Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

kutu tasarımı (siftah benden olsun)

Mustafa KÜÇÜK

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.mustafakucuk.org
arkadaşlar bu bölümde ilk açılış benden olsun işte 400 gr içi dışı mat selefonlu edem pastanesi yazıları kabartmalı olan bi pasta kutusu tasarımı iki renk üzerine çalışılmış çok sade bi çalışma .ilk pasta kutusu tasarımını geçen sene yapmıştım bu ikincisi hadi bakalım yor umlarınızı bekliyoum...
edemkutubordowp4.jpg

N/A1

🏆Pro Tasarımcı🏆
sanırım kırmızının içinde buradan gördüğüm kadarıyla %15-20 oranında siyah var. Sadece kırmızı yaparsan daha iyi olur. Sonuçta kırmızı gıda şirketleri için en uygun renktir. Yazı fontlarıyla biraz daha oynayabilirsin.İyi çalışmalar...

Mic_Beatz

🌱Yeni Üye🌱
Güzel, ama çok sade olmuş sanırım

Mustafa KÜÇÜK

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.mustafakucuk.org
Güzel, ama çok sade olmuş sanırım

renk seçimleri ve yazı fontları pastanenin sürekli kullandığı renk ve fontlar onun için aynısı olacak
kutu tasarımlarında zaten sadelik önelidir bi resim yada karmaşık tasarımlar yapamazsın önemli olan markayı ön plana çıkamaktır . ben pasta kutusunda sadelikten yanayım bide zaten kabartma verileceği için değişik bi hava katıcak
yorumlar için tşk. ;)

elifcik

🌟Usta Tasarımcı🌟
eline sağlık arkadaşım hoş görünüyo gerçekten:D

xtrax

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Size özel tatlı keyfi yazan sarı renkli üçgen alan yerine şöyle bir kurdela bağlayıp üzerinede Size özel tatlı keyfi yazsan daha iyi durmazmı nacizane fikrim...

edemkr1.jpg

naziştutan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bu işi bilmediğim için pek bişey diyemem.ama renkler daha hoş olabilirdi.birde bu kutu şekillerini siz mi çiziyorsunuz?

Mustafa KÜÇÜK

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.mustafakucuk.org
ewt kutu çizimlerinı bıçaklara göre ben yaptım
onun dışında xtrax dotum bu da güzel fikir ama alt kısmına kadar çizgiyi devam ettirmişsin alt kısmı düz olur kutularda sadece adres telefon yazar onun dışında kırım ve kesim yerlerine de götürmüşsün kesimde sorun çıkabilir yamukluklar olur kenar kısımlarını boş bırakmak en doğrusu yinen fikrin için tşk.

Son düzenleme:

xtrax

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
O zaman dostum şu üçgen alan için daha estetik birşey düşün derim Mesela kutu yanında gördüğümüz edem logosunun dış hatları gibi dalgalı bir şey çizip üçgeni kaldırıp aynı köşeye eğik yada düz olarak koymaya ne dersin...

Yada şu üçgen sarı bölgenin içeride kalan düz hatta dalgalı bir form versen...

Cahit GÜLDEN

Eğitimci Grafiker
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.cahitgulden.com
wolphin
Keşke çalışmanın katlanmış halde değişik yönlerden fotoğraflarını koysaydın..

xtrax

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
ewt kutu çizimlerinı bıçaklara göre ben yaptım
onun dışında xtrax dotum bu da güzel fikir ama alt kısmına kadar çizgiyi devam ettirmişsin alt kısmı düz olur kutularda sadece adres telefon yazar onun dışında kırım ve kesim yerlerine de götürmüşsün kesimde sorun çıkabilir yamukluklar olur kenar kısımlarını boş bırakmak en doğrusu yinen fikrin için tşk.

Kutu altlarının düz olması bir kalıpmı niye kalıplara takılı kalınsınki? Senin tasarımında bu şekilde bir şerit olması ne gibi bir dez avantajı olur
Kutuya komple şerit yapmak kesimde nasıl bir sorun çıkarır ne kadar bir kayma olur mesela merak ettim açarmısın.

Mustafa KÜÇÜK

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.mustafakucuk.org
kutu altının düz olması bi kalıp diil tabiki ama çikolata ve baklava kutularının altlarına bakarsan sadece muhtevyatlar adres telefon yazar yeniden ön taraf gibi süsleme gerektirmez düz olması tercihimdir.
şimdi normal kutularda böle şerit yapman hiçbirşeyi değiştirmez ama kenar taraflarında kabartma olcağı için dostum ayrı bi kalıp hazırlanması gerektirir buda maliyeti değiştirir anlıcağın
kesim konusuna gelince sen bi kartvizit yada boroşür yaparken etrafına çerçeve atarsan kesim sırasında kaymalar olur tam eşit kesilmez bu kendini bellki eder yada düzgün de kesilebilir ama ben bu riske girmem
tabiki senin yaptığın tasarım hoş ama çikolata kutusu yada pasta kutusu yaparken bu sölediklerin dışındada birçok şeye dikkat etmek gerekir
yani anlıcağın kenar katlama kısımlarına ayrı film alınıyor bunların özel kutularda bu sorun yaratabilir .

xtrax

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Açıklamam için teşekkürederim wolphin...

sercansarigul

🌟Usta Tasarımcı🌟
bence tasarımcı olarak tasarımın üstünde birazda oynayabılırsınız...birazda resım koyabılırdım.ellerine sağlık.........

IV.Murat

🌟Usta Tasarımcı🌟
kenar katlama kısımlarına ayrı film derken neden bahsediyorsun tam olarak . Biraz açıklayabilirmisin ?

Mustafa KÜÇÜK

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.mustafakucuk.org
şimdi dostum ben biraz yanlış ifade etmiş olabilirim ...
bu kutu baklava kutusu aynı pastanenin yaşpasta, batom , kuru pasta , tepsi kutuları da var bunlarda da sorum olmaz..
ama çikolata kutu da var işte bu değiştiriyor bu kutu diğerlerinden farklı böle katlamalı diil üç değişik parça halinde olcak içten geçmeli ve bu kutuların hepsinin baskısı aynı olamk zorunda
son bahsettiğim kutuya öle kurdele şeklinde bi tadarım yaparsan diğer üç parçayada ayrı ayrı kalıp çıkarmak zorunda kalırsın normal kutularda bu farketmez ama çikolata kutusunda maliyet artar ve gerek yok
ben bu kadar anlatabildim tabi diğer kutularıda göz önüne almak lazım tasarımı yaprken ..

HORUS

👑Efsanevi Grafiker👑
şimdi daha açık oldu
peki baklavada konacaksa neden içi mat selefon
aliminyum selefon daha iyi olmazmıydı?

Mustafa KÜÇÜK

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.mustafakucuk.org
şimdi daha açık oldu
peki baklavada konacaksa neden içi mat selefon
aliminyum selefon daha iyi olmazmıydı?
sanırsam meetalizeden bahsediyorsun
şimdi parlak selefon atılsa içi karton rengi olduğu için kendini gösteriyor ve kötü duruyor
meetallizeden de güzel durur ewt ama benim tercihim mat selefon çünkü içini çok klas ve sade gösteriyor
not: meetalize yazarken e nin birini fazla koymamın nedeni orayı yıldızlarla sansürlüyor anlamadığım şekilde

vedata

🌱Yeni Üye🌱
Kötü

Bence çok kötü olmuş, ortada bir tasarım yok. En fazla 30 dk uğraşılmıştır.