu anımsatıyor, amacına uygun ve akılda kalıcada, ancak dediğim gibi bunlardan çok kompoziyonun ifade etme biçiminiz ve sizin sunumuz çok önemli.Özgün olmak zordur, en önemlisi hayal gücünün ve mantıgın birleştigi noktada gösterdigi yoldan gitmektir.

Kurumsal kimlik sunumunda beyaz arkaplan yerine, daha farklı bir sunum şekli kullanırsanız eminim daha hoş ve etkileyici görücenektir...böyle basit ve sade görünüyor.

İyi çalışmalar...

Dilara GENÇYILMAZ

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.dilaragencyilmaz.net
Deneme olarak bakıldıgında fena değil dedim zaten...tabi ki başlangıç olarak güzel, ama üzerinde araştıma yapılıp, çalışılması gerekiyor ;)
Tabi ki 35 kişinin aynı kişiye yogunlaşması farklı düşünceler farklı ürünler ortaya çıkaracaktır ve esinlenmeler elbette olacaktır.Önemli olan içlerinden sıyrılıp özgün olabilmektir.Şekil ve semboller zaten konuyu anımsatıyor, amacına uygun ve akılda kalıcada, ancak dediğim gibi bunlardan çok kompoziyonun ifade etme biçiminiz ve sizin sunumuz çok önemli.Özgün olmak zordur, en önemlisi hayal gücünün ve mantıgın birleştigi noktada gösterdigi yoldan gitmektir.

Kurumsal kimlik sunumunda beyaz arkaplan yerine, daha farklı bir sunum şekli kullanırsanız eminim daha hoş ve etkileyici görücenektir...böyle basit ve sade görünüyor.

İyi çalışmalar...

Ya aslında yanındaki yazıyı atarak logonun sadece çiçeğini arka plana kocaman yerleştirip saydamlaştırıcaktım hatta başta ölede yaptım. :) Ama başınızda hoca oldugu zaman pekte özgürce davranamıorsunuz.. İşlerin nasıl yürüdüğünü tam olarak bilmedende sen bana karışma diye baş kaldıramıyosunuz . Ki birde şöle bir durum var şimdi bu bir dernek ya.. dernekler ne bilim nasıl anlatim sade olmalıymış gibi .. Böle çok alengirli bişe yakışmazmış gibi düşündüm sanırım bununda etkisi var :)

Nazy

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.maxicep.com
Logo mükemmel olmuş elinize sağlık...
logonun yanında kurumsal kimlik biraz soluk kaldı gibi
güneşi gölgeleyen bakış misali:)

lovies

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.ilkeroztuna.com
Deneme çalışması diye nitelendirmeni göz önünde tutuyorum,logoların sana ait olduğunu duyuyorum,yorumların tekrarını yorumuma yansıtmak istemiyorum.başkada kusur bulamıyorum.:) Emeğine Sağlık Dilara.

N/11

👑Efsanevi Grafiker👑
Logoda düşünce ve uygulayış gerçekten başarılı eline sağlık.Yanlız çalışma gerektiğinden çok fazla sade.

izmox

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Sana bir fikir vereyim mi? Bu logoyu al, bir kalkan vektörü içine yerleştir bakalım nasıl olacak! O zaman koruma duygusunu yaratabilecek misin? Hani şu virüs koruma programlarının kullandığı cinsten bir kalkan bu?

Yunus PARLAR

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.evdetasarim.net
İlk olarak logoyu ele almakla yoruma başlayalım. :) Bence amblem ile logotype örtüşmüyor. Yani amblem çalışması her nekadar kendini göstersede logotype sönük ve yerinde bir çalışma değil. Ayrıca logotype sağ tarafta kullanılması itibariyle algıda güçlükde yaraktmakta. Gelelim kurumsal çalışmanıza. :) Kurumsal çalışmanızda ki bütünlük güzel fakat tasarım olarak pek iç açı değil bence. "Üzerimde biraz daha durmalısın!" diyor çalışmanız. :D Çalışmanıza kulak verin... :p

Dilara GENÇYILMAZ

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.dilaragencyilmaz.net
Deneme çalışması diye nitelendirmeni göz önünde tutuyorum,logoların sana ait olduğunu duyuyorum,yorumların tekrarını yorumuma yansıtmak istemiyorum.başkada kusur bulamıyorum.:) Emeğine Sağlık Dilara.

Teşekkürler..

Logoda düşünce ve uygulayış gerçekten başarılı eline sağlık.Yanlız çalışma gerektiğinden çok fazla sade.

Bir dernek ne kadar süslü olmalıydı?

Sana bir fikir vereyim mi? Bu logoyu al, bir kalkan vektörü içine yerleştir bakalım nasıl olacak! O zaman koruma duygusunu yaratabilecek misin? Hani şu virüs koruma programlarının kullandığı cinsten bir kalkan bu?

Sanırım o zaman çok daha fazla karmaşıklık yaratıp algıyı güçleştiriyor.. yinede tavsiyeniz için teşekkürler..

İlk olarak logoyu ele almakla yoruma başlayalım. :) Bence amblem ile logotype örtüşmüyor. Yani amblem çalışması her nekadar kendini göstersede logotype sönük ve yerinde bir çalışma değil. Ayrıca logotype sağ tarafta kullanılması itibariyle algıda güçlükde yaraktmakta. Gelelim kurumsal çalışmanıza. :) Kurumsal çalışmanızda ki bütünlük güzel fakat tasarım olarak pek iç açı değil bence. "Üzerimde biraz daha durmalısın!" diyor çalışmanız. :D Çalışmanıza kulak verin... :p

Logonun logotype ı benimde içime sinmedi :) aslına altıda 2 satır yazmıştım ilk başta.. hocadan söyle bir ses geldi .. neden bu kadar uzunlamasına bu logo biraz daha bir forumda tolayamaya çalış.. hım.. mecbur yanına koyucam o zaman dedim :) aslında aklımda yine 2 satırda olayı bitirmek vardı bu 2 satır amblem kadar oldugunda amblem küçük oluyor.. amblemin yanında küçük iki satır oldugu görüntü kötü duruyor.. En iyisi dedim 4 satır olsun :) .. Ama bu 4 satırıda kalın yazınca amblem çok boguldu en sonunda mecburen ve isyanlarla ilnce uzun bir fontla yapmak zorunda kaldım.. Ama logotype için varsa bir font tavsiyeniz.. Alabilirim. .

mhmt şhn

🏆Pro Tasarımcı🏆
çalışman ve logo güzel ancak türkiye haritan bozuk birebir değil emeğine sağlık.